Author Topic: Issues Installing...neither download is working?  (Read 1577 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

lilac_storm

  • Guest
Issues Installing...neither download is working?
« on: October 19, 2009, 08:28:14 AM »
Hello.  I just got a new computer, it has Windows Vista on it.  I had McAfee on here and I uninstalled it, using the regular automatic McAfee uninstaller.  When I try and install Avast, I keep on getting the same error message.  I have downloaded both from CNet AND from the Avast site, and continue to get the same problem.  Here is the log.



19.10.2009 02:27:31 general: Started: 19.10.2009, 02:27:31
19.10.2009 02:27:31 system: Operating system: Windows Vista ver 6.0, build 6001, sp 1.0 [Service Pack 1] AMD64
19.10.2009 02:27:31 system: Memory: 25% load. Phys:4194303/4194303K free, Page:4194303/4194303K free, Virt:2023820/2097024K free
19.10.2009 02:27:31 system: Computer WinName: LILAC-PC
19.10.2009 02:27:31 system: Windows Net User: Lilac-PC\Lilac
19.10.2009 02:27:31 general: Old version: ffffffff (-1)
19.10.2009 02:27:31 system: Using temp: C:\Users\Lilac\AppData\Local\Temp\_av_inet.tm~a02244 (422017M free)
19.10.2009 02:27:31 internet: SYNCER: Type: use IE settings
19.10.2009 02:27:31 internet: SYNCER: Auth: another authentication, use WinInet
19.10.2009 02:27:31 general: Install check: Program folder does NOT exist in registry
19.10.2009 02:27:31 general: SGW32P::CheckIfInstalled set m_bAlreadyInstalled to 0
19.10.2009 02:27:33 general: progress thread start
19.10.2009 02:27:33 general: Destination: C:\Users\Lilac\AppData\Local\Temp\_av_inet.tm~a02244
19.10.2009 02:27:33 general: Starting download: http://www.avast.com/go.php?verb=get-avast-home&type=cnet&langid=eng
19.10.2009 02:27:33 general: Download finished from server www.avast.com, result: 0x20000006, server response: 301
19.10.2009 02:27:33 general: Stats www.avast.com, server response: 536870918
19.10.2009 02:27:34 general: POST result: 0x00000000, server response: 20


Any ideas?

Offline Tarq57

  • Avast Evangelist
  • Massive Poster
  • ***
  • Posts: 3695
  • If at first you don’t succeed; call it version 1.0
Re: Issues Installing...neither download is working?
« Reply #1 on: October 19, 2009, 09:08:54 AM »
The installer you got from the Avast site, what size was it?
The full installer is 36.99 Mb (for the English one), and a direct download link is here.
Always a good idea to download the installer file (full) for a new AV before uninstalling the old one, then you can disconnect from the web for the time no AV is installed. (Same rule applies for a firewall.)

McAfee also has an uninstall tool, which I recommend running before installing Avast. It can be found here.
Windows 10,Windows Firewall,Firefox w/Adblock.