Author Topic: Cannot connect to server  (Read 6530 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline maxout

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
Cannot connect to server
« on: January 10, 2010, 10:10:10 PM »
I don't see a specific forum for the professional edition so I'll post here and perhaps someone can point me in the right direction?

I was using the free home edition.  I got the security 2010 virus - I think that's what it's called.  After a few hours I think I finally got rid of it.  Then I upgraded to 4 Professional Edition.  I downloaded w/o any problem but when I try to install I get a message, "cannot connect to server".  I read that it could be the Windows FW so I turned that off.  Avast still will not install.

I should probably add that I eas able to install on another PC running Vista.

Any suggestions  ???

Windows XP Home - SP3


Online DavidR

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 83312
  • No support PMs thanks
Re: Cannot connect to server
« Reply #1 on: January 10, 2010, 10:16:46 PM »
This is the specific forum for the Pro version, avast! 4.x Home/Pro, http://forum.avast.com/index.php?board=2.0.

Sounds like you are trying to install using the internet install option and some have had problems with it.

I would suggest you try a clean install:
Download the latest version  avast! Pro - http://www.avast.com/eng/download-avast-professional.html and save it to your HDD, somewhere you can find it again. Use that when you reinstall. Ensure that you scroll down and select the avast direct download link for the English version and not Cnet as that is for an on-line installation (not what you want to do).

Download the avast! Uninstall Utility, find it here and save it to your HDD.
  • 1. Now uninstall (using add remove programs, if you can't do that start from the next step), reboot.
  • 2. run the avast! Uninstall Utility, reboot.  If step 1 failed it may be necessary to run this from safe mode, once complete reboot into normal mode.
  • 3. install the latest version, reboot.

Re, your note, avast Pro should only be installed on one system as the license only covers one system/installation.
WinXP ProSP3/ Core2Duo E8300/ 4GB Ram/ avast! free 18.5.2342/ Firefox ESR, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro7.11.0/ DropMyRights/ WinPatrol+/ Drive Image 7.1/ SnagIt 10.0/ avast! mobile security
Windows 10 Home 1909 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 20.5.2415 (build 20.5.5410.561) UI-1.0.532/ WinPatrol+/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro

Offline maxout

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
Re: Cannot connect to server
« Reply #2 on: January 10, 2010, 11:10:27 PM »
Thanks!  I'll try your suggestion later tonight and let you know if it works or not.

When I purchased I was given the option of more than one license and I selected and paid for 3.  I just double checked to make sure it's the pro edition and it is.

Online DavidR

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 83312
  • No support PMs thanks
Re: Cannot connect to server
« Reply #3 on: January 10, 2010, 11:46:17 PM »
OK, it is possible to purchase multiple licenses, but normally the option most people choose is to increase the duration on a single license, 3 years rather than one, as most are operating one system only.

Anyway, lets see if that clean install resolves the problem.
WinXP ProSP3/ Core2Duo E8300/ 4GB Ram/ avast! free 18.5.2342/ Firefox ESR, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro7.11.0/ DropMyRights/ WinPatrol+/ Drive Image 7.1/ SnagIt 10.0/ avast! mobile security
Windows 10 Home 1909 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 20.5.2415 (build 20.5.5410.561) UI-1.0.532/ WinPatrol+/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro

Offline maxout

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
Re: Cannot connect to server
« Reply #4 on: January 11, 2010, 12:32:12 AM »
It didn't work.  Here's a copy of the log:

10.01.2010 18:29:00 general: Started: 10.01.2010, 18:29:00
10.01.2010 18:29:00 system: Operating system: WindowsXP ver 5.1, build 2600, sp 3.0 [Service Pack 3]
10.01.2010 18:29:00 system: Memory: 51% load. Phys:254020/522224K free, Page:1047580/1277296K free, Virt:2071428/2097024K free
10.01.2010 18:29:00 system: Computer WinName: DC2RPG81
10.01.2010 18:29:00 system: Windows Net User: DC2RPG81\Rich Maxwell
10.01.2010 18:29:00 general: Old version: ffffffff (-1)
10.01.2010 18:29:00 system: Using temp: C:\DOCUME~1\RICHMA~1\LOCALS~1\Temp\_av_inet.tm~a02372 (56967M free)
10.01.2010 18:29:02 internet: SYNCER: Type: use IE settings
10.01.2010 18:29:02 internet: SYNCER: Auth: another authentication, use WinInet
10.01.2010 18:29:02 general: Install check: Program folder does NOT exist in registry
10.01.2010 18:29:02 general: SGW32P::CheckIfInstalled set m_bAlreadyInstalled to 0
10.01.2010 18:29:05 general: progress thread start
10.01.2010 18:29:05 general: Destination: C:\DOCUME~1\RICHMA~1\LOCALS~1\Temp\_av_inet.tm~a02372
10.01.2010 18:29:05 general: Starting download: http://www.avast.com/go.php?verb=get-avast-pro&type=cnet&langid=eng
10.01.2010 18:29:07 internet: ERROR:HttpGetWininet, catch returned 0x00002EFD
10.01.2010 18:29:07 general: Download finished from server www.avast.com, result: 0x20000004, server response: 12029
10.01.2010 18:29:07 general: Stats www.avast.com, server response: 536870916
10.01.2010 18:29:08 general: POST result: 0x20000004, server response:

Online DavidR

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 83312
  • No support PMs thanks
Re: Cannot connect to server
« Reply #5 on: January 11, 2010, 01:57:34 AM »
That is a very short log and that error appears to relate to a failed proxy, though what to do bout it I don't know as if you downloaded the full off-line installation file that I suggested there should be no connection requirement.

Can you be more specific, what exactly did you do ?

So I will ask again to clarify are you downloading the full installation file (it is about 39MB) and first saving it to the hard disk ?
Did you download the avast uninstall tool and save that ?

Did you follow the order exactly as I laid them out, steps 1 - 3 ?
WinXP ProSP3/ Core2Duo E8300/ 4GB Ram/ avast! free 18.5.2342/ Firefox ESR, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro7.11.0/ DropMyRights/ WinPatrol+/ Drive Image 7.1/ SnagIt 10.0/ avast! mobile security
Windows 10 Home 1909 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 20.5.2415 (build 20.5.5410.561) UI-1.0.532/ WinPatrol+/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro

Offline maxout

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
Re: Cannot connect to server
« Reply #6 on: January 11, 2010, 02:00:36 AM »
I'm embarrassed to say that I had downloaded the wrong one.  I got the right one installed now and it seems to be working. 

Thanks for your help!

Online DavidR

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 83312
  • No support PMs thanks
Re: Cannot connect to server
« Reply #7 on: January 11, 2010, 02:10:03 AM »
You're welcome, glad that you know have it resolved.
WinXP ProSP3/ Core2Duo E8300/ 4GB Ram/ avast! free 18.5.2342/ Firefox ESR, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro7.11.0/ DropMyRights/ WinPatrol+/ Drive Image 7.1/ SnagIt 10.0/ avast! mobile security
Windows 10 Home 1909 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 20.5.2415 (build 20.5.5410.561) UI-1.0.532/ WinPatrol+/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro