Author Topic: Windows (7) did not find an antivirus  (Read 5291 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline lister

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 119
  • I'm a llama!
Windows (7) did not find an antivirus
« on: December 05, 2009, 05:33:11 PM »
I keep getting the action center message about Windows not finding an antivirus - yet avast! seems to be working fine.

I've tried a repair and soon afterwards the message appears again.

avast! Home 4.8.1368 & Windows 7 Ultimate. Thx
CPU: Intel Core i7 2600 OS: W7 x64 sp1(updated) MEMORY:16gb RAM SYSTEM DISK: 128gb GRAPHICS: AMD Radeon HD 6900 2gb SECURITY SOFTWARE: avast! free (7.0.1426) - comodo firewall 5.10

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67247
Re: Windows (7) did not find an antivirus
« Reply #1 on: December 05, 2009, 06:57:13 PM »
Sometimes, Windows Security Center stops recognizing your antivirus or firewall... So, check your system time and date and also http://forum.avast.com/index.php?topic=23457.msg193534#msg193534

The instructions are similar for Windows 7.
The best things in life are free.

Offline logos

  • Avast √úberevangelist
  • Serious Graphoman
  • *****
  • Posts: 9441
Re: Windows (7) did not find an antivirus
« Reply #2 on: December 05, 2009, 07:49:20 PM »
Win7 's interpretation is a bit messy actually: action center tells me avast is recognized, while a health report tells me the contrary; main thing is I now avast is up and running, the rest I don't really care, as Windows AV recognition doesn't make the AV better, or more active than it actually is  ;D
 It's only useful when malware attempts and succeeds in deactivating the AV, then you got an instant message telling you...but there are, apart from the self-defense module in V5, other anti-termination means >>>>> HIPS  ;)
w7 - ais7

Offline YoKenny

  • Serious Graphoman
  • **
  • Posts: 8784
Re: Windows (7) did not find an antivirus
« Reply #3 on: December 06, 2009, 04:00:47 AM »
Quote
Win7 's interpretation is a bit messy actually: action center tells me avast is recognized, while a health report tells me the contrary;

I'm quite heathy :)
E5200 2.5GHZ, 4GB RAM, 320GB HD, Windows 7 Home Premium 64bit, avast! V9.0 Free, IE10
P4 2.8GHZ, 1.5GB RAM, 40GB HD, XP Pro SP3 32bit, avast! V9.0 Free, Google Chrome
with hpHosts, MVPS HOSTS files, SpeedFan, WinPatrol PLUS

Offline lister

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 119
  • I'm a llama!
Re: Windows (7) did not find an antivirus
« Reply #4 on: December 06, 2009, 04:12:24 AM »
Quote
Sometimes, Windows Security Center stops recognizing your antivirus or firewall... So, check your system time and date and also http://forum.avast.com/index.php?topic=23457.msg193534#msg193534

The instructions are similar for Windows 7.

That didn't work for me. Still get action center warning.  :'(
CPU: Intel Core i7 2600 OS: W7 x64 sp1(updated) MEMORY:16gb RAM SYSTEM DISK: 128gb GRAPHICS: AMD Radeon HD 6900 2gb SECURITY SOFTWARE: avast! free (7.0.1426) - comodo firewall 5.10

Offline lister

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 119
  • I'm a llama!
Re: Windows (7) did not find an antivirus
« Reply #5 on: December 08, 2009, 11:20:07 AM »
Any other suggestions to try? thx
CPU: Intel Core i7 2600 OS: W7 x64 sp1(updated) MEMORY:16gb RAM SYSTEM DISK: 128gb GRAPHICS: AMD Radeon HD 6900 2gb SECURITY SOFTWARE: avast! free (7.0.1426) - comodo firewall 5.10