Author Topic: Avast when updating is not announcing like it used too..  (Read 1274 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline RonC

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
Avast when updating is not announcing like it used too..
« on: December 29, 2009, 07:55:51 PM »
Avast when updating is not announcing like it used too.. ???
It was working for sometime and now it is not.
I have Windows 7 Pro...

Offline spg SCOTT

  • Massive Poster
  • ****
  • Posts: 4125
  • There is no magic, only lost physics
    • spg SCOTT
Re: Avast when updating is not announcing like it used too..
« Reply #1 on: December 29, 2009, 08:12:21 PM »
Hi RonC, welcome to the forum :)

There is (i think) a slight issue with the way sounds are dealt with on Win7 at the moment:

I think this is the reason:
Guys, I'd say you're confusing the original poster quite a bit ;) - as I believe he has avast! 4.8, right?

The problem with Windows 7 is that the sounds are bound to a particular profile, or that the profiles change quite often, I'm not completely sure - but the truth is that the sounds are registered only in the profile that was active when avast! was installed, and they may disapper if that changes.

Bob and YoKenny were referring to avast! 5, currently in beta; the problem should be solved there, because avast! doesn't register the sounds as system events, but simply handles them itself (so, they should always be played, independent of the current profile).

http://forum.avast.com/index.php?topic=50819.msg430672#msg430672

If you need help returning the sounds:
http://forum.avast.com/index.php?topic=50920.msg431384#msg431384

-Scott-
“There is a computer disease that anybody who works with computers knows about. It's a very serious disease and it interferes completely with the work. The trouble with computers is that you 'play' with them!”Richard Feynman