Author Topic: Self-hang in Avast UI when sending test SMTP email  (Read 2998 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

m.e.

  • Guest
Self-hang in Avast UI when sending test SMTP email
« on: May 15, 2010, 12:12:08 PM »
What I did:
Opened Avast settings, configured virus alert via SMTP to use GMAIL (port 995).
Clicked TEST button.

Result:
Got an alert from Avast UI that it can't check secure SMTP, then the UI hang - would not respond or close, and does not allow me to close itself via TaskManager either. ::)
Looks like I'll have to reboot computer to get rid of the hand Avast UI.

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67235
Re: Self-hang in Avast UI when sending test SMTP email
« Reply #1 on: May 15, 2010, 11:23:38 PM »
Isn't 995 for POP3 with SSL of GMail?
Shouldn't it be 465 for SMTP and SSL?
The best things in life are free.

Hermite15

  • Guest
Re: Self-hang in Avast UI when sending test SMTP email
« Reply #2 on: May 15, 2010, 11:32:35 PM »
yeah there's a mistake in the smtp ssl port (should be 465/ssl or 587/TLS).
 Anyway, the goal of my post here is to tell that testing the virus alert is fine, it really works >>> but testing the same in "real world" conditions, with an EICAR file, brings no mail ;D it just doesn't work. I posted that a while ago and Vlk told me that it's a known issue with ssl accounts, test works, but that's it ;D he didn't say why, just that the procedure when testing and the procedure when sending a real alert were quite different, and it couldn't work with ssl.

m.e.

  • Guest
Re: Self-hang in Avast UI when sending test SMTP email
« Reply #3 on: May 24, 2010, 07:11:26 AM »
Isn't 995 for POP3 with SSL of GMail?
Shouldn't it be 465 for SMTP and SSL?
Yes, my mistake. But I get exactly the same hang with port 465, and no email is sent.