Author Topic: Outlook 2007 Not Showing Html Messages  (Read 5901 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Zykan

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
Outlook 2007 Not Showing Html Messages
« on: January 24, 2010, 09:25:51 AM »
Hi

I have noticed with the latest version of Avast Pro 5 that html messages in Outlook 2007 will not show (shows as plain text instead) if you add the clean message option to bottom of emails. If you uncheck this part then incoming messages coming are fine once again.
« Last Edit: January 24, 2010, 03:07:22 PM by Zykan »

Offline lister

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 119
  • I'm a llama!
Re: Outlook 2007 Not Showing Html Messages
« Reply #1 on: January 24, 2010, 02:44:53 PM »
I get that as well; avast! breaks html formatting when insert note is checked - I sent an html newsletter and all they got was html code!


Also it has no option just to - insert a note into outbound mail only - without disabling inbound scanning - means replies end up full of avast inserts.

Greatly preferred the 4.8 way of doing this - even the wording 'Outbound message clean.' doesn't work because the to the recipient it's inbound - 'message scanned by avast!' is better.
« Last Edit: January 24, 2010, 03:32:38 PM by lister »
CPU: Intel Core i7 2600 OS: W7 x64 sp1(updated) MEMORY:16gb RAM SYSTEM DISK: 128gb GRAPHICS: AMD Radeon HD 6900 2gb SECURITY SOFTWARE: avast! free (7.0.1426) - comodo firewall 5.10

Offline Gohoos81

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 41
Re: Outlook 2007 Not Showing Html Messages
« Reply #2 on: January 25, 2010, 12:03:48 AM »
Yep, it appears to break HTML formatting by inserting a text message also in Outlook 2003.  If the developers could fix this such that avast! reads the formatting of the message and inserts (appropriately) either an HTML or plain text tag depending on the message format, that would be appreciated.

Offline logos

  • Avast √úberevangelist
  • Serious Graphoman
  • *****
  • Posts: 9442
Re: Outlook 2007 Not Showing Html Messages
« Reply #3 on: January 25, 2010, 12:21:23 AM »
@ zykan: you already posted here:
http://forum.avast.com/index.php?topic=54231.0
why did you start another thread ?
w7 - ais7

Offline lister

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 119
  • I'm a llama!
Re: Outlook 2007 Not Showing Html Messages
« Reply #4 on: January 25, 2010, 12:26:09 AM »
Actually Logos, Zykan posted this thread first, but I saw it disappearing without any answers so I posted the other thread.
CPU: Intel Core i7 2600 OS: W7 x64 sp1(updated) MEMORY:16gb RAM SYSTEM DISK: 128gb GRAPHICS: AMD Radeon HD 6900 2gb SECURITY SOFTWARE: avast! free (7.0.1426) - comodo firewall 5.10

Offline logos

  • Avast √úberevangelist
  • Serious Graphoman
  • *****
  • Posts: 9442
Re: Outlook 2007 Not Showing Html Messages
« Reply #5 on: January 25, 2010, 12:32:35 AM »
Actually Logos, Zykan posted this thread first, but I saw it disappearing without any answers so I posted the other thread.

oh OK...
w7 - ais7

Offline cachou73

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
Re: Outlook 2007 Not Showing Html Messages
« Reply #6 on: January 25, 2010, 08:22:08 AM »
Actually Logos, Zykan posted this thread first, but I saw it disappearing without any answers so I posted the other thread.

oh OK...
May I ask a question? so, what have I to do to repaire this trouble ? because I have this problem since I installed the new version of Avast :'( Thanks a lot for your help ! :) I'm working under Windows 7 Home Premium 32bits and Avast 5.

Offline kmeis

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
Re: Outlook 2007 Not Showing Html Messages
« Reply #7 on: March 06, 2010, 03:58:30 PM »
Open Avast, go to Real Time Shields, Mail Shield, Expert Settings, Behavior. General section Uncheck "insert note into clean message"

It works for me and a few friends

Offline yona

  • Newbie
  • *
  • Posts: 13
Re: Outlook 2007 Not Showing Html Messages
« Reply #8 on: December 19, 2011, 10:01:18 PM »
I checked and found that mines was unchecked yet I am still getting most of me emails in plain text.  I am running Outlook 2003 with outlook connector on Windows 7 64bit.

This is so anoying that I am wondering if I should find some other AV protection, which I don't really want to do.

Can somone from Avast please tell us what to do?