Author Topic: Updates (connection)  (Read 3047 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bellzemos

  • Avast Evangelist
  • Poster
  • ***
  • Posts: 621
Updates (connection)
« on: January 25, 2010, 01:49:57 PM »


That's how it is set by default (in 4.8 and 5.0), but I'm thinking that it's maybe not safe that way, because of the IE settings usage. Should I rather set it to Direct connection (no proxy) or it doesn't really matter (the IE thing)?

Thank you! :)
Intel Core i7 Q 740 @ 1.73 GHz, 6 GB RAM, Windows 7 Ultimate x64 SP1, Avast! Free Antivirus, Malwarebytes Anti-Malware (free version) and Sandboxie (paid version).

Hermite15

  • Guest
Re: Updates (connection)
« Reply #1 on: January 25, 2010, 01:51:42 PM »
yeah  ;D the problem in V5 is that any change to this setting is not retained (bug) , no big deal if you're not behind a proxy, for those who are, there's a problem.

Offline Bellzemos

  • Avast Evangelist
  • Poster
  • ***
  • Posts: 621
Re: Updates (connection)
« Reply #2 on: January 25, 2010, 01:54:12 PM »
Thanx for a quick answer! :) I'm still using 4.8 and I'm not behind a proxy, so, should I set it to Direct connection then?
Intel Core i7 Q 740 @ 1.73 GHz, 6 GB RAM, Windows 7 Ultimate x64 SP1, Avast! Free Antivirus, Malwarebytes Anti-Malware (free version) and Sandboxie (paid version).

Hermite15

  • Guest
Re: Updates (connection)
« Reply #3 on: January 25, 2010, 01:57:52 PM »
Thanx for a quick answer! :) I'm still using 4.8 and I'm not behind a proxy, so, should I set it to Direct connection then?

yep, or use IE, won't make much difference as your settings in IE are probably "no proxy"  ;)

Offline DavidR

  • Avast √úberevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 89349
  • No support PMs thanks
Re: Updates (connection)
« Reply #4 on: January 25, 2010, 06:23:00 PM »
yeah  ;D the problem in V5 is that any change to this setting is not retained (bug) , no big deal if you're not behind a proxy, for those who are, there's a problem.

I made a change to this setting and it has been retained see image, so no bug for me, lucky again I guess ;D
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 24.5.6116 (build 24.5.9153.762) UI 1.0.808/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security

Offline DavidR

  • Avast √úberevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 89349
  • No support PMs thanks
Re: Updates (connection)
« Reply #5 on: January 25, 2010, 06:26:05 PM »
Thanx for a quick answer! :) I'm still using 4.8 and I'm not behind a proxy, so, should I set it to Direct connection then?

I did because I didn't really want avast having to check what settings, etc. in IE so I set mine to Direct connection in 4.8 also. Some people were having update problems, that strangely enough when switched to Direct connection and Auto Detest use IE settings, etc. the problem was resolved.
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 24.5.6116 (build 24.5.9153.762) UI 1.0.808/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security

Offline Gopher John

  • Avast Evangelist
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 2098
Re: Updates (connection)
« Reply #6 on: January 25, 2010, 06:26:30 PM »
yeah  ;D the problem in V5 is that any change to this setting is not retained (bug) , no big deal if you're not behind a proxy, for those who are, there's a problem.

I'm using Avast 5 Free on WinXP Pro SP3.  After installing, I set it to Direct Connection.  I was in an Admin account at the time, and after some configuration I closed the Avast setup interface and restarted Windows.  It retained the settings.

However, I have made some changes as a limited user.  Some stayed and some didn't.  Those that didn't would be maintained if I did them in the Admin account.  The trouble is, I can't remember which was which now. ::) ???
AMD A6-5350M APU with Radeon HD Graphics, 8.0GB RAM, Win7 Pro SP1 64bit, IE11
i7-3610QM 2.3GHZ, 8.0GB Ram,  Nvidia GeForce GT 630M 2GB, Win7 Pro SP1 64bit, IE 11
Common to both: Avast Premium Security 19.7.2388, WinPatrol Plus, SpywareBlaster 5.5, Opera 12.18, Firefox 68.0.2, MBam Free, CCleaner

Hermite15

  • Guest
Re: Updates (connection)
« Reply #7 on: January 25, 2010, 06:41:18 PM »
Quote
after some configuration I closed the Avast setup interface and restarted Windows

oups, I admit I didn't reboot but just closed and reopened the GUI to check if the setting I changed was still there. So I'll check again...never thought a reboot could be needed for this. Anyway as said for me those settings are not very useful...

edit: as expected it doesn't work either here after a reboot, as there's no such thing as setting not retained in the UI before a reboot, not active yes in some cases, but not retained no. So there's a bug.
« Last Edit: January 25, 2010, 07:24:10 PM by Logos »

Neo1

  • Guest
Re: Updates (connection)
« Reply #8 on: January 25, 2010, 09:05:13 PM »
I agree with Logos, settings for proxy aren`t retained for Avast 5.0377.0 (free version) for direct connection or alternate proxy.........not that it matters to me but would be useful for avast team to sort out for other users....