Author Topic: Installation of the new Avast version 5.0.393!!  (Read 8841 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Avastfan1

  • Advanced Poster
  • **
  • Posts: 965
Installation of the new Avast version 5.0.393!!
« on: January 27, 2010, 10:44:52 AM »
Dear Forum,

What is the recommended procedure to install the new Avast version 5.0.393?

Straight over Avast 5.0.373?

Do we have to do this in safe mode?

Or is it better to uninstall 5.0.373, use the avast uninstall tool and then complete a fresh install of 5.0.393?

Are we still fully protected if we use our computers with Avast 5.0.393?

Cheers,

Avastfan1
Window 7 Home Premium - Avast Pro 7.0.1474 - PC Tools Firewall Plus 7.0.0.123 - MBAM 1.70 - Firefox 17.0.1 - NoScript 2.6.4.2 - Adblock Plus 2.2.1

Offline Senior Junior

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
Re: Installation of the new Avast version 5.0.393!!
« Reply #1 on: January 27, 2010, 11:11:46 AM »
Install over 373(not in Safe Mode!) then reboot, no problems it’s work fine :)
 
« Last Edit: January 27, 2010, 11:14:09 AM by Senior Junior »

Offline Avastfan1

  • Advanced Poster
  • **
  • Posts: 965
Re: Installation of the new Avast version 5.0.393!!
« Reply #2 on: January 27, 2010, 11:18:33 AM »
Done.

Install went flawlessly and system rebooted ok.

BUT, the big question is whether the random system freezes have been fixed.

Watch this space! :D
Window 7 Home Premium - Avast Pro 7.0.1474 - PC Tools Firewall Plus 7.0.0.123 - MBAM 1.70 - Firefox 17.0.1 - NoScript 2.6.4.2 - Adblock Plus 2.2.1

Offline alistair94

  • Newbie
  • *
  • Posts: 17
Re: Installation of the new Avast version 5.0.393!!
« Reply #3 on: January 27, 2010, 11:30:14 AM »
Just tested the new release on my netbook, now it won't boot up - completely locks up at every attempt with the welcome to Avast balloon on the screen, pointer and hourglass frozen on screen!  Disaster! What to do?

Offline alistair94

  • Newbie
  • *
  • Posts: 17
Re: Installation of the new Avast version 5.0.393!!
« Reply #4 on: January 27, 2010, 11:44:07 AM »
So - uninstalled Avast in safe mode, rebooted and trying to reinstall and it pc locked up again on the installation progress - finishing setup screen. This is getting rediculous!

Offline Avastfan1

  • Advanced Poster
  • **
  • Posts: 965
Re: Installation of the new Avast version 5.0.393!!
« Reply #5 on: January 27, 2010, 11:54:34 AM »
Wtf?

So this could happen to my computer at any time? :O

:(
Window 7 Home Premium - Avast Pro 7.0.1474 - PC Tools Firewall Plus 7.0.0.123 - MBAM 1.70 - Firefox 17.0.1 - NoScript 2.6.4.2 - Adblock Plus 2.2.1

Offline acuariano

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 63
Re: Installation of the new Avast version 5.0.393!!
« Reply #6 on: January 27, 2010, 11:57:52 AM »
i have no problems with first release on my xp-sp3,but what i'd recommend you is to make a hard drive image after uninstalling 50377,just in case.

Offline bobo1

  • Poster
  • *
  • Posts: 471
Re: Installation of the new Avast version 5.0.393!!
« Reply #7 on: January 27, 2010, 12:01:49 PM »
Hope you have any restore points depending what system you are using. Run sysyem restore in safe mode and try and get your computer working? before you installed the new avast. If you still cannot boot up then you are out of luck! a repair of windows is needed.
IBM T41 INTEL CENTRINO 1.6GHZ  3. XP SP3. 1000 MB RAM. 80GB HARD DRIVE. AVAST 9. MALWAREBYTES FREE.
NEW TEST RIG FUJITSU (SCALEO) 2.8GHZ 3000MB RAM DVI HD OUT SVGA PENT 4 AVAST 9. GAMING RIG

Offline connie

  • Avast Evangelist
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 1567
    • The Tent Dwellers
Re: Installation of the new Avast version 5.0.393!!
« Reply #8 on: January 27, 2010, 12:20:37 PM »
5.0.393 installed quick and easy with no issues.  (Vista Home)   Oddly I had the same issue those with XP SP3 had been having (constant BSODs) but on my Vista machine.    The machines with XP Home and XP Pro havent had a problem with it.     I put 4.8 back on the Vista machine yesterday.    This morning (after some very strong coffee) I decided to give it another go.    Used the uninstall util via safe mode then rebooted and installed 5.0 and this time without the Behaviour Shield.   Have had no further BSODs or any other issues since this morning.    Figured ild be a guinea pig and put 5.0393 on (with Behaviour Shield this time) and see how it goes.   No problems and Ive been pushing the system like crasy to see if anything will go wrong.    

I've not installed it on my XP SP3 system yet, only because I haven't had a problem with 5.0 on it since installing it when it was first released the other day.   Another cup o' coffee and I'll probably take care of that one too.

  

Offline alistair94

  • Newbie
  • *
  • Posts: 17
Re: Installation of the new Avast version 5.0.393!!
« Reply #9 on: January 27, 2010, 12:44:57 PM »
OK up and running again (XP SP3) after uninstalling again in safe mode using removal tool. Back to version 377 and not gonna risk trying to install the update. Have one issue, Windows Security Alert reports Avast out of date. In Avast update screen shows current version 100119-0, says latest definition os 100126-1 and last apdate attempt 8 mins ago - I dont seem to be able to update, clicking the update engine and virus definitions button it says already up to date current version 100126-1 but clicking on OK goes back to previous screen wher it says out of date. Any suggestions>

Offline logos

  • Avast Überevangelist
  • Serious Graphoman
  • *****
  • Posts: 9443
Re: Installation of the new Avast version 5.0.393!!
« Reply #10 on: January 27, 2010, 12:48:47 PM »
guys, just a question, how if you disable the behavior shield, or even uninstall it ? any improvement?
w7 - ais7

Offline alistair94

  • Newbie
  • *
  • Posts: 17
Re: Installation of the new Avast version 5.0.393!!
« Reply #11 on: January 27, 2010, 12:51:48 PM »
open user interface
Real Time Shields
Behaviour Shield - Stop
Haven't tried it.

Offline greenhatch

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 173
Re: Installation of the new Avast version 5.0.393!!
« Reply #12 on: January 27, 2010, 12:54:32 PM »
guys, just a question, how if you disable the behavior shield, or even uninstall it ? any improvement?
Just press 'Stop' on its real-time shield page in the GUI. I get no more blue screens and streaming videos is smoother.

Offline logos

  • Avast Überevangelist
  • Serious Graphoman
  • *****
  • Posts: 9443
Re: Installation of the new Avast version 5.0.393!!
« Reply #13 on: January 27, 2010, 12:57:44 PM »
guys, just a question, how if you disable the behavior shield, or even uninstall it ? any improvement?

there's a misunderstanding here guys  ;D, I never asked how to disable it  :D, but how if you guys tried that, just in case this could solve your issues...
w7 - ais7

Offline Pondus

  • Probably Bot
  • ****
  • Posts: 36730
Re: Installation of the new Avast version 5.0.393!!
« Reply #14 on: January 27, 2010, 01:04:14 PM »
Quote
This morning (after some very strong coffee) I decided to give it another go.
Quote
I've not installed it on my XP SP3 system yet, only because I haven't had a problem with 5.0 on it since installing it when it was first released the other day.   Another cup o' coffee and I'll probably take care of that one too.
So this is where everyone is doing it wrong, they forget the coffee........ ;D i am a strong beliver in coffee....or beer.. 8)