Author Topic: Avast Pro Antivirus 5.0.396 sandbox not working  (Read 9686 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

schoolmaster

  • Guest
Avast Pro Antivirus 5.0.396 sandbox not working
« on: January 30, 2010, 01:39:08 PM »
I went from Avast Home Free and updated to 5.0.396. I then decided to upgrade to Avast Pro Anti virus. Everything looks and works great except the Sandbox feature does not work. I do not see a special window or red line surrounding the area. Do I need to re-install and then if I do, how about the license for the Pro version? Will Avast update in the future take care of this problem. What a mess!

Offline igor

  • Avast team
  • Serious Graphoman
  • *
  • Posts: 11867
    • AVAST Software
Re: Avast Pro Antivirus 5.0.396 sandbox not working
« Reply #1 on: January 30, 2010, 02:49:02 PM »
What process did you start in the sandbox? Also - how did you start it?

schoolmaster

  • Guest
Re: Avast Pro Antivirus 5.0.396 sandbox not working
« Reply #2 on: January 30, 2010, 03:05:18 PM »
I tried to use Internet Explorer and Firefox. I right clicked on a shortcut and made sure I was inside the box.

Offline igor

  • Avast team
  • Serious Graphoman
  • *
  • Posts: 11867
    • AVAST Software
Re: Avast Pro Antivirus 5.0.396 sandbox not working
« Reply #3 on: January 30, 2010, 03:10:54 PM »
So you used the option "Run in sandbox" (or is it "Run virtualized"?) from the context menu?
What operating system do you use?

schoolmaster

  • Guest
Re: Avast Pro Antivirus 5.0.396 sandbox not working
« Reply #4 on: January 30, 2010, 04:06:35 PM »
I am using Vista 32 bit. I tried both use in sandbox and also virtualization. I am hoping it is okay so I don't have to reinstall and maybe not get it to accept my license. Any help is most appreciated! I have been using Free version for about 2 years and felt I needed to pay and support Avast.

                     

Offline Rednose

  • Pirate Party Member
  • Avast Überevangelist
  • Massive Poster
  • *****
  • Posts: 3742
  • Bits of Freedom : https://www.bof.nl
    • Nederlandstalig Avast! forum
Re: Avast Pro Antivirus 5.0.396 sandbox not working
« Reply #5 on: January 30, 2010, 04:35:29 PM »
Did you reboot after you upgraded ? The sandbox needs a reboot to work properly :)

Greetz, Red.
OS: Win 10 / iOS 17 / Debian 12 / Tails 6
Real Time: Avast Premium Security
On Demand: Malwarebytes
VPN: NordVPN ( NordLynx ) with Threat Protection ( Lite )

schoolmaster

  • Guest
Re: Avast Pro Antivirus 5.0.396 sandbox not working
« Reply #6 on: January 30, 2010, 04:38:17 PM »
Yes, at least 4 times! I am ready to give up and use the 2 year license without the benefits of Pro!!!! Lokks like I purchased nothing!

Offline Shiw Liang

  • Avast Evangelist
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 1431
Re: Avast Pro Antivirus 5.0.396 sandbox not working
« Reply #7 on: January 30, 2010, 05:34:25 PM »
No lol try a repair in the control panel then in the add/remove programs and then scroll down choose repair and reboot your system it has a chance that it should works :)

Thank you,
Shiw Liang

schoolmaster

  • Guest
Re: Avast Pro Antivirus 5.0.396 sandbox not working
« Reply #8 on: January 30, 2010, 05:58:29 PM »
That did not work. If possible, could you send me an url so I can see what the red outline is supposed to look like. I did see a hazy light red area but only at the very top. Did not see it again. I know you guys are doing your best to make this happen and I really do appreciate it. Thanks for your patience!

Offline DavidR

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 89426
  • No support PMs thanks
Re: Avast Pro Antivirus 5.0.396 sandbox not working
« Reply #9 on: January 30, 2010, 06:04:07 PM »
It didn't work because the suggestion was flawed.

Sorry I can't offer anything else, hopefully Igor may have some more ideas.
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 24.6.6121 (build 24.6.9241.848) UI 1.0.809/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security

Offline Shiw Liang

  • Avast Evangelist
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 1431
Re: Avast Pro Antivirus 5.0.396 sandbox not working
« Reply #10 on: January 30, 2010, 06:05:55 PM »
Then try to uninstall using avast uninstaller then reinstall it and see the result this one have even a greater chance to work :)
Download it here:
http://files.avast.com/files/eng/aswclear.exe

Wait will the licence key work after a reinstall?

Offline DavidR

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 89426
  • No support PMs thanks
Re: Avast Pro Antivirus 5.0.396 sandbox not working
« Reply #11 on: January 30, 2010, 06:10:58 PM »
I would suggest waiting for Igor rather than any speculative suggestions.
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 24.6.6121 (build 24.6.9241.848) UI 1.0.809/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security

schoolmaster

  • Guest
Re: Avast Pro Antivirus 5.0.396 sandbox not working
« Reply #12 on: January 30, 2010, 06:12:23 PM »
Will the license key work after re-install?

Offline Shiw Liang

  • Avast Evangelist
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 1431
Re: Avast Pro Antivirus 5.0.396 sandbox not working
« Reply #13 on: January 30, 2010, 06:13:17 PM »
I guess we should wait :(

schoolmaster

  • Guest
Re: Avast Pro Antivirus 5.0.396 sandbox not working
« Reply #14 on: January 31, 2010, 04:06:04 PM »
Wait for what?!!!!!!!!!