Author Topic: Web Shield seems to cause slow internet connections  (Read 38008 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline PhilR

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 92
Re: Web Shield seems to cause slow internet connections
« Reply #45 on: March 10, 2010, 10:36:07 PM »
I've just tried speedtest.net here and I consistently get the same speeds (3.9 to 4.0 Mb/s) with all shields on and with all shields off.

So, I'm curious as to why some people are having slowdown problems.
AMD Richland A4-4000, 4GB RAM, XP SP3

Offline YoKenny

  • Serious Graphoman
  • **
  • Posts: 8784
Re: Web Shield seems to cause slow internet connections
« Reply #46 on: March 10, 2010, 10:39:02 PM »
I've just tried speedtest.net here and I consistently get the same speeds (3.9 to 4.0 Mb/s) with all shields on and with all shields off.

So, I'm curious as to why some people are having slowdown problems.
Its because they have a software firewall that they do not know how to use that slows down the connection.
« Last Edit: March 10, 2010, 10:43:07 PM by YoKenny »
E5200 2.5GHZ, 4GB RAM, 320GB HD, Windows 7 Home Premium 64bit, avast! V9.0 Free, IE10
P4 2.8GHZ, 1.5GB RAM, 40GB HD, XP Pro SP3 32bit, avast! V9.0 Free, Google Chrome
with hpHosts, MVPS HOSTS files, SpeedFan, WinPatrol PLUS

Offline EntitY

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 80
Re: Web Shield seems to cause slow internet connections
« Reply #47 on: March 10, 2010, 11:35:26 PM »
5.18mp/s web shield on...5.33mp/s web shield off...XP SP-3 Windows firewall, Router...

Offline tommytinkroom

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 150
  • The Dirty Boys
Re: Web Shield seems to cause slow internet connections
« Reply #48 on: March 10, 2010, 11:37:53 PM »
I've just tried speedtest.net here and I consistently get the same speeds (3.9 to 4.0 Mb/s) with all shields on and with all shields off.

So, I'm curious as to why some people are having slowdown problems.
Its because they have a software firewall that they do not know how to use that slows down the connection.
Hi YoKenny,Well i don't have a software firewall i don't know how to use and webshield was slowing my dl speed down to 3.59mb from 6.40mb even after turning all firewalls off on my pc.But after doing a clean install with with the latest update fixed it.I think you'll find this problem is more widespread than you think. Regards Neil
Widows 7 Home Premium SP1 64bit/i5 intel processor/8gb Ram/640 harddrive/Graphics intel HD3000/

Offline YoKenny

  • Serious Graphoman
  • **
  • Posts: 8784
Re: Web Shield seems to cause slow internet connections
« Reply #49 on: March 10, 2010, 11:43:52 PM »
@  tommytinkroom

Are you on DSL or cable?
E5200 2.5GHZ, 4GB RAM, 320GB HD, Windows 7 Home Premium 64bit, avast! V9.0 Free, IE10
P4 2.8GHZ, 1.5GB RAM, 40GB HD, XP Pro SP3 32bit, avast! V9.0 Free, Google Chrome
with hpHosts, MVPS HOSTS files, SpeedFan, WinPatrol PLUS

Offline tommytinkroom

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 150
  • The Dirty Boys
Re: Web Shield seems to cause slow internet connections
« Reply #50 on: March 11, 2010, 12:03:27 AM »
dsl
Widows 7 Home Premium SP1 64bit/i5 intel processor/8gb Ram/640 harddrive/Graphics intel HD3000/

Offline tommytinkroom

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 150
  • The Dirty Boys
Re: Web Shield seems to cause slow internet connections
« Reply #51 on: March 11, 2010, 12:56:31 AM »
Quick update dl speed slowed down again caused by webshield so i've turned it off now.It's really doing my head in now.
« Last Edit: March 11, 2010, 01:12:09 AM by tommytinkroom »
Widows 7 Home Premium SP1 64bit/i5 intel processor/8gb Ram/640 harddrive/Graphics intel HD3000/

Offline YoKenny

  • Serious Graphoman
  • **
  • Posts: 8784
Re: Web Shield seems to cause slow internet connections
« Reply #52 on: March 11, 2010, 01:29:46 PM »
No problem with my connection
 .
E5200 2.5GHZ, 4GB RAM, 320GB HD, Windows 7 Home Premium 64bit, avast! V9.0 Free, IE10
P4 2.8GHZ, 1.5GB RAM, 40GB HD, XP Pro SP3 32bit, avast! V9.0 Free, Google Chrome
with hpHosts, MVPS HOSTS files, SpeedFan, WinPatrol PLUS

Offline Rumpel

  • Avast Evangelist
  • Advanced Poster
  • ***
  • Posts: 953
  • The poster formerly known as - Rumpelstiltskin┬«
Re: Web Shield seems to cause slow internet connections
« Reply #53 on: March 11, 2010, 01:39:02 PM »
Bit off topic but, to people who are using online speed test, you would be surprised by how much the results vary if you test your connection several times.  I even wonder how many test is proper to get an appropriate average score...

Offline tommytinkroom

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 150
  • The Dirty Boys
Re: Web Shield seems to cause slow internet connections
« Reply #54 on: March 11, 2010, 02:20:51 PM »
Bit off topic but, to people who are using online speed test, you would be surprised by how much the results vary if you test your connection several times.  I even wonder how many test is proper to get an appropriate average score...
Hi, I've used about 10 different speedtesters and they all show aprox the same reading.I've also done an average reading over a couple of hours and even a couple of days,and the bottom line is webshield on dl speed slows down webshield off dl speed speeds up.
Widows 7 Home Premium SP1 64bit/i5 intel processor/8gb Ram/640 harddrive/Graphics intel HD3000/

Offline petusalem

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 30
Re: Web Shield seems to cause slow internet connections
« Reply #55 on: March 11, 2010, 02:49:40 PM »
It's pretty simple clock a FILE download with stop watch. Shield on/shield off.

Offline tommytinkroom

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 150
  • The Dirty Boys
Re: Web Shield seems to cause slow internet connections
« Reply #56 on: March 11, 2010, 03:20:36 PM »
It's pretty simple clock a FILE download with stop watch. Shield on/shield off.
"You don't need a weather man to know which way the wind blows"
Widows 7 Home Premium SP1 64bit/i5 intel processor/8gb Ram/640 harddrive/Graphics intel HD3000/