Author Topic: Avast Internet Security Problem  (Read 5436 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline pcblues

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
Avast Internet Security Problem
« on: February 20, 2010, 11:49:42 AM »
Hi,

I decided to take Avast up on their discount offer on Avast 5 Internet Security program. I have been using Avast free for years with no problems.
Real Time Shields - Antispam=OFF & Mail Shield =OFF.
If I click on "Turn on" or "FIX NOW" nothing happens.
I am running Windows 7.

Cheers

pcblues

Offline hpguru

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 186
    • Hpguru.net
Re: Avast Internet Security Problem
« Reply #1 on: February 20, 2010, 02:26:08 PM »
Do you try reboot?
AMD Phenom 8550 X3, 8GB DDR2, 1000GB & 640GB HDD, ATI Radeon HD 4650 (1GB), Acer X223W CRT, Windows Vista Home Premium 64-bit with Avast 5 Free, Windows Defender, Firefox & WOT.

Offline Zyndstoff (aka Steven Gail)

  • Avast Evangelist
  • Massive Poster
  • ***
  • Posts: 2610
  • I can resist anything except temptation.
    • tex62
Re: Avast Internet Security Problem
« Reply #2 on: February 20, 2010, 02:33:34 PM »
What is the mailclient you are using? Outlook, Thunderbird, Windows Mail...?
7 x64 SP1, FF 8a Aurora, TB6, 6.0.1203 Free
Free MBAM Clear

Offline pcblues

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
Re: Avast Internet Security Problem
« Reply #3 on: February 20, 2010, 06:29:37 PM »
Yep, tried re-booting, no difference.

The mail client is windows mail.

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67255
Re: Avast Internet Security Problem
« Reply #4 on: February 20, 2010, 06:34:40 PM »
Any other antivirus before avast? (specially AVG)
The antispam module works only into MS Outlook as far I know (I'm not sure).
The best things in life are free.

Offline hpguru

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 186
    • Hpguru.net
Re: Avast Internet Security Problem
« Reply #5 on: February 20, 2010, 06:54:19 PM »
Antispam works good with Windows Live Mail ("itself hosted" on my pc). I put a condition that, if the title have the word ***SPAM***, e-mail application move spam to the spam folder.
AMD Phenom 8550 X3, 8GB DDR2, 1000GB & 640GB HDD, ATI Radeon HD 4650 (1GB), Acer X223W CRT, Windows Vista Home Premium 64-bit with Avast 5 Free, Windows Defender, Firefox & WOT.

Offline Zyndstoff (aka Steven Gail)

  • Avast Evangelist
  • Massive Poster
  • ***
  • Posts: 2610
  • I can resist anything except temptation.
    • tex62
Re: Avast Internet Security Problem
« Reply #6 on: February 20, 2010, 07:38:43 PM »
The next try would be a repair installation...
7 x64 SP1, FF 8a Aurora, TB6, 6.0.1203 Free
Free MBAM Clear

Offline pcblues

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
Re: Avast Internet Security Problem
« Reply #7 on: February 20, 2010, 07:43:05 PM »
I have been using Avast for years so no other anti-virus.

Quote
Real Time Shields - Antispam=OFF & Mail Shield =OFF.
Glad it works for you but that doesn't really help me.

Repair installation was one of the first things I tried.

Having used Avast Free & Pro for years without ANY problems & then seeing the amount of people having the problems with the new version makes me think it needed more testing.

I have had to switch to another anti-virus program until this is resolved.

pcblues

Offline YoKenny

  • Serious Graphoman
  • **
  • Posts: 8784
Re: Avast Internet Security Problem
« Reply #8 on: February 20, 2010, 08:50:31 PM »
@ pcblues

There are many people using avast! with Windows Live Mail without problems however it does require correct settings in both avast! and Windows Live Mail.
E5200 2.5GHZ, 4GB RAM, 320GB HD, Windows 7 Home Premium 64bit, avast! V9.0 Free, IE10
P4 2.8GHZ, 1.5GB RAM, 40GB HD, XP Pro SP3 32bit, avast! V9.0 Free, Google Chrome
with hpHosts, MVPS HOSTS files, SpeedFan, WinPatrol PLUS

Offline catweezel

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 21
Re: Avast Internet Security Problem
« Reply #9 on: February 20, 2010, 11:34:07 PM »
Quote
I have had to switch to another anti-virus program until this is resolved.
you can continue using the old version 4.8
This is supported for a while

Offline pcblues

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
Re: Avast Internet Security Problem
« Reply #10 on: February 20, 2010, 11:43:35 PM »
@ pcblues

There are many people using avast! with Windows Live Mail without problems however it does require correct settings in both avast! and Windows Live Mail.

really!! do you want to share this info?

Offline pcblues

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
Re: Avast Internet Security Problem
« Reply #11 on: February 20, 2010, 11:45:21 PM »
Quote
I have had to switch to another anti-virus program until this is resolved.
you can continue using the old version 4.8
This is supported for a while


thanks catweezel, thats good to know.

Offline YoKenny

  • Serious Graphoman
  • **
  • Posts: 8784
Re: Avast Internet Security Problem
« Reply #12 on: February 21, 2010, 12:09:19 AM »
@ pcblues

There are many people using avast! with Windows Live Mail without problems however it does require correct settings in both avast! and Windows Live Mail.

really!! do you want to share this info?

Use Search:
http://forum.avast.com/index.php?topic=55559.0
http://forum.avast.com/index.php?topic=53984.0

I do not have Mail Shield installed as it interferes with my ISP POP3 SSL transfer for Windows Live Mail for me. 
E5200 2.5GHZ, 4GB RAM, 320GB HD, Windows 7 Home Premium 64bit, avast! V9.0 Free, IE10
P4 2.8GHZ, 1.5GB RAM, 40GB HD, XP Pro SP3 32bit, avast! V9.0 Free, Google Chrome
with hpHosts, MVPS HOSTS files, SpeedFan, WinPatrol PLUS