Author Topic: Avast Boot-time scan not running  (Read 6416 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Gmanbo

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 50
Avast Boot-time scan not running
« on: February 23, 2010, 04:37:17 AM »
For some reason, when I set up the Boot-time scan, and choose the option to restart the computer, the computer restarts, but starts like normal, and no scan occurs. My operating system is Windows xp media center addition, and I get no errors. When I check avast(avast 5 btw), it's still set up for a scan again. Hopefully this is just a simple mistake on my part.   :-\
Intel Core 2 CPU 2.13GHz 2.13GHz Windows 7 Home Premium 64bit, Avast! v5 Pro, Spywareblaster, MBAM

Offline Gmanbo

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 50
Re: Avast Boot-time scan not running
« Reply #1 on: February 23, 2010, 05:27:21 AM »
Also, my computer is 32 bit, so it shouldn't be that problem occurring.
Intel Core 2 CPU 2.13GHz 2.13GHz Windows 7 Home Premium 64bit, Avast! v5 Pro, Spywareblaster, MBAM

Offline Gmanbo

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 50
Re: Avast Boot-time scan not running
« Reply #2 on: February 23, 2010, 08:20:36 PM »
Here's the OTL scan files as attachments, in case they're needed.
Intel Core 2 CPU 2.13GHz 2.13GHz Windows 7 Home Premium 64bit, Avast! v5 Pro, Spywareblaster, MBAM

Offline ArtemisF0wl

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 175
Re: Avast Boot-time scan not running
« Reply #3 on: February 23, 2010, 08:38:47 PM »
I'm not an expert or anything, but maybe i can help you until one comes along. it looks from these 2 entries:

O34 - HKLM BootExecute: (autocheck autochk *) -  File not found
O34 - HKLM BootExecute: (aswBoot.exe /A:"*" /L:"English" /RA:delete /archives /KBD:6) - C:\WINDOWS\System32\aswBoot.exe (ALWIL Software)


 like bootscan is only scanning your A: drive(floppy).  try scheduling another bootscan , but this time select your C: drive

maaaaybe this will help, I hope so. if this doesn't work, you may try to repair Avast! by uninstalling it through add/remove programs and selecting "repair"
Hp Envy 8gig Ram Intel Corei7
Windows7 Home Premium x64
Avast 6 Free, Comodo Firewall 5.8 , MBAM Pro, SuperAntispyware Free, Hostsman

Offline DavidR

  • Avast √úberevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 85774
  • No support PMs thanks
Re: Avast Boot-time scan not running
« Reply #4 on: February 23, 2010, 08:45:03 PM »
No the /A:"*" is a parameter for All files on All local drives.
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 21.8.2487 (build 21.8.6586.697) UI 1.0.666/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security

Offline Gmanbo

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 50
Re: Avast Boot-time scan not running
« Reply #5 on: February 23, 2010, 08:51:05 PM »
Well, it's set to scan these 2 areas exactly as quoted here:
"System drive"
"All harddisks"
Intel Core 2 CPU 2.13GHz 2.13GHz Windows 7 Home Premium 64bit, Avast! v5 Pro, Spywareblaster, MBAM

Offline Gmanbo

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 50
Re: Avast Boot-time scan not running
« Reply #6 on: February 24, 2010, 02:11:34 AM »
I just did a scan with malwarebytes and found some infections and removed them, along with a few other things, so I figured it might constitute a new OTL scan. Upon doing so, I no longer get the "Extras" file for some reason. Here are the malwarebytes and OTL log of the recent scans.
Intel Core 2 CPU 2.13GHz 2.13GHz Windows 7 Home Premium 64bit, Avast! v5 Pro, Spywareblaster, MBAM

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67247
Re: Avast Boot-time scan not running
« Reply #7 on: February 24, 2010, 02:57:49 AM »
It's not the solution, as boot time scanning should work, but, maybe, you can check if your computer is clean at boot time.
You can try it http://mysharedfiles.no-ip.org/avastEvangelist/avast_at_logon_by_Tech.exe (it's time limited).
The best things in life are free.

Offline Gmanbo

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 50
Re: Avast Boot-time scan not running
« Reply #8 on: February 24, 2010, 10:18:02 PM »
I'd still like to find the solution to this, but I may try this soon, after a current problem that has come up is solved.
Intel Core 2 CPU 2.13GHz 2.13GHz Windows 7 Home Premium 64bit, Avast! v5 Pro, Spywareblaster, MBAM