Author Topic: [Not Solved Yet] [5.0.462] The old update inconsistence is back... ???  (Read 8114 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67198
The database is updated, the GUI does not show it... Am I wrong?
« Last Edit: March 15, 2010, 03:12:11 AM by Tech »
The best things in life are free.

Offline Zyndstoff (aka Steven Gail)

  • Avast Evangelist
  • Massive Poster
  • ***
  • Posts: 2604
  • I can resist anything except temptation.
    • tex62
Re: [5.0.462] The old update inconsistence is back... ???
« Reply #1 on: March 12, 2010, 05:27:45 PM »
Everything fine here...
7 x64 SP1, FF 8a Aurora, TB6, 6.0.1203 Free
Free MBAM Clear

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67198
Re: [5.0.462] The old update inconsistence is back... ???
« Reply #2 on: March 12, 2010, 06:14:09 PM »
Everything fine here...
Worst... the problem is not consistent. Is it random?
The best things in life are free.

Offline RejZoR

  • Polymorphic Sheep
  • Serious Graphoman
  • *****
  • Posts: 9414
  • We are supersheep, resistance is futile!
    • RejZoR's Flock of Sheep
Re: [5.0.462] The old update inconsistence is back... ???
« Reply #3 on: March 12, 2010, 06:25:55 PM »
It happened to me as well in the last minor version. But haven't seen it since.
Visit my webpage Angry Sheep Blog

news

  • Guest
Re: [5.0.462] The old update inconsistence is back... ???
« Reply #4 on: March 12, 2010, 10:08:55 PM »
I've also had the problem with one of my pc's as well Tech. I think it's random.

coolsilver

  • Guest
Re: [5.0.462] The old update inconsistence is back... ???
« Reply #5 on: March 13, 2010, 03:18:23 AM »
Haven't checked both machines but all is well on the netbook.

Offline mkis

  • Avast Evangelist
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 1618
Re: [5.0.462] The old update inconsistence is back... ???
« Reply #6 on: March 13, 2010, 03:50:09 AM »
Maybe sometimes doesn't process, and have to cold boot. Until updates settle in. Just a thought.
 
Avast7 Free, MBAM (on demand), MVPS Hosts

Intel DG41TY, Windows 7 Ultimate, IE9, Google Chrome, 4 GB ram, Secunia PSI, ccleaner, Foxit Reader, Faststone Image viewer, MWSnap.

coolsilver

  • Guest
Re: [5.0.462] The old update inconsistence is back... ???
« Reply #7 on: March 13, 2010, 03:55:23 AM »
I been hibernating most times with the netbook and updates fine on resume.

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67198
Re: [5.0.462] The old update inconsistence is back... ???
« Reply #8 on: March 13, 2010, 08:07:15 PM »
Now things are good with the 13 update. Seems that it was corrected by the virus database only (not need a program update). We'll never know if Alwil does not post here.
The best things in life are free.

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67198
Re: [5.0.462] The old update inconsistence is back... ???
« Reply #9 on: March 14, 2010, 09:50:19 PM »
I don't know what they have done. Why Alwil does not post in my threads? ???
Seems solved.
The best things in life are free.

nuz

  • Guest
Re: [Solved] [5.0.462] The old update inconsistence is back... ???
« Reply #10 on: March 14, 2010, 10:56:09 PM »
Same problem here. See attached images below. I've tried manually updating, but there doesn't seem to be any effect.

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67198
Re: [Solved] [5.0.462] The old update inconsistence is back... ???
« Reply #11 on: March 15, 2010, 03:10:33 AM »
Bad... it's back again... and no words from Alwil...
The best things in life are free.

Offline mkis

  • Avast Evangelist
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 1618
Re: [Not Solved Yet] [5.0.462] The old update inconsistence is back... ???
« Reply #12 on: March 15, 2010, 03:37:36 AM »
seems they recently changed that Summary page

@ nuz - can you update again, then cold boot - same problem persists?
Avast7 Free, MBAM (on demand), MVPS Hosts

Intel DG41TY, Windows 7 Ultimate, IE9, Google Chrome, 4 GB ram, Secunia PSI, ccleaner, Foxit Reader, Faststone Image viewer, MWSnap.

nuz

  • Guest
Re: [Not Solved Yet] [5.0.462] The old update inconsistence is back... ???
« Reply #13 on: March 15, 2010, 12:49:29 PM »
I did, now avast doesn't work--"stopped or in an inconsistent state". The problem, I suspect is in the attached image. I'll reboot, then try uninstalling and going back to the earlier version.

Update: Didn't work. I uninstalled with the removal tool and went back to v.5.0.418. Everything works now but I had to re-register. Apparently, they have no record my previous registration. Oh well, a month longer before I have to renew my registration :P .
« Last Edit: March 15, 2010, 01:50:31 PM by nuz »

Offline mkis

  • Avast Evangelist
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 1618
Re: [Not Solved Yet] [5.0.462] The old update inconsistence is back... ???
« Reply #14 on: March 15, 2010, 06:57:26 PM »
no they didn't change the Summary page. Everything is absolute normal. And I just feel if I uninstall and run my installation through again, everything still will be absolute normal.

I'm sorry nuz. I cannot replicate yr problem. Everything works fine here.
Avast7 Free, MBAM (on demand), MVPS Hosts

Intel DG41TY, Windows 7 Ultimate, IE9, Google Chrome, 4 GB ram, Secunia PSI, ccleaner, Foxit Reader, Faststone Image viewer, MWSnap.