Author Topic: Avast stop services and insecure the system  (Read 9788 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Kikidonc

  • Guest
Avast stop services and insecure the system
« on: March 23, 2010, 11:03:28 PM »
Hi,
Avast stop regulary all services and the avast icon with a cross X is displayed in the system bar in place of the avast icon.
I can open the program and the summary purpose to restart or click to "rétablir" (means "recover") appears but after some times or operation (i don't know), avast stop again.

My system:
HP Pavillon ZD8000
Intel P4 HT
1Go RAM

WinXP SP3
AVAST 5.0.462
Filesclab personnal firewall

Tks in advance

Offline igor

  • Avast team
  • Serious Graphoman
  • *
  • Posts: 11857
    • AVAST Software
Re: Avast stop services and insecure the system
« Reply #1 on: March 23, 2010, 11:09:30 PM »
Are there any recent files called unpXXXXXXX.mdmp (X are some numbers) in the folder
C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Alwil Software\Avast5\log
?

badman35

  • Guest
Re: Avast stop services and insecure the system
« Reply #2 on: March 24, 2010, 01:48:25 PM »
My system has done the same thing...! how do i fall back to 4.8???  i've never had problems like this with 4.8... The GU lookes very nice in 5 but this type of errors that i've been getting with 5 it is not what I want.. :( :( :'( :'(

Kikidonc

  • Guest
Re: Avast stop services and insecure the system
« Reply #3 on: March 27, 2010, 09:39:18 AM »
Tks for your reply Igor.

Yes, there are. By example: unp263480272.tmp.mdmp de ~500-600 Ko

Offline igor

  • Avast team
  • Serious Graphoman
  • *
  • Posts: 11857
    • AVAST Software
Re: Avast stop services and insecure the system
« Reply #4 on: March 27, 2010, 12:39:04 PM »
Please pack a few recent ones into an archive and upload it to ftp://ftp.avast.com/incoming
Thanks.

deums

  • Guest
Re: Avast stop services and insecure the system
« Reply #5 on: March 27, 2010, 01:47:34 PM »
hi there,
as kikidonc i got exactly the same problem. I have tried to setup again from scratch (as described in the forum) but it did nothing.
Here is my dump unp146454965.tmp.mdmp that I have uploaded to ftp://ftp.avast.com/incoming

Offline sg09

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 175
    • Current Technology Discounts
Re: Avast stop services and insecure the system
« Reply #6 on: March 27, 2010, 02:23:17 PM »
Are there any recent files called unpXXXXXXX.mdmp (X are some numbers) in the folder
C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Alwil Software\Avast5\log
?
I had a similar problem in vista recently. But after few restarts it's all OK....
I have no such files in
C:\ProgramData\Alwil Software\Avast5\log
Anyone who knows how to loose can certainly learn how to win.

jeanfor

  • Guest
Re: Avast stop services and insecure the system
« Reply #7 on: March 27, 2010, 02:47:44 PM »
I have had the same problem with windows 7 32bit as well.  I have given up on 5 for now

zekeblue

  • Guest
Re: Avast stop services and insecure the system
« Reply #8 on: March 27, 2010, 03:38:10 PM »
I have had this happen once thus far on AIS 5 (latest) trial.  Running XP SP3.  All shields mysteriously stopped and UI told me system was unsecured.  I was able to start them again from the main UI, not the icon.  I think there was a message indicating that a service had stopped when I tried to re-enable via the icon.

None of the files mention in the log folder for me.

Offline igor

  • Avast team
  • Serious Graphoman
  • *
  • Posts: 11857
    • AVAST Software
Re: Avast stop services and insecure the system
« Reply #9 on: March 27, 2010, 03:48:23 PM »
deums: Please upload one more file: c:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Alwil Software\Avast5\chest\index.xml
Are the symptoms really the same for you (i.e. the service stops "randomly"... works for a while, stops later) - or does the service never really start for you, i.e. the problem appears right from the moment the system boots?

portboy123

  • Guest
Re: Avast stop services and insecure the system
« Reply #10 on: March 27, 2010, 04:33:02 PM »
Hi i recently installed avast 5.0.462 and every time i start my computer i either have a x or a check mark on my avast icon saying im not protected i always have to open avast and hit the fix button. how do i fix this so it is on when i start the computer? And no I have no such files in c:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Alwil Software\Avast5\chest\index.xml

Kikidonc

  • Guest
Re: Avast stop services and insecure the system
« Reply #11 on: March 27, 2010, 06:28:14 PM »
Please pack a few recent ones into an archive and upload it to ftp://ftp.avast.com/incoming
Thanks.

Done. I've uploaded all files (19).

Tks in advance.

swannyj

  • Guest
Re: Avast stop services and insecure the system
« Reply #12 on: March 27, 2010, 07:15:16 PM »
This is also happening on my PC, Win XP service pack 3.  I'll be online and suddenly notice avast has stopped.   I am generally able to open avast and "fix" problem but the last time it happened the program would not respond and I had to reboot.

GerryP

  • Guest
Re: Avast stop services and insecure the system
« Reply #13 on: March 28, 2010, 07:44:10 PM »
Just sorted this out on a client's system.

Downloaded, installed and ran Combofix (rename before save vital - see the instructions with it)

It found seven positives which I quarantined.

For Avast:

Not sure what the root cause was but what I did to Avast was this:
  Uninstalled Avast5
  Used msconfig to prevent start of ash*.* services.
  Rebooted
  Checked c:\program files\alwil and noted full directories present for both avast4 and avast5.
  Deleted both (after unlocking).
  Rebooted
  Reinstalled Avast5
  Scheduled boot-time full scan
  Rebooted

Avast5 then OK and could register it.

------------

Hope this helps,
Gerry

Offline igor

  • Avast team
  • Serious Graphoman
  • *
  • Posts: 11857
    • AVAST Software
Re: Avast stop services and insecure the system
« Reply #14 on: March 28, 2010, 09:16:37 PM »
Kikidonc: all the crashes occurred inside a module injected by Filseclab Firewall... I'd suggest to try uninstaling it.