Author Topic: Can't load any web page with Avast 5.0.462 web shield running  (Read 7083 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Laonick

  • Guest
All web pages I try to open time-out unless I turn off the web shield.
Using windows 7 Ultimate, Outpost firewall Pro 6.7
I read a similar problem from the forum and the feedback was it had something to do with the firewall, but my firewall is totally different, so I have a feeling the firewalls aren't the problem here.
This wasn't happening until I updated to Avast 5.0.462 (free edition) as the previous version had no probs at all.
I don't want to manually copy all the websites I visit into the trusted list so I can view them.
Any feedback would be very much appreciated.

Offline Zyndstoff (aka Steven Gail)

  • Avast Evangelist
  • Massive Poster
  • ***
  • Posts: 2610
  • I can resist anything except temptation.
    • tex62
7 x64 SP1, FF 8a Aurora, TB6, 6.0.1203 Free
Free MBAM Clear

Offline DavidR

  • Avast √úberevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 86139
  • No support PMs thanks
Re: Can't load any web page with Avast 5.0.462 web shield running
« Reply #2 on: March 25, 2010, 04:25:26 PM »
Just because you have a different firewall doesn't mean it won't happen in that firewall. I had no problem with avast 5.0.462 and Outpost Firewall Pro ver. 6.7.2 (3001.452.0718).

If the problem isn't related to the Temp folder location that Zyndstoff gave the link to check the next option.

I have had this happen once before in an earlier version of Outpost Firewall Pro. Does Outpost allow avastSvc.exe internet access ?
- If it does delete the entry for it and reconnect to the internet, this should force the firewall to ask permission again.
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 21.11.2500 (build 21.11.6809.528) UI 1.0.683/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security

Laonick

  • Guest
Re: Can't load any web page with Avast 5.0.462 web shield running
« Reply #3 on: March 26, 2010, 10:29:32 AM »
Just because you have a different firewall doesn't mean it won't happen in that firewall. I had no problem with avast 5.0.462 and Outpost Firewall Pro ver. 6.7.2 (3001.452.0718).

If the problem isn't related to the Temp folder location that Zyndstoff gave the link to check the next option.

I have had this happen once before in an earlier version of Outpost Firewall Pro. Does Outpost allow avastSvc.exe internet access ?
- If it does delete the entry for it and reconnect to the internet, this should force the firewall to ask permission again.

Setting the firewall to accept avastSvc.exe internet access has solved the problem.

Thanks for your help DavidR  :)

Offline Zyndstoff (aka Steven Gail)

  • Avast Evangelist
  • Massive Poster
  • ***
  • Posts: 2610
  • I can resist anything except temptation.
    • tex62
Re: Can't load any web page with Avast 5.0.462 web shield running
« Reply #4 on: March 26, 2010, 11:03:06 AM »
Good to hear that.
Have fun.
 8)
7 x64 SP1, FF 8a Aurora, TB6, 6.0.1203 Free
Free MBAM Clear

Offline DavidR

  • Avast √úberevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 86139
  • No support PMs thanks
Re: Can't load any web page with Avast 5.0.462 web shield running
« Reply #5 on: March 26, 2010, 03:43:33 PM »
Just because you have a different firewall doesn't mean it won't happen in that firewall. I had no problem with avast 5.0.462 and Outpost Firewall Pro ver. 6.7.2 (3001.452.0718).

If the problem isn't related to the Temp folder location that Zyndstoff gave the link to check the next option.

I have had this happen once before in an earlier version of Outpost Firewall Pro. Does Outpost allow avastSvc.exe internet access ?
- If it does delete the entry for it and reconnect to the internet, this should force the firewall to ask permission again.

Setting the firewall to accept avastSvc.exe internet access has solved the problem.

Thanks for your help DavidR  :)

No problem, glad I could help.

Welcome to the forums.
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 21.11.2500 (build 21.11.6809.528) UI 1.0.683/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security