Author Topic: Exploit detected!  (Read 2829 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Stran05

  • Guest
Exploit detected!
« on: April 08, 2010, 08:36:14 PM »
An exploit has been detected by Avast! 5.0.462. It is bieng occassionally detected during the last 15 days, mostly when I visit the Avira Support Forum as you ca see from the attached picture below. What is happening and is my computer at risk?

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67194
Re: Exploit detected!
« Reply #1 on: April 08, 2010, 08:39:34 PM »
Is it your Windows fully updated?
Do you use Windows Firewall?
The best things in life are free.

Offline DavidR

  • Avast √úberevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 89330
  • No support PMs thanks
Re: Exploit detected!
« Reply #2 on: April 08, 2010, 09:34:20 PM »
Well the IP address doesn't belong to the avira site:
Quote
IP:      75.168.24.175
Domain:   qwest.net


So it is possibly something that someone has posted on the site or rather in something in your inbox, which has that link and port which isn't normally used other than for exploits.

See http://www.grc.com/port_445.htm, if your OS is XP SP1 or later then that LSASS Vulnerability has bee closed so your system should be safe from the Exploit but it doesn't stop them trying.
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 24.5.6116 (build 24.5.9153.762) UI 1.0.808/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security