Author Topic: New *release* build of avast now available (5.0.507)  (Read 117590 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline romanom

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
Re: New *release* build of avast now available (5.0.507)
« Reply #30 on: April 15, 2010, 12:24:37 AM »
I have an update message but, can't update...hopefully the attached image will be helpful.

I have never had any issues with updating (or anything else) until now.  Thanks.

Offline Diazruanova

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 148
Re: New *release* build of avast now available (5.0.507)
« Reply #31 on: April 15, 2010, 12:39:27 AM »
This is the error that shows on my system:

Enrique Diazruanova

Built desktop PC with:
CPU:Intel Core i7-860 @ 2.94Ghz - RAM:8Gb DDR3-1333Mhz - GPU:XFX ATI Radeon HD 5670 - HD:Seagate 500Gb-7200 RPM
Windows 7 Home Premium 64bit SP1 - avast 6.0.1289 - MBAM Pro 1.51.2.1300

Offline calcu007

  • Avast Evangelist
  • Poster
  • ***
  • Posts: 482
  • I'm lamma!
Re: New *release* build of avast now available (5.0.507)
« Reply #32 on: April 15, 2010, 12:49:32 AM »
Did you read the previous posts? There is overload in the servers
Asus Intel i7 8GB RAM , Win 8.1 64 bit, Avast IS

Offline jadinolf

  • Avast Evangelist
  • Advanced Poster
  • ***
  • Posts: 1090
Re: New *release* build of avast now available (5.0.507)
« Reply #33 on: April 15, 2010, 12:50:30 AM »
This is the error that shows on my system:


Same here after several attempts. I'm going to try later.

I have 5 computers so a couple of them went fine until everyone jumped on board. ;D
printed on 100% recycled bytes

Offline patrick | kcirtap

  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
Re: New *release* build of avast now available (5.0.507)
« Reply #34 on: April 15, 2010, 12:55:24 AM »
It worked for me a few minutes ago  ;)
Thanks for the update

Offline DavidR

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 82200
  • No support PMs thanks
Re: New *release* build of avast now available (5.0.507)
« Reply #35 on: April 15, 2010, 01:00:28 AM »
I have an update message but, can't update...hopefully the attached image will be helpful.

I have never had any issues with updating (or anything else) until now.  Thanks.

Try a repair of avast. Add Remove programs, select 'avast! Anti-Virus,' click the Change/Remove button and scroll down to Repair, click next and follow.

Then try a manual update again.
WinXP ProSP3/ Core2Duo E8300/ 4GB Ram/ avast! free 18.5.2342/ Firefox ESR, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro7.11.0/ DropMyRights/ WinPatrol+/ Drive Image 7.1/ SnagIt 10.0/ avast! mobile security
Windows 10 Home 1909 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 19.8.2393 (build 19.8.4793.541) UI-1.0.415/ WinPatrol+/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro7.11.0/ WinPatrol+/

Offline Diazruanova

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 148
Re: New *release* build of avast now available (5.0.507)
« Reply #36 on: April 15, 2010, 01:08:55 AM »
Did you read the previous posts? There is overload in the servers

There is NOT a single post before ours (romanom and Diazruanova) that states that the servers are overloaded, so where did you get the quoted info?
Enrique Diazruanova

Built desktop PC with:
CPU:Intel Core i7-860 @ 2.94Ghz - RAM:8Gb DDR3-1333Mhz - GPU:XFX ATI Radeon HD 5670 - HD:Seagate 500Gb-7200 RPM
Windows 7 Home Premium 64bit SP1 - avast 6.0.1289 - MBAM Pro 1.51.2.1300

Offline mkis

  • Avast Evangelist
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 1620
Re: New *release* build of avast now available (5.0.507)
« Reply #37 on: April 15, 2010, 01:11:46 AM »
XP Pro SP3 avast! Pro  update from 5.0.462 to 5.0.507
all good

on reboot - OA prmium asked for the changes to be okayed.
I chose Trust and Allow.

XP Pro SP3 avast! IS (trial) 5.0.504 to 5.0.507
all good

avast!Free 5.0.514 to 5.0.507
two step process not sure second step was program or engine
Restart - OA premium Ask for avastUI and I confirmed
no icon in system tray
so started the program, updated engine and closed
Restart and all good
« Last Edit: April 15, 2010, 07:01:04 AM by mkis »
Avast7 Free, MBAM (on demand), MVPS Hosts

Intel DG41TY, Windows 7 Ultimate, IE9, Google Chrome, 4 GB ram, Secunia PSI, ccleaner, Foxit Reader, Faststone Image viewer, MWSnap.

Offline Asyn

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 61563
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: New *release* build of avast now available (5.0.507)
« Reply #38 on: April 15, 2010, 01:11:55 AM »
Hi all, just updated to the new stable build .507 from pre-release .504
As expected all went well...! Again! :D
Thanks to the whole Alwil Team for their great work..!!!
Have to change my sig now... 8)
asyn
Win 8.1 [x64] - Avast PremSec 19.9.2394.B1 - CC 5.63 - EEK - Firefox ESR 68.2 [NS/AOS/uBO] - Thunderbird 68.2.2 [EM] - ACP/ASL.BC
Deutschsprachiger Bereich -> Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0

Offline sunflower1985

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
Re: New *release* build of avast now available (5.0.507)
« Reply #39 on: April 15, 2010, 01:26:07 AM »
  Thank Avast team very much.
  I've just update today. Version 5.0.507 updates from 5.0468 version and runs softly on my computer(Windows vista) ;D , and the thing I really want to say is VietNamese language appearing in this version very well. Hahahaha.
  I and my friends wish Avast will get more success in the future
  Best regards

Offline George Yves

  • Avast Überevangelist
  • Massive Poster
  • *****
  • Posts: 4155
  • Help you I can
Re: New *release* build of avast now available (5.0.507)
« Reply #40 on: April 15, 2010, 01:37:57 AM »
I have it configured to "Ask when an update is available" (a program update, that is).  The main window says "A new version of the program is available!".  So OK, if avast! knows an update is available, why didn't it ask?  If I hadn't checked the GUI myself, I wouldn't have known.
I have the same problem. Avast 5 never informs me in pop-ups about the program's update. Avast 4 did it flawlessly.
May the FOSS be with you!

Offline Asyn

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 61563
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: New *release* build of avast now available (5.0.507)
« Reply #41 on: April 15, 2010, 01:49:54 AM »
I have the same problem. Avast 5 never informs me in pop-ups about the program's update. Avast 4 did it flawlessly.

Did you also read Logos' answer..? ;)
http://forum.avast.com/index.php?topic=58539.msg493362#msg493362
Win 8.1 [x64] - Avast PremSec 19.9.2394.B1 - CC 5.63 - EEK - Firefox ESR 68.2 [NS/AOS/uBO] - Thunderbird 68.2.2 [EM] - ACP/ASL.BC
Deutschsprachiger Bereich -> Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0

Offline calcu007

  • Avast Evangelist
  • Poster
  • ***
  • Posts: 482
  • I'm lamma!
Re: New *release* build of avast now available (5.0.507)
« Reply #42 on: April 15, 2010, 02:09:58 AM »
Did you read the previous posts? There is overload in the servers

There is NOT a single post before ours (romanom and Diazruanova) that states that the servers are overloaded, so where did you get the quoted info?


Then you need glasses. Read the LOGOS post in first page

it's just like that...to avoid overloading the servers. If everybody was warned at the same time, ie immediately after a new version was available, nobody could get it. From what I read it takes about a week or so until all Avast users get the message. It's just technically impossible to proceed differently due to the amount of users, and Avast isn't Microsoft ;) (note that Windows Update servers are damned slow ;D ...fortunately it's never more than a few megs a week )



Asus Intel i7 8GB RAM , Win 8.1 64 bit, Avast IS

Offline Watera

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 55
Re: New *release* build of avast now available (5.0.507)
« Reply #43 on: April 15, 2010, 02:46:23 AM »
Darn! I should've waited to reformat my computer!

(Download.com still has the previous release. Ack!)


Just curious, what's the usual turn around for the latest build to be available for download at Cnet?

Pardon me as I transition...! xD  Thanks!

(I updated AIS on another computer, & it went so smoothly! 8) )


Edit: I decided I couldn't wait & just reinstalled AIS. It just gave me the update prompt. I checked download.com again & the new build was not there yet. I will probably check every day to see how long it will take for my own info.

~sigh~ My post got lost in this thread.... ~shrugs~ Oh well....

Edit 2: It may have gotten lost, but I did find AIS .507 at http://files.avast.com/iavs5x/setup_ais.exe .... ...can now do a fresh install....  :)
« Last Edit: April 15, 2010, 08:54:28 PM by Kei »

Offline avast fan

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 26
Re: New *release* build of avast now available (5.0.507)
« Reply #44 on: April 15, 2010, 02:55:00 AM »
I cant update from 504 to 507 either, It says package broken and ive tried a repair and tried again but still no luck.
Packard Bell/I Media B2619UK ,Window's 7 Home Premium, CPU Intel(R)Celeron(R)E1500@2.20Ghz,2203Mhz,2 Core(S)2 Logic,Motherboard Denver 10 ,Memory 2GB/DDR2,Graphics Card nVidia Geforce 7050/Nforce 610i ,Avast Pro 5,(Build 5-0-507),MBAM(Free version)Windows Defender(Real time protection Enabled)