Author Topic: *** INTRODUCING: New pre-release build of avast [NOW 5.0.542] ***  (Read 54664 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67275
Re: *** INTRODUCING: New pre-release build of avast [5.0.533] ***
« Reply #15 on: May 02, 2010, 10:40:23 PM »
Downloading now...
David, won't you test it? ;D
The best things in life are free.

Offline Asyn

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 66028
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: *** INTRODUCING: New pre-release build of avast [5.0.533] ***
« Reply #16 on: May 02, 2010, 10:44:16 PM »
Downloading now...

Should be just a mini update for you.. (.522 to .533) ;D
asyn
Win 8.1 [x64] - Avast PremSec 20.7.2421.B#1 [UI.544] - CC 5.70 - EEK - FF ESR 68.11 [NS/AOS/uBO/PB] - TB 68.11 - SB/CP/SL/DU.BC
Deutschsprachiger Bereich -> Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0

Offline pk

  • Avast team
  • Super Poster
  • *
  • Posts: 2085
Re: *** INTRODUCING: New pre-release build of avast [5.0.533] ***
« Reply #17 on: May 02, 2010, 10:51:29 PM »
Still getting Error 267 which PK is aware of.
The fix should be present in one of the upcoming VPS updates, it was not included in this program update.

Offline DavidR

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 83537
  • No support PMs thanks
Re: *** INTRODUCING: New pre-release build of avast [5.0.533] ***
« Reply #18 on: May 02, 2010, 11:04:42 PM »
Downloading now...
David, won't you test it? ;D

No, because it isn't just a simple update from the current regular build. You have to download the complete installation file at 47.7MB is way to big on dial-up. This would take between 2Hrs 45mins to 3hrs 10mins, so I will have to wait for the regular release through incremental update in the UI.
WinXP ProSP3/ Core2Duo E8300/ 4GB Ram/ avast! free 18.5.2342/ Firefox ESR, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro7.11.0/ DropMyRights/ WinPatrol+/ Drive Image 7.1/ SnagIt 10.0/ avast! mobile security
Windows 10 Home 1909 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 20.6.2420 (build 20.6.5495.561) UI-1.0.541/ WinPatrol+/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro

Offline Asyn

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 66028
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: *** INTRODUCING: New pre-release build of avast [5.0.533] ***
« Reply #19 on: May 02, 2010, 11:14:46 PM »
No, because it isn't just a simple update from the current regular build. You have to download the complete installation file at 47.7MB is way to big on dial-up. This would take between 2Hrs 45mins to 3hrs 10mins, so I will have to wait for the regular release through incremental update in the UI.

If it was possible, I would share bandwith with you..!
Btw, can't you upgrade to some faster connection where you live..?
asyn
Win 8.1 [x64] - Avast PremSec 20.7.2421.B#1 [UI.544] - CC 5.70 - EEK - FF ESR 68.11 [NS/AOS/uBO/PB] - TB 68.11 - SB/CP/SL/DU.BC
Deutschsprachiger Bereich -> Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0

Offline hayc59

  • U.S.A. Love it or Leave It
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 338
  • Some Folks Are Just Stuck On Stupid!
    • Wilders/BBR
Re: *** INTRODUCING: New pre-release build of avast [5.0.533] ***
« Reply #20 on: May 02, 2010, 11:33:02 PM »
Installed and booted...and running smooth
as butter!! VLK thanks and company

Offline Rafel

  • Avast Evangelist
  • Sr. Member
  • ***
  • Posts: 385
  • Lluitador sense resposta
Re: *** INTRODUCING: New pre-release build of avast [5.0.533] ***
« Reply #21 on: May 03, 2010, 12:43:17 AM »
Installed and running smoothly.

Offline bikemanAMD

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 343
Re: *** INTRODUCING: New pre-release build of avast [5.0.533] ***
« Reply #22 on: May 03, 2010, 01:39:14 AM »
RESOLVED--Just Tested, works fine, and Tested mail shield again, also working fine

Does this build solve the problem i'm having with browsing Website forums?  tested on friends laptop with Microsoft Security Essentials installed on hers, and it loaded right into, and i was able to browse and read the forum.

With Avast 5.0 Free in this PC, it always freezes on that forum, on this pc, and second PC as well--both PC's are clean installs.

Anyways gonna install this new build when i get a chance, and i'll report back if it solved the issue i mentioned or not in previous builds

PC Specs are as follows

Avast Antivirus
Super Antispyware Free Edtion
Windows Vista 32bit
4gbs of ram
160gb master hard drive
500gb slave
Network adapter Nvidia Onboard 10/100/1000

Programs Installed

Applications:  Open Office 3.2.0, AIM, Yahoo, Windows Live Messenger/Essentials Suite--(Writer, WIndows Live Mail, and Movie Maker, and Photo Gallery), HP All in one printer software, IE 8.0 Browser of choice on all PC's here, Super Antispyware Free Editon on all PC's, SAM Broadcsater, Mysql Server, Macirum Reflect, Skype

Games:  Second Life, Gears of War, Steam Games(Counter strike source, half life 2(half life 2, episode one and two, lost coast) Call of Duty Modern Warefare 2.   Tinker For Games for WIndows live

(Clean install about 2 weeks ago now)

Forum trying to browse is neowin.net/forums, then internet, network and security area

Any other info needed, just let me know


Thanks
Keep up the good work Alwil Team

« Last Edit: May 03, 2010, 05:21:57 PM by bikemanAMD »
Windows 8.1 Pro with Media Center- AMD A6-3620 APU/Radeon 6530D, 8gb DDR3 ram, 1tb hard drive-Avast 9.0.2018  Windows 8.1  Pro 64bit, Windows 8 Firewall
Secondary Laptop: XP 32bit, 60gb hard drive-Avast 9.0.2018
Acer Netop W7 (32bit) 320gb hard drive, Avast 9.0.2018

Offline RobbyG

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
Re: *** INTRODUCING: New pre-release build of avast [5.0.533] ***
« Reply #23 on: May 03, 2010, 03:23:29 AM »
Just tried the new version, doesn't look like the change for remembering the value of the "Submit file for analysis" checkbox made it into this build.

Offline rickz

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 71
Re: *** INTRODUCING: New pre-release build of avast [5.0.533] ***
« Reply #24 on: May 03, 2010, 05:31:22 AM »
Completed with no problem!
Thanks Vlk & Team
Win7 64 Bit
AMD Sempron LE-1300 4GB Ram 2.3GHz Windows 7 Home Premium 64Bit IE10
AIS 2015 10.2.2218, MBAM Premium

Offline sded

  • Avast Evangelist
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 1718
  • Me llamo Ed
Re: *** INTRODUCING: New pre-release build of avast [5.0.533] ***
« Reply #25 on: May 03, 2010, 05:41:54 AM »
Installed over 507, still no issues.  :)
Windows 7 x64HP-SP1-No UAC, Opera 11.51, Avast! Internet Security 6.0.128, Webroot SecureAnywhere latest beta, Windows FW off, MVPS HOSTS, SAS/MBAM offline, Macrium Reflect just in case ;)

Offline alghorabaaa

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 131
Re: *** INTRODUCING: New pre-release build of avast [5.0.533] ***
« Reply #26 on: May 03, 2010, 08:10:17 AM »
Very nice that Arabic language is available now, i'll test it...
AMD Athlon™ X2 Dual-Core 6000+ / Windows 7 Home Premium 64bit / 4 GB RAM / 800 GB HD / avast! PRO Antivirus v7.0.1407

Windows XP Professional 32bit - SP3 / 2.5 GB RAM / 80 GB HD / avast! PRO Antivirus v7.0.1407

Offline Quadcore

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 82
Re: *** INTRODUCING: New pre-release build of avast [5.0.533] ***
« Reply #27 on: May 03, 2010, 08:19:32 AM »
The latest version seems to be running smoothly but is there a way to test(safely) the improved behavior shield. 
OS: Windows 7 64bit || Security(Always up to Date): Avast Free/Comodo Firewall/Malwarebytes Free/WOT plugin

Offline logos

  • Avast Überevangelist
  • Serious Graphoman
  • *****
  • Posts: 9443
Re: *** INTRODUCING: New pre-release build of avast [5.0.533] ***
« Reply #28 on: May 03, 2010, 11:12:34 AM »
I think the behavior shield should be automatically dismissed during the setup on 64 bit systems, once for all ::)
w7 - ais7

Offline orientfan

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
Re: *** INTRODUCING: New pre-release build of avast [5.0.533] ***
« Reply #29 on: May 03, 2010, 01:58:12 PM »
Removed 507 completely, rebooted and installed 533. Now the Mail Shield refuses to start. Clicking on 'Start' in the UI does nothing. If I try and start the service manually in services.msc it fails to start. Event viewer says:

The aswRdr service failed to start due to the following error:
The system cannot find the file specified.

aswRdr.sys exists in c:\windows\system32\drivers.

Tried uninstalling, rebooting, running the standalone removal tool, rebooting and reinstalling but have the same problem.

Any ideas?