Author Topic: Firefox doesn't start in sandbox with Avast 5.0.545  (Read 15570 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline logos

  • Avast Überevangelist
  • Serious Graphoman
  • *****
  • Posts: 9443
Re: Firefox doesn't start in sandbox with Avast 5.0.545
« Reply #15 on: May 07, 2010, 11:48:31 PM »
I just noticed this same thing; opened Ffox sandboxed, no flash or silverlight,(Adobe Acrbt/Java toolkit still there).......opened OUT of sandbox, they all appear........re-open IN sandbox, they all appear..........re-opened IN sandbox again(back 2 back) and they are gone once more ???

good, so it's two of us now ;D >>> you can still temporarily fix that by granting internet access to all virtualized software.
w7 - ais7

Offline Rednose

  • Pirate Party Member
  • Avast Überevangelist
  • Massive Poster
  • *****
  • Posts: 3624
  • Bits of Freedom : https://www.bof.nl
    • Nederlandstalig Avast! forum
Re: Firefox doesn't start in sandbox with Avast 5.0.545
« Reply #16 on: May 07, 2010, 11:56:52 PM »
I just noticed this same thing; opened Ffox sandboxed, no flash or silverlight,(Adobe Acrbt/Java toolkit still there).......opened OUT of sandbox, they all appear........re-open IN sandbox, they all appear..........re-opened IN sandbox again(back 2 back) and they are gone once more ???

Tried to simulate that ( opening in, out, in etc. etc. ... the sandbox ) but everything stays fine here.

Greetz, Red.
« Last Edit: May 08, 2010, 12:05:11 AM by Rednose »
OS: Win 7 x64 SP1 / Ubuntu / Qubes OS / iOS
Real Time: Avast Premier Beta + AMS for iOS Beta WinPatrol Plus Unchecky MCShield  HOSTS File: MVPS + MDL
On Demand: MBAM SUMo
Backup: Win 7 Image
Proxy: ASL VPN's Socks 5 Tor

Offline pk

  • Avast team
  • Super Poster
  • *
  • Posts: 2081
Re: Firefox doesn't start in sandbox with Avast 5.0.545
« Reply #17 on: May 08, 2010, 12:00:08 AM »
Tried to simulate that ( opening in, out, in etc. etc. ... the sandbox, but everything stays fine here.

same here  ::)

@Logos, are you using normal FF 3.6.3 edition, aren't you?
@Gargamel360, what's your OS and FF version? Thanks.

Offline logos

  • Avast Überevangelist
  • Serious Graphoman
  • *****
  • Posts: 9443
Re: Firefox doesn't start in sandbox with Avast 5.0.545
« Reply #18 on: May 08, 2010, 12:04:48 AM »
Quote
@Logos, are you using normal FF 3.6.3 edition, aren't you?
yes
w7 - ais7

Offline Gargamel360

  • Avast Evangelist
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 2347
  • Memento Mori
Re: Firefox doesn't start in sandbox with Avast 5.0.545
« Reply #19 on: May 08, 2010, 12:08:09 AM »
3.6.3 also
Signature?  But I gots no pen....

Offline pk

  • Avast team
  • Super Poster
  • *
  • Posts: 2081
Re: Firefox doesn't start in sandbox with Avast 5.0.545
« Reply #20 on: May 08, 2010, 12:10:16 AM »
sounds like it's an x64 issue...  ???

Offline logos

  • Avast Überevangelist
  • Serious Graphoman
  • *****
  • Posts: 9443
Re: Firefox doesn't start in sandbox with Avast 5.0.545
« Reply #21 on: May 08, 2010, 12:19:49 AM »
sounds like it's an x64 issue...  ???

hmm...that's not good, not easy to solve I suppose, but again, allowing internet access to all sandboxed software is a temp fix...it will just work like it use to, before these settings existed. >>> may be the issue is just there, that allowing only "web browsers" to connect doesn't include subsequent processes connections, like plugins...but why just on 64 bit systems? and the thing is that they don't load, so I can't see the relation with connectivity.
« Last Edit: May 08, 2010, 12:28:05 AM by Logos »
w7 - ais7

Offline Rednose

  • Pirate Party Member
  • Avast Überevangelist
  • Massive Poster
  • *****
  • Posts: 3624
  • Bits of Freedom : https://www.bof.nl
    • Nederlandstalig Avast! forum
Re: Firefox doesn't start in sandbox with Avast 5.0.545
« Reply #22 on: May 08, 2010, 12:25:50 AM »
allowing internet access to all sandboxed software is a temp fix...it will just work like it use to, before these settings existed.

Gargamel360, can you confirm that ???

Greetz, Red.
OS: Win 7 x64 SP1 / Ubuntu / Qubes OS / iOS
Real Time: Avast Premier Beta + AMS for iOS Beta WinPatrol Plus Unchecky MCShield  HOSTS File: MVPS + MDL
On Demand: MBAM SUMo
Backup: Win 7 Image
Proxy: ASL VPN's Socks 5 Tor

Offline Gargamel360

  • Avast Evangelist
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 2347
  • Memento Mori
Re: Firefox doesn't start in sandbox with Avast 5.0.545
« Reply #23 on: May 08, 2010, 12:35:31 AM »
Seems so, yeah. Loaded Firefox 3x with "allow all" checked, loaded flash every time :)
Signature?  But I gots no pen....

Offline rnuis

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 195
Re: Firefox doesn't start in sandbox with Avast 5.0.545
« Reply #24 on: May 08, 2010, 07:11:36 AM »
rnuis, what's your OS + Service pack? (see "Control panel -> System"), do you use 32-bit or 64-bit OS? Thanks.

windows vista 32 bit service pack 2

greats

rnuis
Avast internet security 2015 10.0.2208 , MBAM 2.03 ,Firefox 33.03
Windows 8.1 Pro 32Bit

Offline Yanto.Chiang

  • Avast Evangelist
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 1369
  • Soli Deo Gloria
    • EC-Council
Re: Firefox doesn't start in sandbox with Avast 5.0.545
« Reply #25 on: May 08, 2010, 07:44:58 AM »
Hi VLK,

Just wondering since first time avast release with sandbox, i already implemented to my IE but sometime if we ran under virtualization of avast my IE become very slow and sometime become hang and stuck.

And today i am tried it again to my Firefox 3.6.3, this happened too with my firefox.

I am using Lenovo 3000G230 with specifications :

Intel Core 2 Duo T5900 2.20Ghz
RAM 2 GB
OS Windows 7 Home Premium

But after i released my firefox from sandbox, then my firefox can ran normal again.

Why this could happened?

cheers,
Yanto Chiang | IT Security Consultants | John 3:30 He must increase, but I must decrease.

Offline rnuis

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 195
Re: Firefox doesn't start in sandbox with Avast 5.0.545
« Reply #26 on: May 08, 2010, 07:47:28 AM »
I get a errorwith Firefox 3.6.3 when i'am running it in the sandbox and it won't start , when i run Firefox out of the Sandbox it does run. Can someone help me with this please????

Greats,

rnuis

I just came too the conclusion that Internet Explorer 8 in the Sandbox also Doesn't work i get the same error as in Firefox  ??? :'(
Do i need too do a fresh install because i did now a version upgrade from 507 too 545?
Avast internet security 2015 10.0.2208 , MBAM 2.03 ,Firefox 33.03
Windows 8.1 Pro 32Bit

Offline rnuis

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 195
Re: Firefox doesn't start in sandbox with Avast 5.0.545
« Reply #27 on: May 08, 2010, 07:06:38 PM »
did a fresh install and this also doen't work too solve the problem very strange is this because with the 507 version i had no problem with this
Avast internet security 2015 10.0.2208 , MBAM 2.03 ,Firefox 33.03
Windows 8.1 Pro 32Bit

Offline pk

  • Avast team
  • Super Poster
  • *
  • Posts: 2081
Re: Firefox doesn't start in sandbox with Avast 5.0.545
« Reply #28 on: May 08, 2010, 07:17:01 PM »
rnuis, what's your OS + ServicePack? Do you use 32-bit or 64-bit OS? Thanks.

Offline rnuis

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 195
Re: Firefox doesn't start in sandbox with Avast 5.0.545
« Reply #29 on: May 08, 2010, 07:33:22 PM »
rnuis, what's your OS + ServicePack? Do you use 32-bit or 64-bit OS? Thanks.

Windows Vista 32 Bit Service Pack 2
Avast internet security 2015 10.0.2208 , MBAM 2.03 ,Firefox 33.03
Windows 8.1 Pro 32Bit