Author Topic: Can't update my new Avast Free installation.  (Read 2018 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

antdude

  • Guest
Can't update my new Avast Free installation.
« on: November 02, 2010, 05:58:32 AM »
Hello.

I just downloaded and installed Avast Free v5.0.677 in an updated, old Windows 2000 SP4 in VMware Workstation v4.5.3 (256 MB of RAM) on an updated XP Pro. SP3 host machine. I cannot seem to get it to get updates. It always get hangs with "Step 1/2" and "Initializing, please wait..." even after 20 minutes. I ran IE6 to see if Internet work, and it did.

Does Avast not work under old VMware Workstation or something? I don't use any fancy proxy settings and stuff. I do use NAT in it and on my host machine:

GUEST MACHINE:
C:\>ipconfig

Windows 2000 IP Configuration

Ethernet adapter Local Area Connection 2:

        Connection-specific DNS Suffix  . : localdomain
        IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.134.128
        Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
        Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.134.2


HOST MACHINE:
C:\>ipconfig

Windows IP Configuration


Ethernet adapter VMware Network Adapter VMnet8:

        Connection-specific DNS Suffix  . :
        IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.134.1
        Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
        Default Gateway . . . . . . . . . :

Ethernet adapter VMware Network Adapter VMnet1:

        Connection-specific DNS Suffix  . :
        IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.80.1
        Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
        Default Gateway . . . . . . . . . :

Ethernet adapter Local Area Connection 16:

        Connection-specific DNS Suffix  . :
        IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.0.82
        Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
        Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.0.1


Any ideas? Thank you in advance. :)