Author Topic: 5.0.545 shield issue?  (Read 18269 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

YoKenny

  • Guest
Re: 5.0.545 shield issue?
« Reply #15 on: May 13, 2010, 04:23:15 AM »
@ sanctuaryforever

As you give no clue as to your system in your signature it is sure hard for helpers to offer pertinent advice.

As DavidR an avast! Überevangelist from United Kingdom just like you provides this infomation.

Go to PROFILE then Modify Profile then Forum Profile Information then update your Signature: with information like my signature as this helps the helpers offer pertinent advice.

sanctuaryforever

  • Guest
Re: 5.0.545 shield issue?
« Reply #16 on: May 13, 2010, 08:35:27 PM »
added computer info as requested, please help :'(

Online DavidR

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 87302
  • No support PMs thanks
Re: 5.0.545 shield issue?
« Reply #17 on: May 13, 2010, 08:50:49 PM »
You left off the mist important, what version and build number of avast are you using as when you seek help that is the first thing we are likely to need (saves you having to put the details in the title or body of the post).
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 22.12.6044 (build 22.12.7758.768) UI 1.0.741/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security

sanctuaryforever

  • Guest
Re: 5.0.545 shield issue?
« Reply #18 on: May 13, 2010, 09:19:50 PM »
You left off the mist important, what version and build number of avast are you using as when you seek help that is the first thing we are likely to need (saves you having to put the details in the title or body of the post).

done what u said, hope I've not missed anything

Online DavidR

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 87302
  • No support PMs thanks
Re: 5.0.545 shield issue?
« Reply #19 on: May 13, 2010, 10:01:28 PM »
Yes that's fine though I wouldn't go so far as to put the VPS version as that changes two or more times a day ;D
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 22.12.6044 (build 22.12.7758.768) UI 1.0.741/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security

sanctuaryforever

  • Guest
Re: 5.0.545 shield issue?
« Reply #20 on: May 13, 2010, 10:16:06 PM »
Okay do we have enough information to work out this issue now mate?

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67235
Re: 5.0.545 shield issue?
« Reply #21 on: May 13, 2010, 10:19:49 PM »
What is the problem with log and graphs?
And so? ???
The best things in life are free.

sanctuaryforever

  • Guest
Re: 5.0.545 shield issue?
« Reply #22 on: May 13, 2010, 10:25:19 PM »
What is the problem with log and graphs?
And so? ???

sorry Tech was that directed at me :-[

The web shield graph does not display and it says instead module not running

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67235
Re: 5.0.545 shield issue?
« Reply #23 on: May 13, 2010, 10:28:34 PM »
Are the other shields' graphs displayed correctly?
The best things in life are free.

sanctuaryforever

  • Guest
Re: 5.0.545 shield issue?
« Reply #24 on: May 13, 2010, 10:55:39 PM »
yes the other graphs are fully functional as well and the modules are running, except web shield

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67235
Re: 5.0.545 shield issue?
« Reply #25 on: May 13, 2010, 11:01:07 PM »
1. Repair avast installation through control panel.
2. Which was your old antivirus (before avast)? How did you uninstall it?
3. Do you use a proxy?
4. Isn't WebShield scanning anything?
The best things in life are free.

sanctuaryforever

  • Guest
Re: 5.0.545 shield issue?
« Reply #26 on: May 13, 2010, 11:09:00 PM »
1. Repair avast installation through control panel.
2. Which was your old antivirus (before avast)? How did you uninstall it?
3. Do you use a proxy?
4. Isn't WebShield scanning anything?

1. Tried numerous times no change
2. AVG pre-installed but fully removed
3. No
4. How can I check?

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67235
Re: 5.0.545 shield issue?
« Reply #27 on: May 13, 2010, 11:12:29 PM »
There should be activity in the Shield...

AVG Remover can be downloaded here: http://www.avg.com/download-tools
The best things in life are free.

sanctuaryforever

  • Guest
Re: 5.0.545 shield issue?
« Reply #28 on: May 13, 2010, 11:22:18 PM »
The web shield screen says module not running, any other suggestions?

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67235
Re: 5.0.545 shield issue?
« Reply #29 on: May 13, 2010, 11:24:42 PM »
I suggest an installation from the scratch:

1. Download the latest version of avast! Uninstall Utility and save it.
2. Download the latest avast! version and save it.
3. Uninstall avast from Control Panel (if possible). If, for any reason, you can't run it, try booting in Safe Mode and doing it from there. Anyway, boot after that.
4. Run the avast! Uninstall Utility saved on 1. If, for any reason, you can't run it, try booting in Safe Mode and doing it from there. Anyway, boot after you've run it.
5. Install avast! using the setup saved on 2. Boot.
6. Register your free copy or add the license key for Pro.
7. Check and post the results.
The best things in life are free.