Author Topic: Updates - Pkg. is broken??  (Read 2409 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

veegee

  • Guest
Updates - Pkg. is broken??
« on: May 15, 2010, 06:36:53 AM »
Could someone help please.
The popup update alert from Avast says:  An error has occurred while attempting to update.  When I click on 'more info', it says:  The package is broken.  Total time:  6 s
I tried a manual update, it reports 'package broken' also.  Please explain what is wrong here and what can I do to fix it.    This just started today.    Log below, mentions something about 'old version' and deleted registry and running setup???  Am still using  Avast free 4.8  and have not upgraded to version 5 free yet.
Thanks in advance.
         

14.05.2010 22:57:48 general: Started: 14.05.2010, 22:57:48
14.05.2010 22:57:48 general: Running setup_av_pro-558 (1368)
14.05.2010 22:57:48 system: Operating system: Windows 7 ver 6.1, build 7600, sp 0.0 AMD64
14.05.2010 22:57:48 system: Memory: 24% load. Phys:2274616/3013112K free, Page:4194303/4194303K free, Virt:2030488/2097024K free
14.05.2010 22:57:48 system: Computer WinName: VERONA-PC
14.05.2010 22:57:48 system: Windows Net User: Verona-PC\Verona
14.05.2010 22:57:48 general: Cmdline: /downloadpkgs /noreboot /updatevps /silent /progress 
14.05.2010 22:57:48 general: DldSrc set to inet
14.05.2010 22:57:48 general: Operation set to INST_OP_UPDATE_GET_PACKAGES
14.05.2010 22:57:48 general: Old version: 558 (1368)
14.05.2010 22:57:48 registry: Deleted registry: Software\Alwil Software\Avast\4.0\UpdateReady
14.05.2010 22:57:48 system: Using temp: C:\Users\Verona\AppData\Local\Temp\_av_proI.tm~a03680 (430908M free)
14.05.2010 22:57:48 general: SGW32P::CheckIfInstalled set m_bAlreadyInstalled to 1
14.05.2010 22:57:48 internet: SYNCER: Agent=Syncer/4.80 (av_pro-1368;p)
14.05.2010 22:57:48 system: Computer DnsName: Verona-PC
14.05.2010 22:57:48 system: Computer Ip Addr: 24.79.225.227
14.05.2010 22:57:48 system: Installed in: C:\Program Files\Alwil Software\Avast4 (430908M free)
14.05.2010 22:57:48 internet: SYNCER: Type: use IE settings
14.05.2010 22:57:48 internet: SYNCER: Auth: another authentication, use WinInet
14.05.2010 22:57:48 package: Part prg_av_pro-558 is installed
14.05.2010 22:57:48 package: IsInstalledPartVpuOkay: C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\Setup\part-vps-10051400.vpu does not exist
14.05.2010 22:57:48 package: Part vps-10051401 was guessed as installed
14.05.2010 22:57:48 package: Part news-53 is installed
14.05.2010 22:57:48 package: Part setup_av_pro-558 is installed
14.05.2010 22:57:48 package: Part jrog-20b is installed
14.05.2010 22:57:48 general: Old version: 558 (1368)
14.05.2010 22:57:48 general: GUID: 8f227494-b361-42e1-8f34-5b6967a7d0b6
14.05.2010 22:57:48 general: Server definition(s) loaded for 'main': 374 (maintenance:0)
14.05.2010 22:57:48 general: SelectCurrent: selected server 'Download617 AVAST Server' from 'main'
14.05.2010 22:57:48 internet: SYNCER: Type: use IE settings
14.05.2010 22:57:48 internet: SYNCER: Auth: another authentication, use WinInet
14.05.2010 22:57:48 general: Entered SetupProcessPro::Do( INST_OP_UPDATE_GET_PACKAGES )
14.05.2010 22:57:48 general: Entered SetupProcessWin32Avast::Do( INST_OP_UPDATE_GET_PACKAGES )
14.05.2010 22:57:48 general: Entered SetupProcessWin32::Do( INST_OP_UPDATE_GET_PACKAGES )
14.05.2010 22:57:48 general: Entered SetupProcess::Do( INST_OP_UPDATE_GET_PACKAGES )
14.05.2010 22:57:48 general: progress thread start
14.05.2010 22:57:48 internet: SYNCER: Agent=Syncer/4.80 (av_pro-1368;f)
14.05.2010 22:57:49 internet: Used server: http://download617.avast.com/iavs4x
14.05.2010 22:57:50 general: Server definition(s) loaded for 'main': 374 (maintenance:0)
14.05.2010 22:57:50 general: SelectCurrent: selected server 'Limelight AVAST Server' from 'main'
14.05.2010 22:57:50 internet: SYNCER: Type: use IE settings
14.05.2010 22:57:50 internet: SYNCER: Auth: another authentication, use WinInet
14.05.2010 22:57:50 internet: Used server: http://ll002.avast.com/iavs4x
14.05.2010 22:57:50 package: LoadProductVpu: C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\Setup\prod-av_pro.vpu
14.05.2010 22:57:50 package: ERROR: Unable to verify prod-av_pro.vpu, error 0x2000000B
14.05.2010 22:57:50 package: LoadAllDefs failed 0x20000011
14.05.2010 22:57:50 general: Err:The package is broken

Online DavidR

  • Avast √úberevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 89017
  • No support PMs thanks
Re: Updates - Pkg. is broken??
« Reply #1 on: May 15, 2010, 03:42:38 PM »
ry a repair of avast. Add Remove programs, select 'avast! Anti-Virus,' click the Change/Remove button and scroll down to Repair, click next and follow.
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 24.3.6108 (build 24.3.8975.762) UI 1.0.801/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security

veegee

  • Guest
Re: Updates - Pkg. is broken??
« Reply #2 on: May 17, 2010, 07:15:48 AM »
Thank you DavidR for your reply. 
But, have to say that the next morning when I started up the computer, updating of Avast was working as usual, and I didn't have to do the add/remove thing.   ???
Sorry to have bothered you.

Online DavidR

  • Avast √úberevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 89017
  • No support PMs thanks
Re: Updates - Pkg. is broken??
« Reply #3 on: May 17, 2010, 03:58:38 PM »
No problem, the main thing is it is working as it should.
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 24.3.6108 (build 24.3.8975.762) UI 1.0.801/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security