Author Topic: Installation problem with avast Home  (Read 13330 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline gmccann

  • Newbie
  • *
  • Posts: 15
Re:Installation problem with avast Home
« Reply #15 on: July 18, 2004, 08:50:44 AM »
Sadly, even though I used the "brutal" setting in the uninstalll utility within the program you recommended, then reinstalled with the mimimum of things running, when I clicked on the desktop program icon it opened the spalsh screen, did the memory check and the next thing was the error message and no progress beyond that.  Thus no change from my previous attempts.

"Unknown Error"  "Application cannot load skin. Function 'usiGetSkin' failed"

The blue balls are in the system tray and all is working fine there.  If I right click on the 'a' ball and select 'Start avast Antivirus'  the same occurs as described above.

I again went through the dll registration recommended in the Offline FAQ  in the Help file which is supposed to cure just this problem but that again made no difference.

Sigh!!!

Graham

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67259
Re:Installation problem with avast Home
« Reply #16 on: July 18, 2004, 03:21:52 PM »
I have not intentionally changed the avast.ini file

Why not?
You could test if changing your storage type from ODBC to XML into avast4.ini file works...
Try RejZoR's application (link Control on my signature)
The best things in life are free.

Offline bob3160

  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 44915
  • 60 Years of Happiness
    • bob3160 Protecting Yourself, Your Computer and, Your Identity
Re:Installation problem with avast Home
« Reply #17 on: July 18, 2004, 05:05:37 PM »
gmccann
Just curious, what kind of video card is in your computer and what are your current settings?
Free avast! Security Seminar: http://bit.ly/2N1eaR2  -  Important: http://www.organdonor.gov/ -- My Web Site: http://bob3160.strikingly.com/ - Win 10 Pro v20H2 64bit, 24 Gig Ram, 1TB SSD, AvastOmni 20.7.xxx, How to Successfully Install Avast http://goo.gl/VLXdeRepair & Clean Install https://goo.gl/t7aJGq

Offline Vlk

  • Avast CEO
  • Serious Graphoman
  • *
  • Posts: 11664
  • Please don't send me IM's. Email only. Thx.
    • ALWIL Software
Re:Installation problem with avast Home
« Reply #18 on: July 18, 2004, 10:30:51 PM »
gmccann, please start the Registry Editor and verify that the following registry key exists:

HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{0944D16C-D0F4-4389-982A-A085595A9EB3}


Does it have any subkeys?

Thanks
Vlk
If at first you don't succeed, then skydiving's not for you.

Offline gmccann

  • Newbie
  • *
  • Posts: 15
Re:Installation problem with avast Home
« Reply #19 on: July 19, 2004, 12:30:38 AM »
Yes, there are heaps of sub keys.  None seems to relate to avast but the sub keys are :Control,Inprocserv32, Misc Serv, ProgID, Programmable, ToolboxBitmap 32, TypeLib, verb, Version, VersionIndependentProgID

Offline gmccann

  • Newbie
  • *
  • Posts: 15
Re:Installation problem with avast Home
« Reply #20 on: July 19, 2004, 12:32:03 AM »
Yes, there are heaps of sub keys.  None seems to relate to avast but the sub keys are :Control,Inprocserv32, Misc Serv, ProgID, Programmable, ToolboxBitmap 32, TypeLib, verb, Version, VersionIndependentProgID

Offline gmccann

  • Newbie
  • *
  • Posts: 15
Re:Installation problem with avast Home
« Reply #21 on: July 19, 2004, 12:50:47 AM »
The video card is an ASUS V7100

Offline Vlk

  • Avast CEO
  • Serious Graphoman
  • *
  • Posts: 11664
  • Please don't send me IM's. Email only. Thx.
    • ALWIL Software
Re:Installation problem with avast Home
« Reply #22 on: July 19, 2004, 08:14:02 PM »
Please check the avast! Log viewer. Are there any related events?

Thanks
Vlk
If at first you don't succeed, then skydiving's not for you.

Offline gmccann

  • Newbie
  • *
  • Posts: 15
Re:Installation problem with avast Home
« Reply #23 on: July 20, 2004, 12:49:28 AM »
The only log viewer item which has anything is Setup info which has many pages of data, all dated yeaterday when I did the last  reinstall.  I assume that this was where you wanted me to look.

None of it means anything to me but many of the lines end in "not OK"  The last line is "return code 0x20000000 (something done).  All the previous lines seem to relate to the installation process.

This is all a bit beyond my understanding so forgive my possibly garbled explanation.

Graham

Offline gmccann

  • Newbie
  • *
  • Posts: 15
Re:Installation problem with avast Home
« Reply #24 on: July 25, 2004, 01:18:55 AM »
With none of the resolutions to my problem working I have been forced to uninstall avast and go to AVG, which has loaded and operates just fine.

Thanks for all the advice.  It is a pity I could not get it to work as I like the program.

Avst support finmally came back with a fix (after three repeat emails) to suggest I took the action decribed in the offline help file to cure my specific problem.  Had they read my messages properly they would have seen that I had already tried that but it made no difference.

Thanks again

Graham

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67259
Re:Installation problem with avast Home
« Reply #25 on: September 29, 2004, 08:59:12 PM »
This is the second user that have to go to AVG because of the same error  :'(

http://forum.avast.com/index.php?board=2;action=display;threadid=7543

What's up?
The best things in life are free.

Offline gmccann

  • Newbie
  • *
  • Posts: 15
Re:Installation problem with avast Home
« Reply #26 on: September 30, 2004, 12:25:36 AM »
No further replies from Avast support so I uninstalled the program and went with AVG, which works perfectly,

Offline Darcy

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
Re: Installation problem with avast Home
« Reply #27 on: January 22, 2005, 05:10:59 PM »
hi gm....I too am experiencing identical problem.  I've read all the suggestions, etc,.. please tell me, were you finally able to resolve?  I've done all the things suggested and uninstalled and re-installed several times, tried the repair option, did whatever and nothing helped.  Please tell me if you fixed and how you managed to do so.  Thanks so much....Darcy   ???

Offline gmccann

  • Newbie
  • *
  • Posts: 15
Re: Installation problem with avast Home
« Reply #28 on: January 22, 2005, 10:19:53 PM »
Never resolved the problem and Avast were no help so changed to AVG which works fine.

Best of luck

Graham

Offline Vlk

  • Avast CEO
  • Serious Graphoman
  • *
  • Posts: 11664
  • Please don't send me IM's. Email only. Thx.
    • ALWIL Software
Re: Installation problem with avast Home
« Reply #29 on: January 23, 2005, 01:13:16 PM »
For some reason, ActiveSkin (the 3rd party library we use for skinning) does not seem to be working on your system. As a workaround, we may disable skinning in avast - that should solve the problem.

To do that, open the file <avast>\data\avast4.ini, look up the [UserInterface] section, and add the following entry:

StartWithSkin=0


Thanks
Vlk
If at first you don't succeed, then skydiving's not for you.