Author Topic: zonealarm alerts: avast inactive  (Read 5159 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline aryehartmann

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
zonealarm alerts: avast inactive
« on: July 16, 2004, 05:24:54 PM »
Zonealarm pro keeps alerting me that it cannot detect
an antivirus running on my computer.
I have Avast home edition installed on WinXP machine,
resident protection activated and i keep getting the automatic update notices.
I also have spybot installed with resident protection activated.
Any ideas welcome.

Offline justnet

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 80
    • Digital cameras, firewire, software
Re:zonealarm alerts: avast inactive
« Reply #1 on: July 16, 2004, 05:35:46 PM »
Happens because ZA doesn't see the Avast, but it is not a problem of Avast. Avast works correctly.  ;)

Asus A7V8X-MX-SE, AMD XP2500+,WinXP prof SP2, IE6, Avast!4 Pro, Outpost 4 Pro, www.indv.it

Offline lee20

  • Avast Evangelist
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 2326
  • The only true failure is when you give up
Re:zonealarm alerts: avast inactive
« Reply #2 on: July 16, 2004, 05:37:20 PM »
i have used Zonealarm pro with avast! home before, basicly Zonealarm just doesn't pick Avast up, they are both working correct though, so no worrys there, bt if you do want to do something about this i suggest you either Email zonealarm and ask for avast to be added to the detection list or say something in the Zonealarm forums.

--lee
« Last Edit: July 16, 2004, 05:38:07 PM by lee16 »

"Anyone who has never made a mistake has never tried anything new."-Albert Einstein

Comodo Firewall, Avast 4.8, SpywareBlaster, Spybot + superantispyware, PeerGuardian and ALL software patched!

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67247
Re:zonealarm alerts: avast inactive
« Reply #3 on: July 16, 2004, 08:05:57 PM »
Zonealarm pro keeps alerting me that it cannot detect
an antivirus running on my computer.

ZA was sold to another security company... The competitors don't want to recognize avast  :'( Poor competitors  ;D
The best things in life are free.

Offline bob3160

  • Avast √úberevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 46295
  • 61 Years of Happiness
    • bob3160 Protecting Yourself, Your Computer and, Your Identity
Re:zonealarm alerts: avast inactive
« Reply #4 on: July 17, 2004, 02:22:25 AM »
Hi aryehartmann,
Try going back to ZA 4.5. The new version is giving lots of people headaches.
By the way, welcome to the Forums. we're glad you joined us. :)
Free avast! Security Seminar: http://bit.ly/2N1eaR2  -  Important: http://www.organdonor.gov/ -- My Web Site: http://bob3160.strikingly.com/ - Win 11 Pro v21H2 64bit, 16 Gig Ram, 1TB SSD, AvastOmni 21.6, How to Successfully Install Avast http://goo.gl/VLXdeRepair & Clean Install https://goo.gl/t7aJGq

Ylap

  • Guest
Re:zonealarm alerts: avast inactive
« Reply #5 on: July 17, 2004, 08:06:22 AM »
I'm using Zone alarm Pro too, and it don't recognize not only the avast! but also Kaspersky and Panda weren't found on my computer. But don't worry, I'm using avast! Home and I know what is working correctly and it's the best for my "oldie"!  ;D Good luck, and fewer threats!
« Last Edit: July 17, 2004, 08:07:22 AM by Ylap »

Offline Eddy

  • Avast Evangelist
  • Maybe Bot
  • ***
  • Posts: 31301
  • Watching (over?) you
    • Malware removal, Biljart and other things.
Re:zonealarm alerts: avast inactive
« Reply #6 on: July 17, 2004, 09:01:33 AM »
This doesn't only happen with the latest version(s) of Zonealarm, but also with Microsofts sp2 (for windows XP).
Commerce is unfortunatly not to the benefit of the users who have a limited knowledge about computers, software and related products.  :-\

Luckely there is the Avast forum  :D with a lot of people who tell you the truth and give good advice/help

Offline SpeedyPC

  • Avast Evangelist
  • Massive Poster
  • ***
  • Posts: 3349
  • Avast shall conquer the whole world
Re:zonealarm alerts: avast inactive
« Reply #7 on: July 17, 2004, 10:08:09 AM »
Do you have a backup copy of ZA v4.5.594.000 because ZA is having a lot of bugs problem in the v5 and above version.

My ZA v4.5.594.000 works 100% with Avast Home in XP Pro SP1 platform
ASUS G75VX-T4153H | Avast Premium v21.9.2493 | Avast SecureLine VPN | Avast Secure Browser | Avast Driver Updater | Avast BreachGuard | W8.1 64bit | Firefox 64bit | Thunderbird 64bit | MBAM Premium | Adguard Premium | CryptoPrevent Premium | CCleaner Portable | MCShield | Macrium Reflect | 7-Zip

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67247
Re:zonealarm alerts: avast inactive
« Reply #8 on: July 17, 2004, 01:38:48 PM »
This doesn't only happen with the latest version(s) of Zonealarm, but also with Microsofts sp2 (for windows XP).

Artras, Vlk said a lot of times that this is not true... SP2 does recognize avast. Only AMD 64bits version still not.  8)
The best things in life are free.

Offline bob3160

  • Avast √úberevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 46295
  • 61 Years of Happiness
    • bob3160 Protecting Yourself, Your Computer and, Your Identity
Re:zonealarm alerts: avast inactive
« Reply #9 on: July 17, 2004, 02:00:05 PM »
For those of you who are using ZA and either don't have or cant get version ZA v4.5.594.000, I have it in my ICQ shared Files.
All you need is ICQ and add me to your contacts.
Hope that helps. :)
Free avast! Security Seminar: http://bit.ly/2N1eaR2  -  Important: http://www.organdonor.gov/ -- My Web Site: http://bob3160.strikingly.com/ - Win 11 Pro v21H2 64bit, 16 Gig Ram, 1TB SSD, AvastOmni 21.6, How to Successfully Install Avast http://goo.gl/VLXdeRepair & Clean Install https://goo.gl/t7aJGq