Author Topic: Getting web shield to show sites being scanned  (Read 3084 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline buaku

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
Getting web shield to show sites being scanned
« on: June 01, 2010, 06:12:20 AM »
I just upgraded to 5.0.545 and was wondering where the option went to list out the websites as they are scanned.
The one where it would show them in a popup above the systray.

In the older version, which I'm guessing was a 4.x series from last year I think it was in some advanced settings of the web shield scanner, but I can't find anything like it in the new one.

Was it just removed or what?

Thanks!

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67255
Re: Getting web shield to show sites being scanned
« Reply #1 on: June 01, 2010, 01:40:17 PM »
This feature (popup message of scanned sites/files) is not there anymore on version 4. It was dropped (removed).
Why do you need it for?
The best things in life are free.

Offline logos

  • Avast √úberevangelist
  • Serious Graphoman
  • *****
  • Posts: 9441
Re: Getting web shield to show sites being scanned
« Reply #2 on: June 01, 2010, 02:55:05 PM »
I just upgraded to 5.0.545 and was wondering where the option went to list out the websites as they are scanned.
The one where it would show them in a popup above the systray.

In the older version, which I'm guessing was a 4.x series from last year I think it was in some advanced settings of the web shield scanner, but I can't find anything like it in the new one.

Was it just removed or what?

Thanks!

the only way to see it is to open Avast UI and look at the traffic in the web shield section.
w7 - ais7

Offline buaku

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
Re: Getting web shield to show sites being scanned
« Reply #3 on: June 03, 2010, 05:40:10 AM »
This feature (popup message of scanned sites/files) is not there anymore on version 4. It was dropped (removed).
Why do you need it for?

Thanks for the answer!

I just thought it was nice to see all the different things that websites load.
I found it interesting.

Offline sanctuaryforever

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 252
Re: Getting web shield to show sites being scanned
« Reply #4 on: June 03, 2010, 09:55:57 PM »
sorry to drop in, its a shame its gone it was quite useful, maybe they could re-introduce it in future

ps is there a list of features which have been removed since V4 became V5?
Celeron 1.30Ghz, 1Gb ram, Windows XP SP3 32-bit

running Avast 6.0.1289

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67255
Re: Getting web shield to show sites being scanned
« Reply #5 on: June 04, 2010, 04:13:56 AM »
ps is there a list of features which have been removed since V4 became V5?
I don't think so.
VRDB, the popup message, scanning media while logging off or shutdown, skins...
Well, version 4.8 stop to be used in my machine for months that I can't remember all ;D
The best things in life are free.