Author Topic: Mail shield will not work  (Read 1770 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline raysk

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
Mail shield will not work
« on: June 01, 2010, 05:02:17 PM »
I downloaded the new Avast 5.0.545 and the mail shield will not turn on.It did work in the 4.8 version.
Using vista,Thunderbird mail and Mailwasher for spam.
I've tried using the turn on button,the fix button and nothing helps.

Offline DavidR

  • Avast √úberevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 80675
  • No support PMs thanks
Re: Mail shield will not work
« Reply #1 on: June 01, 2010, 06:43:38 PM »
As strange as this may seem what is your firewall ?

It may be best to do a clean reinstall:
- Download the latest version of avast, 5.0.545 http://www.avast.com/free-antivirus-download and save it to your HDD, somewhere you can find it again (if you didn't save your last download). Use that when you reinstall.

- Download the avast! Uninstall Utility, aswClear5.exe find it here and save it to your HDD (it has uninstall tools for both 4.8 and 5.0).
  • 1. Now uninstall (using add remove programs, if you can't do that start from the next step), reboot.
  • 2. run the avast! Uninstall Utility from safe mode, first for 4.8 if previously installed and then for 5.0, once complete reboot into normal mode.
  • 3. install the latest version, reboot.
WinXP ProSP3/ Core2Duo E8300/ 4GB Ram/ avast! free 18.5.2342/ Firefox ESR, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro7.11.0/ DropMyRights/ WinPatrol+/ Drive Image 7.1/ SnagIt 10.0/ avast! mobile security
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 18.8.2356/ WinPatrol+/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro7.11.0/ WinPatrol+/