Author Topic: push feature  (Read 10882 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline mantra

  • Avast Evangelist
  • Advanced Poster
  • ***
  • Posts: 688
  • AVAST REVEREND
push feature
« on: July 05, 2003, 05:08:10 PM »
i can't understand this feature?!?!

avast4 has an automatic updater?

everytime i 'm in the net avast try to download update.
so?
AVAST REVEREND
Angelica Bella ROCKS
AVAST ROCKS
the other avs SUCK

Offline techie101returns

  • Avast Evangelist
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 1900
Re:push feature
« Reply #1 on: July 06, 2003, 12:50:14 AM »
mantra,

Avast will auto update both virus database and the program itself if you set it to do so.  Right click on the A ball in the tray, and start the AV.
Go to Settings, Update and set both DB and Progam to Auto.

The Ivas Push you are referring to is only in the Avast Pro version.
It is an update directly from Avast when a new virus is found that the Avast team wants users to have protection.  So they send it without you asking between Full virus database updates.  Think of it as an emergency notification.

OK?

 ;D

Offline mantra

  • Avast Evangelist
  • Advanced Poster
  • ***
  • Posts: 688
  • AVAST REVEREND
Re:push feature
« Reply #2 on: July 06, 2003, 10:09:50 AM »
are u sure??
incredible!!!

how many often they send this mail?

i have a trial!
AVAST REVEREND
Angelica Bella ROCKS
AVAST ROCKS
the other avs SUCK

Offline mantra

  • Avast Evangelist
  • Advanced Poster
  • ***
  • Posts: 688
  • AVAST REVEREND
Re:push feature
« Reply #3 on: July 06, 2003, 10:32:04 AM »
here
u have to subscrive?
http://www.avast.com/i_idt_112.html
AVAST REVEREND
Angelica Bella ROCKS
AVAST ROCKS
the other avs SUCK

Offline pekka

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 25
  • Suomi nousee!
    • www.elite-engineers.net
Re:push feature
« Reply #4 on: July 06, 2003, 11:27:44 AM »
Well, actually at the moment I think that the iPush feature does not work.
But the main question here is:
Will it ever?

This feature working would certainly be one of the most impressive achievements in the av-market!

(I have the pro version.)

Offline kubecj

  • Avast team
  • Advanced Poster
  • *
  • Posts: 1123
    • ALWIL Software
Re:push feature
« Reply #5 on: July 07, 2003, 12:02:31 AM »
It will work.

Soon (TM)  ;D
Jindrich Kubec

Offline pekka

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 25
  • Suomi nousee!
    • www.elite-engineers.net
Re:push feature
« Reply #6 on: October 20, 2003, 04:30:55 PM »
Well, over three months gone now,  is it the day "soon" yet?

Offline igor

  • Avast team
  • Serious Graphoman
  • *
  • Posts: 11745
    • AVAST Software
Re:push feature
« Reply #7 on: October 22, 2003, 09:29:03 AM »
I think it works already - but for more info, we'd have to wait for kubecj...

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67275
Re:push feature
« Reply #8 on: October 22, 2003, 01:15:37 PM »
Well, over three months gone now,  is it the day "soon" yet?

Since I'm here, this feature does not "work" any time for me  :'(
Let wait for kubecj...  ;)
The best things in life are free.

Offline igor

  • Avast team
  • Serious Graphoman
  • *
  • Posts: 11745
    • AVAST Software
Re:push feature
« Reply #9 on: October 22, 2003, 01:27:48 PM »
Well, "works" does not necessarily mean "it was used yet".

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67275
Re:push feature
« Reply #10 on: October 22, 2003, 04:26:46 PM »
Well, "works" does not necessarily mean "it was used yet".

Yes, just an english trouble. What I was trying to say is that I have not note this feature working anytime in my system...  ;D

Btw, if this feature is not implemented yet, why tell the user that it exists (help files, configuration options, differences between Home and Pro version, and so on...)  :-\
The best things in life are free.

Offline igor

  • Avast team
  • Serious Graphoman
  • *
  • Posts: 11745
    • AVAST Software
Re:push feature
« Reply #11 on: October 22, 2003, 04:39:06 PM »
I would say "to be implemented" does not necessarily mean "to be implemented correctly", i.e. "work" :)

Really, we should wait if kubecj has something for us. I believe that this feature was implemented just as the other ones. The purpose is to handle critical situation - i.e. it's not supposed to be used very often. Later, it was found that it's not working as it was expected to - and needed a fix. I believe the problem has been found already (though I cannot say for sure), so that now it should be prepared to be used when needed.

Offline Pavel

  • Massive Poster
  • ****
  • Posts: 4305
  • Nostalgia isn't what it used to be...
    • ALWIL Software
Re:push feature
« Reply #12 on: October 22, 2003, 04:41:46 PM »
Btw, if this feature is not implemented yet, why tell the user that it exists (help files, configuration options, differences between Home and Pro version, and so on...)  :-\

It is implemented, it just has not been used from our side yet.

The main problem consists of setting up the mailing list for the Push - right now we have two mailing lists for various annoucements (from historical reasons) but we need to completely change this before Push will be used. I hope this will happen quite soon...

All of us could take a lesson from the weather. It pays no attention to criticism.

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67275
Re:push feature
« Reply #13 on: October 22, 2003, 04:45:00 PM »
It is implemented, it just has not been used from our side yet.
The main problem consists of setting up the mailing list for the Push - right now we have two mailing lists for various annoucements (from historical reasons) but we need to completely change this before Push will be used. I hope this will happen quite soon...

Ok, never mind. Let's wait, as Igor says The purpose is to handle critical situation - i.e. it's not supposed to be used very often.
Thanks, Pavel  ;)
The best things in life are free.

Offline pekka

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 25
  • Suomi nousee!
    • www.elite-engineers.net
Re:push feature
« Reply #14 on: October 22, 2003, 05:19:06 PM »
Is it possible to start Avast update process with some kind of command line option?

The new iAVS update email announcements from Avast arrive very soon after the actual release, and my email system could start the update process automatically, if there was some updater program or command line option to use.