Author Topic: [ Resolved ] What happened with ( most of ) the Avatars ? They are gone !  (Read 8731 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Rednose

  • Pirate Party Member
  • Avast Überevangelist
  • Massive Poster
  • *****
  • Posts: 3662
  • Bits of Freedom : https://www.bof.nl
    • Nederlandstalig Avast! forum
Wtf happened ??? Most Avatars are gone :o

Greetz, Red.
« Last Edit: August 26, 2010, 04:08:50 PM by Rednose »
OS: Win 10 / Debian / Tails / iOS
Real Time: Avast Free
VPN: NordVPN ( NordLynx ) with Cybersec

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67275
Re: What happened with ( most ) of the Avatars ? They are gone !
« Reply #1 on: August 25, 2010, 05:41:37 PM »
Not in my side...
The best things in life are free.

Offline DavidR

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 83537
  • No support PMs thanks
Re: What happened with ( most ) of the Avatars ? They are gone !
« Reply #2 on: August 25, 2010, 05:58:21 PM »
No problem here, you don't say what your default browsers is ?
Try clearing your browser temp internet files/cache and reload the page.
WinXP ProSP3/ Core2Duo E8300/ 4GB Ram/ avast! free 18.5.2342/ Firefox ESR, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro7.11.0/ DropMyRights/ WinPatrol+/ Drive Image 7.1/ SnagIt 10.0/ avast! mobile security
Windows 10 Home 1909 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 20.6.2420 (build 20.6.5495.561) UI-1.0.541/ WinPatrol+/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro

Offline Rednose

  • Pirate Party Member
  • Avast Überevangelist
  • Massive Poster
  • *****
  • Posts: 3662
  • Bits of Freedom : https://www.bof.nl
    • Nederlandstalig Avast! forum
Re: What happened with ( most ) of the Avatars ? They are gone !
« Reply #3 on: August 25, 2010, 06:10:36 PM »
Mmm ... I only have this problem in Firefox, not in Opera and IE. It happened after I installed the latest shockwave player. Tried a deinstall and reinstall, but that doesn't fix it.

I will use the disk image from yesterday.

Greetz, Red.
« Last Edit: August 25, 2010, 10:40:44 PM by Rednose »
OS: Win 10 / Debian / Tails / iOS
Real Time: Avast Free
VPN: NordVPN ( NordLynx ) with Cybersec

Offline DavidR

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 83537
  • No support PMs thanks
Re: What happened with ( most ) of the Avatars ? They are gone !
« Reply #4 on: August 25, 2010, 07:27:08 PM »
Strange this is often a problem I used to find with IE.

This on occasion was certain image sharing sites being unavailable, but in this case all of the avatars on this topic are located in the avast forums server.

In your first post you mentioned 'most avatars are gone,' if you right click on the ones that are there and select copy image location. You will probably find that those are located in image sharing locations like photobucket, etc. If that is the case you might have something blocking the avast forum avatar location https://forum.avast.com/avt/avatar_18134.png, this one is yours.

If you click on that one are you able to see your avatar ?

Can you see this image of your avatar ?
« Last Edit: August 25, 2010, 07:32:17 PM by DavidR »
WinXP ProSP3/ Core2Duo E8300/ 4GB Ram/ avast! free 18.5.2342/ Firefox ESR, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro7.11.0/ DropMyRights/ WinPatrol+/ Drive Image 7.1/ SnagIt 10.0/ avast! mobile security
Windows 10 Home 1909 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 20.6.2420 (build 20.6.5495.561) UI-1.0.541/ WinPatrol+/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro

Offline Gargamel360

  • Avast Evangelist
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 2347
  • Memento Mori
Re: What happened with ( most ) of the Avatars ? They are gone !
« Reply #5 on: August 25, 2010, 07:31:56 PM »
On the same boat as Rednose, using Fx, no avatars to be seen.

Tried with Opera, a few avatars loaded, but still not all.
Signature?  But I gots no pen....

Offline DavidR

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 83537
  • No support PMs thanks
Re: What happened with ( most ) of the Avatars ? They are gone !
« Reply #6 on: August 25, 2010, 07:36:13 PM »
Given your response, I'm beginning to suspect some sort of security add-on blocking, etc. Since those locations are now prefixed by https

This one's mine
https://forum.avast.com/avt/avatar_4371.gif

This should display it:


Another point is the file format, my avatar is an animated .gif and a number of those on this page are .png, so it may be that for some reason you are unable to display some image file types.

« Last Edit: August 25, 2010, 07:38:42 PM by DavidR »
WinXP ProSP3/ Core2Duo E8300/ 4GB Ram/ avast! free 18.5.2342/ Firefox ESR, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro7.11.0/ DropMyRights/ WinPatrol+/ Drive Image 7.1/ SnagIt 10.0/ avast! mobile security
Windows 10 Home 1909 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 20.6.2420 (build 20.6.5495.561) UI-1.0.541/ WinPatrol+/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro

Offline logos

  • Avast Überevangelist
  • Serious Graphoman
  • *****
  • Posts: 9443
Re: What happened with ( most ) of the Avatars ? They are gone !
« Reply #7 on: August 25, 2010, 07:51:36 PM »
yeah I got no avatar issue in Firefox, but I'm using  4.0 so...I have an image issue with Firefox, that other beta users have too: related images displayed by Google in a normal search (not an image search) aren't displayed most of the time, but yeah that's the beta...
w7 - ais7

Offline Gopher John

  • Avast Evangelist
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 2100
Re: What happened with ( most ) of the Avatars ? They are gone !
« Reply #8 on: August 25, 2010, 09:37:29 PM »
Mmm ... I only have this problem in Firefox, not in Opera en IE. It happened after I in stalled the latest shockwave player.Tried a deinstall and reinstall, but that doesnt fix it.

I will use the the disk image from yesterday.

Greetz, Red.

No problem with Firefox 3.6.8 here.  Are you using AdBlock Plus extension and with which subscriptions?  I have the two EasyList ones, but I have ABP disabled in this forum.
AMD A6-5350M APU with Radeon HD Graphics, 8.0GB RAM, Win7 Pro SP1 64bit, IE11
i7-3610QM 2.3GHZ, 8.0GB Ram,  Nvidia GeForce GT 630M 2GB, Win7 Pro SP1 64bit, IE 11
Common to both: Avast Premium Security 19.7.2388, WinPatrol Plus, SpywareBlaster 5.5, Opera 12.18, Firefox 68.0.2, MBam Free, CCleaner

Offline Asyn

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 66029
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: What happened with ( most ) of the Avatars ? They are gone !
« Reply #9 on: August 25, 2010, 09:50:26 PM »
1. No problem with Firefox 3.6.8 here. 
2. Are you using AdBlock Plus extension and with which subscriptions?  I have the two EasyList ones, but I have ABP disabled in this forum.

1. +1
2. Using AB+ here, too. (Not disabled for this forum...!)
asyn
Win 8.1 [x64] - Avast PremSec 20.7.2421.B#1 [UI.544] - CC 5.70 - EEK - FF ESR 68.11 [NS/AOS/uBO/PB] - TB 68.11 - SB/CP/SL/DU.BC
Deutschsprachiger Bereich -> Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0

Offline logos

  • Avast Überevangelist
  • Serious Graphoman
  • *****
  • Posts: 9443
Re: What happened with ( most ) of the Avatars ? They are gone !
« Reply #10 on: August 25, 2010, 10:27:03 PM »
Mmm ... I only have this problem in Firefox, not in Opera en IE. It happened after I in stalled the latest shockwave player.Tried a deinstall and reinstall, but that doesnt fix it.

I will use the the disk image from yesterday.

Greetz, Red.

No problem with Firefox 3.6.8 here.  Are you using AdBlock Plus extension and with which subscriptions?  I have the two EasyList ones, but I have ABP disabled in this forum.

ABP doesn't block forum avatars on forums ;D ...whatever list you're using. But ABP can block any image on demand, including avatars, that's another thing ;) Otherwise there's nothing to block on Avast forums ;D
w7 - ais7

Offline Rednose

  • Pirate Party Member
  • Avast Überevangelist
  • Massive Poster
  • *****
  • Posts: 3662
  • Bits of Freedom : https://www.bof.nl
    • Nederlandstalig Avast! forum
Re: What happened with ( most ) of the Avatars ? They are gone !
« Reply #11 on: August 25, 2010, 10:36:33 PM »
DavidR, your post saved the day :D


http://forum.avast.com/avt/avatar_18134.png

Showed my Avatar. But :


https://forum.avast.com/avt/avatar_18134.png

Showed : see screenshot


So Firefox says the connection is not secure, because the identity of the website can not be confirmed. Adding it as an exception solves the problem. The Avatars are back :D

But why do I have this problem only with Firefox, and not with other browsers ? Any help and/or info would be appreciated :)
 
Greetz, Red.
« Last Edit: August 25, 2010, 10:48:42 PM by Rednose »
OS: Win 10 / Debian / Tails / iOS
Real Time: Avast Free
VPN: NordVPN ( NordLynx ) with Cybersec

Offline logos

  • Avast Überevangelist
  • Serious Graphoman
  • *****
  • Posts: 9443
Re: What happened with ( most ) of the Avatars ? They are gone !
« Reply #12 on: August 25, 2010, 10:39:44 PM »
@Rednose: Firefox sends this sort of alert on Avast forums if you're browsing in https. There's a certificate issue with Avast, explaining the warning because Firefox checks that, and so do other browsers actually, well Chrome does.
« Last Edit: August 25, 2010, 10:41:49 PM by Logos »
w7 - ais7

Offline Rednose

  • Pirate Party Member
  • Avast Überevangelist
  • Massive Poster
  • *****
  • Posts: 3662
  • Bits of Freedom : https://www.bof.nl
    • Nederlandstalig Avast! forum
Re: What happened with ( most ) of the Avatars ? They are gone !
« Reply #13 on: August 25, 2010, 10:42:53 PM »
Well, funny thing is I don't browse the forum in https.

Greetz, Red.
OS: Win 10 / Debian / Tails / iOS
Real Time: Avast Free
VPN: NordVPN ( NordLynx ) with Cybersec

Offline logos

  • Avast Überevangelist
  • Serious Graphoman
  • *****
  • Posts: 9443
Re: What happened with ( most ) of the Avatars ? They are gone !
« Reply #14 on: August 25, 2010, 10:58:22 PM »
Well, funny thing is I don't browse the forum in https.

Greetz, Red.

yeah okay your alert is not a certificate alert, just a warning that the connection is insecure because authentication couldn't be done or something >>> hey, could you show exactly the content of the alert, especially the technical details that don't appear extended on your screen shot. You would have to remove what you did when trusting it permanently, and as it's not a certificate, the info must be stored in "urlclassifier3.sqlite" (or similar naming, depending on the version of Firefox that you use. It's up to you whether you want to delete that file or not; it will be regenerated.
w7 - ais7