Author Topic: squares  (Read 2491 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline zpupster

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 32
squares
« on: August 30, 2010, 12:16:59 AM »
hello,

i have a file name that has a square in it.  avast scans gives error that   it can not be read.  anyway, i tried all kind of things to delete this file, none worked so i decided to live with it.  now it it pops up it some of my apps when i copy text this square will be on the end
of the line of text--only a few times.  now when i start my computer i noticed that it starts up as startup app in msconfig, i did some googling but never found any clearcut way of just plain getting rid of this pesky square which now seems to be spreading .

any advice?

thanks,
craig

Offline SafeSurf

  • Avast Evangelist
  • Ultra Poster
  • ***
  • Posts: 5198
Re: squares
« Reply #1 on: August 30, 2010, 01:34:49 AM »
Hi Craig,

Welcome to the forum. :) Often times when someone is having difficulty with an AV it is due to other things.  So let's trouble shoot to see what is going on.  First I need to know the following:

1.   What is your OS, 32 or 64-bit?
2.   What version of Avast did you install?  5.0.594? 
3.   What product of Avast did you install?  Free, Pro, AIS?
4.   What other security software do you currently have or did you have in the past on this machine including antivirus (AV), firewall (FW), and other security programs?  If they were in the past, how did you remove them (the vendor's uninstaller's tool or another way)?
5.   Are your MS Updates (if you have Windows) current?
6.   Are the Avast definitions (updates) current?
7.   When was the last time you did any kind of scan in Avast, and if so what kind of scan was it?
8.   Do you have anything sitting in your Avast Virus Chest now?  If so, please give me a screen shot or type the exact wording.

I'm sorry for all the questions, but this will help identify issues that are causing problems.  Thank you.


Mac 10.9.4 /Safari and Firefox (NoScript/AdBlockPlus/BetterPrivacy/Ghostey)/
Vista Home Prem (same add-on's)/Avast Free/Online Armor Premium Firewall/MBAM Premium)/ Mobile MBAM.

Offline zpupster

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 32
Re: squares
« Reply #2 on: August 30, 2010, 01:51:27 AM »
hello,

windows xp sp3 32-bit
avast 5.0.594
free
comodo.malwarbytes,adaware and spybot.
windows is current
definitions current
today( ihave a scan 5 times a week)

Offline SafeSurf

  • Avast Evangelist
  • Ultra Poster
  • ***
  • Posts: 5198
Re: squares
« Reply #3 on: August 30, 2010, 02:20:37 AM »
windows xp sp3 32-bit
avast 5.0.594 free
comodo, malwarbytes,adaware and spybot.
windows is current
definitions current
today( ihave a scan 5 times a week)
1. Your Comodo FW - do you have the AV disabled?
2. FYI - There have been reported problems with Spybot SD with TeaTimer.  Do you use TeaTimer? 
3. FYI - Adaware is now obsolete and has been replaced with MBAM, which you now have.
4. Was the last Avast scan you did a Full scan or a Quick scan?
5. Have you run a Boot-time scan yet?

Leave everything in your Virus Chest and do NOT delete anything.

I'd like you to update MBAM (malwarebytes) and run a FULL scan. 
Quarantine (do not delete) anything that comes up positive.
Copy and paste your MBAM report in your next post.

Do you have any questions?
Mac 10.9.4 /Safari and Firefox (NoScript/AdBlockPlus/BetterPrivacy/Ghostey)/
Vista Home Prem (same add-on's)/Avast Free/Online Armor Premium Firewall/MBAM Premium)/ Mobile MBAM.

Offline zpupster

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 32
Re: squares
« Reply #4 on: August 30, 2010, 02:35:19 AM »
my comodo fw has av disabled
spybot tea timer i sdisabled
i have not used adaware for quite some time-- i use mbam
see attached
updating mbam now
thanks

Offline SafeSurf

  • Avast Evangelist
  • Ultra Poster
  • ***
  • Posts: 5198
Re: squares
« Reply #5 on: August 30, 2010, 04:38:30 AM »
Have you run a Boot-time scan yet?
Do not worry about the items in the Full Scan that Avast is unable to scan as they are most likely Avast file-related.  After running your MBAM scan, please run a Boot-time scan and post your results.  Thank you.
Mac 10.9.4 /Safari and Firefox (NoScript/AdBlockPlus/BetterPrivacy/Ghostey)/
Vista Home Prem (same add-on's)/Avast Free/Online Armor Premium Firewall/MBAM Premium)/ Mobile MBAM.