Author Topic: Outlook 2007, avast!5 and Gmail POP/IMAP - No connection!  (Read 3101 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

dominumds

  • Guest
Outlook 2007, avast!5 and Gmail POP/IMAP - No connection!
« on: October 18, 2010, 08:28:43 PM »
I have digged the entire forum and the support site of both Avast and Gmail in order to make this work, but I can't.
I want Mail Shield to scan everything, and so I established:
  • pop.gmail.com, protocol IMAP, port 993, encryption SSL
  • pop.gmail.com, protocol POP3, port 995, encryption SSL <= just in case I wanted to change protocols
  • smtp.gmail.com, protocol SMTP, port 587, encryption TLS
and of course I restored the port configuration in Outlook 2007 to the default preferences(143/25, no encryption).
Yet it does not work.

Any help would be appreciated ;)

Offline Pondus

  • Probably Bot
  • ****
  • Posts: 37178
Re: Outlook 2007, avast!5 and Gmail POP/IMAP - No connection!
« Reply #1 on: October 18, 2010, 09:58:45 PM »
will this help ?

avast! 5.x: Some e-mails are not scanned by the Mail Shield
http://support.avast.com/index.php?_m=knowledgebase&_a=viewarticle&kbarticleid=458

dominumds

  • Guest
Re: Outlook 2007, avast!5 and Gmail POP/IMAP - No connection!
« Reply #2 on: October 19, 2010, 01:49:50 AM »
No luck, I have already tried the configuration indicated on that page.
Seems that avast does not hook the connection properly - Outlook connects directly to the unencrypted version of Gmail, which of course will fail.