Author Topic: Problem with Web Shield  (Read 11672 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline SafeSurf

  • Avast Evangelist
  • Ultra Poster
  • ***
  • Posts: 5198
Re: Problem with Web Shield
« Reply #15 on: October 25, 2010, 11:33:29 PM »
Please download the Winsockfix Utility (depending on your OS) to see if this fixes your problem:

Windows XPhttp://majorgeeks.com/WinSock_XP_Fix_d4372.html
 
Vistahttp://www.mydigitallife.info/2007/06/18/repair-and-reset-windows-vista-tcpip-winsock-catalog-corruption/

Windows 7http://windows7themes.net/winsock-fix-for-windows-7.html

Reboot after installing, and post back.  Thank you.
Mac 10.9.4 /Safari and Firefox (NoScript/AdBlockPlus/BetterPrivacy/Ghostey)/
Vista Home Prem (same add-on's)/Avast Free/Online Armor Premium Firewall/MBAM Premium)/ Mobile MBAM.

Offline HBK180i_gse

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
Re: Problem with Web Shield
« Reply #16 on: October 26, 2010, 12:30:57 AM »
Hi there...

Im getting the exact same error message on Windows 7 Pro is there anyting yo resolve this... Removed avast, re installed updated... Web Shield still off...

Did you look at first post of SafeSurf in this topic?

Yes i still have the Web Shield turned off.. Why?

Offline HBK180i_gse

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
Re: Problem with Web Shield
« Reply #17 on: October 26, 2010, 12:32:46 AM »
DavidR is not a moderator; he is an Evang. just like me.

Please download the Winsockfix Utility to see if this fixes your problem:

Vista – http://www.mydigitallife.info/2007/06/18/repair-and-reset-windows-vista-tcpip-winsock-catalog-corruption/

Reboot after installing, and post back.  Thank you.


Does this work for windows 7?

Offline DavidR

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 85790
  • No support PMs thanks
Re: Problem with Web Shield
« Reply #18 on: October 26, 2010, 01:01:22 AM »
No, but the other link for Win7 is given in Reply #15 above by SafeSurf.
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 21.8.2487 (build 21.8.6586.697) UI 1.0.666/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security

Offline SafeSurf

  • Avast Evangelist
  • Ultra Poster
  • ***
  • Posts: 5198
Re: Problem with Web Shield
« Reply #19 on: October 26, 2010, 06:20:58 AM »
@ HBK180i_gse,

Please download the Winsockfix Utility (depending on your OS) to see if this fixes your problem:
<snip>
Windows 7http://windows7themes.net/winsock-fix-for-windows-7.html
Reboot after installing, and post back.  Thank you.
This is the one you need since you have Win7.
Mac 10.9.4 /Safari and Firefox (NoScript/AdBlockPlus/BetterPrivacy/Ghostey)/
Vista Home Prem (same add-on's)/Avast Free/Online Armor Premium Firewall/MBAM Premium)/ Mobile MBAM.

Offline ComputerGranny

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
Re: Problem with Web Shield
« Reply #20 on: November 02, 2010, 02:14:05 AM »
SafeSurf,

Your link to the Winsock Fix for the Webshield problem solved my problems! Thanks so much.  I couldn't find the fix for XP and your link gave me just what I needed.  I've been beating my head against the wall on this issue for days.  Thanks again.

ComputerGranny :D

Offline SafeSurf

  • Avast Evangelist
  • Ultra Poster
  • ***
  • Posts: 5198
Re: Problem with Web Shield
« Reply #21 on: November 02, 2010, 02:16:27 AM »
@ ComputerGranny,

You are very welcome.  Glad I could help.  :)
Mac 10.9.4 /Safari and Firefox (NoScript/AdBlockPlus/BetterPrivacy/Ghostey)/
Vista Home Prem (same add-on's)/Avast Free/Online Armor Premium Firewall/MBAM Premium)/ Mobile MBAM.

Offline frustrated1

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
Re: Problem with Web Shield
« Reply #22 on: December 10, 2010, 05:24:30 PM »
The link for xp fixed my problem too.  Thanks for saving me much frustration!!!!