Author Topic: Problem with Web Shield  (Read 11558 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline malijopin

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
Problem with Web Shield
« on: October 22, 2010, 07:15:37 PM »
After downloading the latest version of Avast and restarting my computer I got a message from Avast Error 10106. It also said that i should check AvastSvc.exe if it was blocked by Windows Firewall. I did that and there was no block for Avast. When i reinstaled avast it worked ok but when I updated it I got the same problem. Help anyone?

OS: Win Vista Home Premium

Offline WildWestGuy

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 95
Re: Problem with Web Shield
« Reply #1 on: October 22, 2010, 07:19:40 PM »
Do you get the same Error again and again?
Can you use your browser without any problems?
Every man has a right to change, a chance at forgiveness.



Windows 7 x64bit - 8Gb Ram - AVAST! INTERNET SECURITY - IMMUNET PROTECT CLOUD FREE - Wired Connection 800 kb/s

Offline malijopin

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
Re: Problem with Web Shield
« Reply #2 on: October 22, 2010, 07:22:10 PM »
Do you get the same Error again and again?
Can you use your browser without any problems?

Yes i get the same error again and again
Browser and everything else work normally only Web Shield is not working

Offline WildWestGuy

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 95
Re: Problem with Web Shield
« Reply #3 on: October 22, 2010, 07:23:28 PM »
Try a clean install.

Easy steps how to make it work again!

1. Uninstall Avast! and restart
2. Download this http://public.avast.com/~forejt/aswClear.exe
3. Then download these Softwares
CCLEANER:
http://www.piriform.com/ccleaner/download/standard
DISK DEFRAG:
http://download.cnet.com/Auslogics-Disk-Defrag/3000-2094_4-10567503.html?part=dl-6267754&subj=dl&tag=button
4. After installing this, run the ASWCLEAR.exe and restart
5. After Restart, run CCLEANER - You will see to the left there is TAPS. Look for "REGISTRY" Now, clean up Registry(BACK IT UP BEFORE CLEANING IT)
6. Now run Auslogics Disk Defrag - This will clean your system up(look for errors etc) but also speed your PC up.
7. Restart
8. Reinstall Avast!

Report back if any issues. ;)
Every man has a right to change, a chance at forgiveness.



Windows 7 x64bit - 8Gb Ram - AVAST! INTERNET SECURITY - IMMUNET PROTECT CLOUD FREE - Wired Connection 800 kb/s

Offline malijopin

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
Re: Problem with Web Shield
« Reply #4 on: October 22, 2010, 08:06:18 PM »
Did as you said worked great until i restarted my computer. It showed the same error again.
Could it be something with the windows firewall?

Offline WildWestGuy

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 95
Re: Problem with Web Shield
« Reply #5 on: October 22, 2010, 08:14:05 PM »
This is a very odd problem...

I shall contact one of the Moderators to help you out.

Sorry for my poor helping. :-[

Every man has a right to change, a chance at forgiveness.



Windows 7 x64bit - 8Gb Ram - AVAST! INTERNET SECURITY - IMMUNET PROTECT CLOUD FREE - Wired Connection 800 kb/s

Offline malijopin

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
Re: Problem with Web Shield
« Reply #6 on: October 22, 2010, 08:16:56 PM »
Could this be a problem that came with the newest update?? Am I unprotected when Web Shield is not working???

P.S.
You did good, you cant know everything  ;)

Offline WildWestGuy

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 95
Re: Problem with Web Shield
« Reply #7 on: October 22, 2010, 08:22:32 PM »
Could this be a problem that came with the newest update?? Am I unprotected when Web Shield is not working???

P.S.
You did good, you cant know everything  ;)
This should NOT be happening with the new Update - I have it working fine with newest. ;)
And yes, you are unprotected with the Webshield off/not working, this your number 2 line of defense - It's scanning the webpages you visit with downloadable content - But the File Shield can still kick in. ;)

PS. I messaged DavidR - He should help you when he's online - But for now, don't go into any suspicous Websites/links. :)
Every man has a right to change, a chance at forgiveness.



Windows 7 x64bit - 8Gb Ram - AVAST! INTERNET SECURITY - IMMUNET PROTECT CLOUD FREE - Wired Connection 800 kb/s

Offline malijopin

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
Re: Problem with Web Shield
« Reply #8 on: October 22, 2010, 08:24:17 PM »
OK thank you...You help a lot  :)

Offline malijopin

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
Re: Problem with Web Shield
« Reply #9 on: October 23, 2010, 09:26:26 AM »
Still no message from DavidR....Does anyone know what could be the problem

Offline SafeSurf

  • Avast Evangelist
  • Ultra Poster
  • ***
  • Posts: 5198
Re: Problem with Web Shield
« Reply #10 on: October 23, 2010, 09:52:17 AM »
DavidR is not a moderator; he is an Evang. just like me.

Please download the Winsockfix Utility to see if this fixes your problem:

Vista – http://www.mydigitallife.info/2007/06/18/repair-and-reset-windows-vista-tcpip-winsock-catalog-corruption/

Reboot after installing, and post back.  Thank you.
Mac 10.9.4 /Safari and Firefox (NoScript/AdBlockPlus/BetterPrivacy/Ghostey)/
Vista Home Prem (same add-on's)/Avast Free/Online Armor Premium Firewall/MBAM Premium)/ Mobile MBAM.

Offline malijopin

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
Re: Problem with Web Shield
« Reply #11 on: October 23, 2010, 10:07:03 AM »
Thank you thank you....It works great now  ;D ;D ;D

Offline SafeSurf

  • Avast Evangelist
  • Ultra Poster
  • ***
  • Posts: 5198
[RESOLVED] Re: Problem with Web Shield
« Reply #12 on: October 23, 2010, 10:12:47 AM »
I wish all the problems were this easy!  :D

Now that your issue is now resolved/fixed, please go back to the first open post in this topic, click the modify button in that Post and change the title/subject, add [Resolved] to the beginning of the title so this thread can be closed. 

Feel free to come back any time you need help, to learn something new, or just to ask questions.  We are here 24/7 for your convenience.  Thank you for allowing me to assist you.  :)
Mac 10.9.4 /Safari and Firefox (NoScript/AdBlockPlus/BetterPrivacy/Ghostey)/
Vista Home Prem (same add-on's)/Avast Free/Online Armor Premium Firewall/MBAM Premium)/ Mobile MBAM.

Offline HBK180i_gse

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
Re: Problem with Web Shield
« Reply #13 on: October 25, 2010, 10:52:16 PM »
Hi there...

Im getting the exact same error message on Windows 7 Pro is there anyting yo resolve this... Removed avast, re installed updated... Web Shield still off...

Offline Omid Farhang

  • Malware Hunter
  • Avast Evangelist
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 1660
  • I wish I could write longer personal text!!
    • Omid's Site
Re: Problem with Web Shield
« Reply #14 on: October 25, 2010, 11:25:37 PM »
Hi there...

Im getting the exact same error message on Windows 7 Pro is there anyting yo resolve this... Removed avast, re installed updated... Web Shield still off...

Did you look at first post of SafeSurf in this topic?