Author Topic: says not updated but when updated it says it is  (Read 5716 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline jay21317

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 95
says not updated but when updated it says it is
« on: October 23, 2010, 12:11:23 PM »
so as of of right now  it says my virus definations are at version 101022-1
and it says its out of date so i updated it and it downloads version 101023-0 and says its up todate but when i click ok it says its still at version 101022-1 and that its out of date iv even manually downloaded the update exe from avast site and its saying its up todate any idea what to do

oh and on a side note in the avast program it self  under maintenance and updates it says also that  your virus definitions are out of date latest definitions 101023-0 and then when i update it says i have it even thought it says i dont please someone help
« Last Edit: October 23, 2010, 12:26:51 PM by jay21317 »
Windows 10 Home ,Intel i7-7700hq @2.8GHZ/3.8ghz, 16GB DDR4 2400MHz ram, 512gb SSD, Avast 2017 PRO, Malwarebytes Pro, Firefox with Adblock plus and Noscript.

Offline jwall

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 185
Re: says not updated but when updated it says it is
« Reply #1 on: October 23, 2010, 01:48:20 PM »
Same problem here.  This has happened to me twice in the past month.  The second time, I actually got the red X in the avast icon in system tray.  I also got an avast screen that said avast had stopped and offered two buttons, a 'fix' button and a 'start' button.  I tried both and they made the computer hang.  I managed to end the processes.

I tried to repair, but when I opened control panel, there were no icons!
I tried to reboot, but the computer would not shut down.

I finally hit the reset button on the computer and rebooted.  I was then able to do a repair through control panel and somehow mysteriously, able to reboot. That was yesterday.  This morning, booting up, all seems well.
It seems like the second update yesterday caused problems for me?
Scans with avast, MBAM,and SAS showed nothing.

???????
« Last Edit: October 23, 2010, 01:53:24 PM by jwall »
XP Home SP3, IBM Thinkpad P4, Avast 7 free, ccleaner, jv16 powertools, Malwarebytes free, Two Windows 7 premium 64 bit machines.

Offline jay21317

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 95
Re: says not updated but when updated it says it is
« Reply #2 on: October 23, 2010, 01:56:23 PM »
yeah iv scanned with full malwarebytes and avast as well and didnt pick anything up and all my icons are in control panel


id really really like to know wtf is going on im so freaking concerned and paranoid bout using the computer well this is doing this
« Last Edit: October 23, 2010, 02:05:12 PM by jay21317 »
Windows 10 Home ,Intel i7-7700hq @2.8GHZ/3.8ghz, 16GB DDR4 2400MHz ram, 512gb SSD, Avast 2017 PRO, Malwarebytes Pro, Firefox with Adblock plus and Noscript.

Offline jay21317

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 95
Re: says not updated but when updated it says it is
« Reply #3 on: October 23, 2010, 02:07:32 PM »
on aside note it in the system tray the avast icon still says im secured its only when i hope it that it says its outdated and rebooting the computer didnt fix it i even booted into safe mode and scanned and nothing
Windows 10 Home ,Intel i7-7700hq @2.8GHZ/3.8ghz, 16GB DDR4 2400MHz ram, 512gb SSD, Avast 2017 PRO, Malwarebytes Pro, Firefox with Adblock plus and Noscript.

Offline jay21317

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 95
Re: says not updated but when updated it says it is
« Reply #4 on: October 23, 2010, 02:16:54 PM »
heres some pictures to explain
Windows 10 Home ,Intel i7-7700hq @2.8GHZ/3.8ghz, 16GB DDR4 2400MHz ram, 512gb SSD, Avast 2017 PRO, Malwarebytes Pro, Firefox with Adblock plus and Noscript.

Offline DeathKnight206

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
Re: says not updated but when updated it says it is
« Reply #5 on: October 23, 2010, 02:21:53 PM »
Try doing what I did.  Try a clean installation.  I had the same problem on both my computers and tried a clean installation on my laptop and all works fine.  I am about to do that on my  desktop.  I need to run a full scan on my computers though just to be safe :D

You guys may wish to try it.

Offline WildWestGuy

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 95
Re: says not updated but when updated it says it is
« Reply #6 on: October 23, 2010, 02:24:37 PM »
Heres a guide to Full Reinstall.

1. Uninstall Avast! and restart
2. Download this http://public.avast.com/~forejt/aswClear.exe
3. Then download these Softwares
CCLEANER:
http://www.piriform.com/ccleaner/download/standard
DISK DEFRAG:
http://download.cnet.com/Auslogics-Disk-Defrag/3000-2094_4-10567503.html?part=dl-6267754&subj=dl&tag=button
4. After installing this, run the ASWCLEAR.exe and restart
5. After Restart, run CCLEANER - You will see to the left there is TAPS. Look for "REGISTRY" Now, clean up Registry(BACK IT UP BEFORE CLEANING IT - CCLEANER WILL ASK YOU FOR BACKING REGISTRY UP - DO THIS - SAVE THE BACKUP IN A NEW FOLDER)
6. Now run Auslogics Disk Defrag - This will clean your system up(look for errors etc) but also speed your PC up.
7. Restart
8. Reinstall Avast!

Report back if any issues. ;)
Every man has a right to change, a chance at forgiveness.



Windows 7 x64bit - 8Gb Ram - AVAST! INTERNET SECURITY - IMMUNET PROTECT CLOUD FREE - Wired Connection 800 kb/s

Offline jwall

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 185
Re: says not updated but when updated it says it is
« Reply #7 on: October 23, 2010, 02:39:25 PM »
Could windows defender be the problem?

My install of avast was a clean one, BTW.
For now, things are working.
« Last Edit: October 23, 2010, 02:41:16 PM by jwall »
XP Home SP3, IBM Thinkpad P4, Avast 7 free, ccleaner, jv16 powertools, Malwarebytes free, Two Windows 7 premium 64 bit machines.

Offline jay21317

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 95
Re: says not updated but when updated it says it is
« Reply #8 on: October 23, 2010, 02:43:02 PM »
no because i just installed windows defender AFTER this started
and the computer was only formatted like a week ago not much on here at all
Windows 10 Home ,Intel i7-7700hq @2.8GHZ/3.8ghz, 16GB DDR4 2400MHz ram, 512gb SSD, Avast 2017 PRO, Malwarebytes Pro, Firefox with Adblock plus and Noscript.

Offline YoKenny

  • Serious Graphoman
  • **
  • Posts: 8784
Re: says not updated but when updated it says it is
« Reply #9 on: October 23, 2010, 02:58:17 PM »
Windows Defender is not necessary on XP.

I noticed a slowdown with definition updates this morning. 

E5200 2.5GHZ, 4GB RAM, 320GB HD, Windows 7 Home Premium 64bit, avast! V9.0 Free, IE10
P4 2.8GHZ, 1.5GB RAM, 40GB HD, XP Pro SP3 32bit, avast! V9.0 Free, Google Chrome
with hpHosts, MVPS HOSTS files, SpeedFan, WinPatrol PLUS

Offline jay21317

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 95
Re: says not updated but when updated it says it is
« Reply #10 on: October 23, 2010, 03:24:34 PM »
i know its not needed but since i had to reformat my computer iv gotten a bit paranoid about computer security my hotmail had been hacked
Windows 10 Home ,Intel i7-7700hq @2.8GHZ/3.8ghz, 16GB DDR4 2400MHz ram, 512gb SSD, Avast 2017 PRO, Malwarebytes Pro, Firefox with Adblock plus and Noscript.

Offline YoKenny

  • Serious Graphoman
  • **
  • Posts: 8784
Re: says not updated but when updated it says it is
« Reply #11 on: October 23, 2010, 03:31:06 PM »
Windows Defefender won't stop your Hotmail account from being hacked.

Hotmail hacked? Take these steps
http://blogs.msdn.com/b/securitytipstalk/archive/2010/07/07/hotmail-hacked-take-these-steps.aspx

Has My Hotmail Account Been Hacked?
http://crenk.com/has-my-hotmail-account-been-hacked
E5200 2.5GHZ, 4GB RAM, 320GB HD, Windows 7 Home Premium 64bit, avast! V9.0 Free, IE10
P4 2.8GHZ, 1.5GB RAM, 40GB HD, XP Pro SP3 32bit, avast! V9.0 Free, Google Chrome
with hpHosts, MVPS HOSTS files, SpeedFan, WinPatrol PLUS

Offline DavidR

  • Avast √úberevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 85965
  • No support PMs thanks
Re: says not updated but when updated it says it is
« Reply #12 on: October 23, 2010, 04:35:41 PM »
A full reinstall for what jay21317 reported is overkill first start with and avast repair.
- Try a repair of avast. Add Remove programs, select 'avast! Anti-Virus,' click the Change/Remove button and scroll down to Repair, click next and follow. This has in the past resolved this out of sync issue between reported and actual virus definitions version.

Reboot after this if you still see an out of sequence reporting of VPS version.
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 21.9.2494 (build 21.9.6698.703) UI 1.0.672/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security

Offline jwall

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 185
Re: says not updated but when updated it says it is
« Reply #13 on: October 23, 2010, 06:21:36 PM »
Same problem here.  This has happened to me twice in the past month.  The second time, I actually got the red X in the avast icon in system tray.  I also got an avast screen that said avast had stopped and offered two buttons, a 'fix' button and a 'start' button.  I tried both and they made the computer hang.  I managed to end the processes.

I tried to repair, but when I opened control panel, add remove programs,there were no icons!
I tried to reboot, but the computer would not shut down.

I finally hit the reset button on the computer and rebooted.  I was then able to do a repair through control panel and somehow mysteriously, able to reboot. That was yesterday.  This morning, booting up, all seems well.
It seems like the second update yesterday caused problems for me?
Scans with avast, MBAM,and SAS showed nothing.

???????

I don't mean to hijack this thread, but this happened to me again! (what I have in quotes).
It only seems to happen when there is an update available, but this morning there was an update and no problem.  I don't get it.

I had nothing checked in the settings/update even though I'm on broadband.
I'm going to change this to 'always connected to the internet' and add the line 'AlwaysConnectedWaitSeconds=120' to the .ini file and see if that makes any difference.
Otherwise, reinstall or try another AV.

I've been using avast since version 5 and this is the first problem I've had.
« Last Edit: October 23, 2010, 06:52:34 PM by jwall »
XP Home SP3, IBM Thinkpad P4, Avast 7 free, ccleaner, jv16 powertools, Malwarebytes free, Two Windows 7 premium 64 bit machines.

Offline The Dude 321

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 29
Re: says not updated but when updated it says it is
« Reply #14 on: October 23, 2010, 07:37:46 PM »
There is no need to defrag people. I honestly think people should explore simpler alternatives before jumping to defrag or anything on a large scale.

All you need to do is simply wait for some time, because there is a temporary problem with the server, and should be fixed. I had this problem yesterday.

Anyways, if you want, I can manually upload the files that you need.

What I need from you is to tell me which of the .vpx files you need and I will tell you how to manually put them in the Avast folder in you system drives.