Author Topic: Avast Server (manged or un) Blocking Symantec BUE 12 from running  (Read 6981 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Wheaties

  • Avast Reseller
  • Jr. Member
  • *
  • Posts: 32
    • USA Mid Atlantic Avast Gold Reseller
Anyone know what causes Symantec Backup Exec (12) to hang during backup when Avast Server is installed?

Offline wpn

  • Avast Evangelist
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 1450
  • If it ain't broke, fix it! ;)
    • Bevolkingsonderzoek Zuid-West
Re: Avast Server (manged or un) Blocking Symantec BUE 12 from running
« Reply #1 on: November 08, 2010, 11:56:08 PM »
maybe trying to access same files during backup schedule
probably cuz of the nature of file access it doesnt use VSS at that point for AV and symantec cant backup and hangs ?



Offline scythe944

  • Avast Evangelist
  • Massive Poster
  • ***
  • Posts: 2913
    • My Tech Blog
Re: Avast Server (manged or un) Blocking Symantec BUE 12 from running
« Reply #2 on: November 17, 2010, 05:43:59 PM »
wpn sounds to be right, but your backup log should help you find out the exact cause.  Or at least tell you where it's hanging up.
For generic computer (not avast) problems, you can also visit my forum for help: http://www.jacobytech.net/forum

Offline Wheaties

  • Avast Reseller
  • Jr. Member
  • *
  • Posts: 32
    • USA Mid Atlantic Avast Gold Reseller
Re: Avast Server (manged or un) Blocking Symantec BUE 12 from running
« Reply #3 on: November 29, 2010, 11:42:54 PM »
I did check Symantec Backup log, and there were some glitches.  I fixed those but still to no avail.  It's not on my server, one of my customers.  They also have ADNM installed on that same server which happens to be the DC as well, so rebooting often is not an option.  Really odd.  As soon as Avast Server is uninstalled Symantec BUE runs fine.

Any other ideas?  I also excluded BUE directory from the scan list....

Offline wpn

  • Avast Evangelist
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 1450
  • If it ain't broke, fix it! ;)
    • Bevolkingsonderzoek Zuid-West
Re: Avast Server (manged or un) Blocking Symantec BUE 12 from running
« Reply #4 on: November 30, 2010, 12:12:30 AM »
its not the BUE directory that is PROBABLY the locking issue... its having them run together...

if you disable avast services (not uninstalling) does the backup run then??
then its for sure that you got file access clashes

talking about htat, did you configure BUE to use VSS??
« Last Edit: November 30, 2010, 12:15:08 AM by wpn »

Offline Wheaties

  • Avast Reseller
  • Jr. Member
  • *
  • Posts: 32
    • USA Mid Atlantic Avast Gold Reseller
Re: Avast Server (manged or un) Blocking Symantec BUE 12 from running
« Reply #5 on: November 30, 2010, 12:58:54 AM »
We did try disabling all services actually and still didn't work.  Only worked once it was removed and server rebooted.

I can't believe I didn't think of Volume Shadow Copy Service (VSS), that is what you are talking about right?  Within BUE.....

I will check that out and get back to you......EXCELLENT IDEA!!!

Offline wpn

  • Avast Evangelist
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 1450
  • If it ain't broke, fix it! ;)
    • Bevolkingsonderzoek Zuid-West
Re: Avast Server (manged or un) Blocking Symantec BUE 12 from running
« Reply #6 on: November 30, 2010, 10:56:21 PM »
yes that is what im talking about, i have my moments every now and then ;)

let us know