Author Topic: ** INTRODUCING: BETA VERSION OF AVAST 5.1 [NOW 5.1.807] **  (Read 71094 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline superhumanbean

  • Poster
  • *
  • Posts: 414
Re: ** INTRODUCING: BETA VERSION OF AVAST 5.1 [NOW 5.1.798] **
« Reply #60 on: December 07, 2010, 02:47:49 AM »
Quote
Computer frozen completely with both Behav Shield on "ask" and on "allow".
I just need to boot in Safe Mode to change anything. Nightmare (literally...).
Same Here....

The computer doesn't freeze for me when I reboot. ??? (The Behavior Shield is on allow)
Windows 10 Pro 64-bit / Intel Core i7-7700HQ CPU / 16 GB RAM / Avast Ultimate / MBAM Free

Offline Charyb

  • Avast Evangelist
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 2385
Re: ** INTRODUCING: BETA VERSION OF AVAST 5.1 [NOW 5.1.798] **
« Reply #61 on: December 07, 2010, 03:02:11 AM »
Tried turning network lock on. Could not disable it. Rebooted and it disappeared. Tried to repair Avast and received error. Had to reinstall AIS.

Offline bri

  • Avast Evangelist
  • Advanced Poster
  • ***
  • Posts: 684
  • U.S.A
Re: ** INTRODUCING: BETA VERSION OF AVAST 5.1 [NOW 5.1.798] **
« Reply #62 on: December 07, 2010, 03:06:48 AM »

same thing happening here firewall popup freezing
win.7 64/ais

confirming the "ask mode" issue with the firewall >>> alert popups are freezing, i.e. you can't allow or deny, just close the popup and switch back to auto-decide to start the program. No issue in auto-decide mode.

edit: unrelated, the only problem with the manual scan popup, if you didn't make it sticky and if there was another alert (of any kind) in the meantime, you can't get it back (the scan popup), and there's still nothing saying in systray that a scan is running...

edit: Win7 taskbar button from Avast when minimized shows progress of manual scan, nice 8)

Offline schmidthouse

  • VIRUS FREE A Long Time
  • Avast Evangelist
  • Starting Graphoman
  • ***
  • Posts: 6976
  • When you think you know, Think Again
Re: ** INTRODUCING: BETA VERSION OF AVAST 5.1 [NOW 5.1.798] **
« Reply #63 on: December 07, 2010, 03:08:09 AM »
All is Okay after some messing around with my Firewalls ...shutting down Avast Service then everything stopped only to restart in a few moments and now all is working great ;D
***HP ENVY 15K LT W10 Pro 21H1 64Bit/750GB HD/16GB Ram/Avast Premium 21.6.2474b/Secureline VPN v.5.12.5611b/ADU v.21.2b/ASB v.91.0b/SANDBOXIE-plus/MailWasherPRO
**HP Compaq 8510p LT W10 Pro 20H2 64Bit/1TB HD/8GB Ram/WD/ADU v.21.2b/SANDBOXIE/MailWasherPRO/HotSpot Shield
     
RIP*Dell Inspiron XPsp4 PRO 32Bit/Avast(since 2002)18.8.2356/WP/Comodo FW 3.14/Secureline/Comodo IceDragon v.40
LAYERED SECURITY SOFTWARE

Offline nnoa110

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 290
Re: ** INTRODUCING: BETA VERSION OF AVAST 5.1 [NOW 5.1.798] **
« Reply #64 on: December 07, 2010, 03:16:17 AM »
I also noticed that first letter of whatever connection analysed is corrupted in Network Shield! (See attached sccrenshot)
« Last Edit: December 07, 2010, 03:18:31 AM by yodaosan »
Win 7 Home Premium SP1 64Bit/ Core i7 2630QM 2.0-2.9GHz/ 4GB RAM/ avast! Free AV 7.0.1474/ Outpost Firewall Pro 8.0/ MBAM PRO 1.70/ Sandboxie 3.76 Free

Offline ziucqea

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 149
Re: ** INTRODUCING: BETA VERSION OF AVAST 5.1 [NOW 5.1.798] **
« Reply #65 on: December 07, 2010, 03:56:02 AM »
Hi

The Network Shield does not work in this Beta? Everything else seems to be ok, except the NS module doesn't work. Windows 7 x64. Tried re-starting it, doesn't work. Is this expected?
Same thing here, Network Shield is on, but is analysing nothing....
Also, my machine runs Win 7 64 bit

Update: Sorry, I just found that only Web Shield is scanning web traffic, File System Shield and Behavior Shield are on, but are also scanning nothing....
« Last Edit: December 07, 2010, 04:09:12 AM by ziucqea »
Firefox 3.6.13
avast! Free 6.0
OS:Win 7 Ultimate, 64bit
Hardware:
Intel P8700,2G RAM

Offline Charyb

  • Avast Evangelist
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 2385
Re: ** INTRODUCING: BETA VERSION OF AVAST 5.1 [NOW 5.1.798] **
« Reply #66 on: December 07, 2010, 04:06:16 AM »
I was unable to manually enter settings into the Mail Shield SSL Accounts. Avast won't save these settings. I was thinking that I was able to manually do this in AIS 5.0. After syncing the account Avast automatically populated the fields. Also, I don't know if this is important to you or not but the "automatic detect and warn about unprotected SSL connections" pop up gets buried behind all other windows. I didn't even notice it was there until I closed two windows. Might want to bring it to the front.

Also noticed that windows defender and windows firewall were turned off with the installation. With other installations I had to manually turn these off. I don't know how many people are going to like this change but I do.

Been waiting for the 64 bit boot time scan. Thanks.

« Last Edit: December 07, 2010, 05:27:29 AM by Charyb »

Offline hayc59

  • U.S.A. Love it or Leave It
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 338
  • Some Folks Are Just Stuck On Stupid!
    • Wilders/BBR
Re: ** INTRODUCING: BETA VERSION OF AVAST 5.1 [NOW 5.1.798] **
« Reply #67 on: December 07, 2010, 04:32:44 AM »
got it and thanks

Offline Dave78

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 30
Re: ** INTRODUCING: BETA VERSION OF AVAST 5.1 [NOW 5.1.798] **
« Reply #68 on: December 07, 2010, 04:35:01 AM »
I also noticed that first letter of whatever connection analysed is corrupted in Network Shield! (See attached sccrenshot)

Is the same for me with only the Network shield also.


I was unable to manually enter settings into the Mail Shield SSL Accounts. Avast won't save these settings. I was thinking that I was able to manually do this in AIS 5.0. After syncing the account Avast automatically populated the fields.



Same for me as well. Can't enter any host names, etc and save them. And doesn't seem like the Mail Sheild is doing anything. Opened Outlook 2010, updated Send/Receive, got new emails and opened them, sent one out, etc. Hotmail and live accounts. The Email Sheild shows no activity for even scanning anything. All setting are on default - Scan outgoing, incoming.

Offline zfactor

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 280
Re: ** INTRODUCING: BETA VERSION OF AVAST 5.1 [NOW 5.1.798] **
« Reply #69 on: December 07, 2010, 05:19:05 AM »
okay one thing that is aggravating i have had to reinstall my lic 4 times now. each time i do it says its good till 2013 but then after a while i get the pop up saying its expired. i bought three year lic's (12 pc's all together) so no way they are expired.... why is this happening
To many systems to list specs lol.. Avast internet security beta.

"Some days your the windshield. Some days your the bug"

Offline Light Archangel

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 140
  • The Light Will Shine Upon The Darkness...
Re: ** INTRODUCING: BETA VERSION OF AVAST 5.1 [NOW 5.1.798] **
« Reply #70 on: December 07, 2010, 05:34:07 AM »
Avast 5.1.798 is working well here, only a few issues mentioned by others, but overall good.

I made an installation from scratch...

I'm using the Spanish version, some texts aren't translated yet (I hope this will be fixed soon)

The Network Shield and Webshield weren't active after install (this solved after the first reboot, so no problem)

If i found some problem i'll report it.

Regards.
Pentium Dual Core 2GB RAM
Windows 7 Home Premium
AIS 6.0.1203
-
Pentium 3 256MB RAM
WinXP Pro
Avast Free 6.0.1203

Offline Charyb

  • Avast Evangelist
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 2385
Re: ** INTRODUCING: BETA VERSION OF AVAST 5.1 [NOW 5.1.798] **
« Reply #71 on: December 07, 2010, 06:19:02 AM »
Secunia reports Avast beta as being version 5.0.676.0 and tries to update it. While using the beta version of Avast, users may want to add Avast to Secunia's ignore list so Secunia does not try to download a program update. Especially if you are on dial up.

I had shut down my computer and returned to restart it. Received a message that windows did not shut down correctly. After restart received a Blue Screen error and spam filter failed to start. I have the minidump and the sysdata xml if you want me to upload it. I really think it was a one time deal as I may have helped cause it by running Secunia.
« Last Edit: December 07, 2010, 08:08:17 AM by Charyb »

Offline SecurityAdvisor

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 98
Re: ** INTRODUCING: BETA VERSION OF AVAST 5.1 [NOW 5.1.798] **
« Reply #72 on: December 07, 2010, 06:54:01 AM »
Just installed the beta and start up sure is a lot faster now. Thanks Avast

Offline CraigB

  • Avast Überevangelist
  • Serious Graphoman
  • *****
  • Posts: 11126
  • No support PM's thanks
Re: ** INTRODUCING: BETA VERSION OF AVAST 5.1 [NOW 5.1.798] **
« Reply #73 on: December 07, 2010, 07:15:03 AM »
Just installed and i got an error while changing the configuration notice and ccleaner take's age's to open and when it does it pause's at 50% for about ten second's.
Two try's at repairing and a couple of reboot's has not solved the issue, repair come back with the (error while changing the configuration)

Offline Asyn

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 71111
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: ** INTRODUCING: BETA VERSION OF AVAST 5.1 [NOW 5.1.798] **
« Reply #74 on: December 07, 2010, 07:21:53 AM »
Good news in the morning... Thanks..!! :D
Win 8.1 [x64] - Avast PremSec 21.6.6435.IBC [UI.655] - EEK - Firefox ESR 78.12 [NS/uBO/PB] - TB 78.12
Avast-Tools: Secure Browser 91.1 - Cleanup 21.2 - SecureLine 5.12 - Driver Updater 21.2 - CCleaner 5.83
Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0