Author Topic: crash on accessing Lotus Ami Pro 3.1  (Read 4304 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline nen_duvel

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
crash on accessing Lotus Ami Pro 3.1
« on: January 02, 2011, 02:06:01 PM »
Hi.
First of all a Happy New Year to all.

I've just upgraded to the latest 5.1.864 (Avast free) on my WindowsXP SP3 machine. Now when i try to open AmiPro 3.1 or a .sam file, my computer crashes completely and reboots. This issue never occurred with previous versions of Avast.

Hope someone has a solution...

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67247
Re: crash on accessing Lotus Ami Pro 3.1
« Reply #1 on: January 02, 2011, 06:27:53 PM »
Do you have a c:\windows\memory.dmp file to zip and upload to avast and allow further investigation?

Upload it to this anonymous ftp server: ftp://ftp.avast.com/incoming/
The best things in life are free.

Offline nen_duvel

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
Re: crash on accessing Lotus Ami Pro 3.1
« Reply #2 on: January 03, 2011, 12:34:29 AM »
Do you have a c:\windows\memory.dmp file to zip and upload to avast and allow further investigation?

Upload it to this anonymous ftp server: ftp://ftp.avast.com/incoming/

upload in progress : nen_duvel_MEMORY.zip

Offline nen_duvel

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
Re: crash on accessing Lotus Ami Pro 3.1
« Reply #3 on: January 03, 2011, 02:01:42 PM »
Memorydump uploaded...
Tried some fiddling with excluding files for scan, disabling rootkit scan,... in vain.
BSOD STOP-error message says aswSP.SYS causes the problem
PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA
***STOP 0x00000050 (0xFFFFFFFE,0x00000000,0xF42FA1FC,0X00000000)

Hope this makes sense to anyone out there  :-\

Offline pk

  • Avast team
  • Super Poster
  • *
  • Posts: 2085
Re: crash on accessing Lotus Ami Pro 3.1
« Reply #4 on: January 03, 2011, 02:18:18 PM »
***STOP 0x00000050 (0xFFFFFFFE,0x00000000,0xF42FA1FC,0X00000000)

Thanks for the numbers, the bug was fixed.
« Last Edit: January 03, 2011, 02:23:37 PM by pk »

Offline nen_duvel

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
Re: crash on accessing Lotus Ami Pro 3.1
« Reply #5 on: January 03, 2011, 02:31:55 PM »
***STOP 0x00000050 (0xFFFFFFFE,0x00000000,0xF42FA1FC,0X00000000)

Thanks for the numbers, the bug was fixed.
Thanks for handling this on such short notice.
Can we expect an updated version of 5.1 soon?

Offline igor

  • Avast team
  • Serious Graphoman
  • *
  • Posts: 11808
    • AVAST Software
Re: crash on accessing Lotus Ami Pro 3.1
« Reply #6 on: January 03, 2011, 05:59:45 PM »
Yes.