Author Topic: ** HAVING ANY ISSUES WITH V5.1.864? Try a new pre-release build 5.1.874 **  (Read 101941 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline danny96

  • Malware Fighter
  • Advanced Poster
  • **
  • Posts: 668
  • No-malware!
Re: ** HAVING ANY ISSUES WITH V5.1.864? Try a new pre-release build 5.1.874 **
« Reply #150 on: January 08, 2011, 03:33:09 PM »
the slowdown problem from the pre. version is gone
but the rest is still here

avast is secure but the icon tray doesn't return to normal

try to repair avast and restart computer.
« Last Edit: January 08, 2011, 08:18:33 PM by igor »
Real-time protection and Firewall: COMODO Internet Security 12.0.0.6810 -- Additional Protection: Web Of Trust, Ublock, NoScript, Malwarebytes Premium, Avast! Online Security, Hitman Pro -- OS: Windows 10

Offline Francois Blais

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 60
Re: ** HAVING ANY ISSUES WITH V5.1.864? Try a new pre-release build 5.1.874 **
« Reply #151 on: January 08, 2011, 06:56:01 PM »
Is this pre-release english only?

Running XP Pro SP3 here (old and slow PC).
With 5.1.864 I can't use the Behaviour Shield at all.

But before I install this to check if the BS works okay, I need to know if it's an english release only.

Thanks!
François
Old P3-1000 with 512MB RAM.
XP Pro SP3 (french locale).
XP's own firewall.
No other real-time security app running, besides AVAST 5.1.884 Free.

Offline Silk0

  • Poster
  • *
  • Posts: 482
  • Octo Live
Re: ** HAVING ANY ISSUES WITH V5.1.864? Try a new pre-release build 5.1.874 **
« Reply #152 on: January 08, 2011, 06:57:27 PM »
No. This contains all languages (same languages on version 5.0 and 5.1.864).
~ Silk0
Avast! Free 6.0.1367

Offline Nesivos

  • Avast Evangelist
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 1352
  • Artists Rendering of New Pauley Pavilion @ UCLA
Re: ** HAVING ANY ISSUES WITH V5.1.864? Try a new pre-release build 5.1.874 **
« Reply #153 on: January 08, 2011, 07:24:55 PM »
不好意思,英文水平不怎么好,所以用中文来提点建议:
我觉得avast!应该把这个界面好好美化一下,至少应该弄成和WINDOWS7一样的毛玻璃效果和透明的效果,这样看上去更舒服,也让人认为和系统是融合为一体了,虽然这在实质上没有多大变化,但会给使用者带来视觉上的享受,一个好的产品是很注重各方面细节的,我相信你们开发团队也是个敬业的团队。希望你们的产品越来越强劲!另外,在内核上,感觉除了加强已有的、令人赞不绝口的网页防护外,提高一下启发水平和强化那个目前还是有些弱势的行为防护,这就够了!
Happy New Year! Everybody

Year of the Rabbit just around the corner.

A happy, prosperous and healthy year of the Rabbit to you. :)
« Last Edit: January 08, 2011, 07:28:18 PM by Nesivos »
OS: W7-SP1, Security: AIS 7, SAS Pro, WinPatrol Plus Network:2 Dell 570MT x64 1 Dell 660 Desktop with 8GB RAM Default Browser & Email: Firefox & Thunderbird latest Betas

Offline ZZZ7

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 39
  • Say no to War.
Re: ** HAVING ANY ISSUES WITH V5.1.864? Try a new pre-release build 5.1.874 **
« Reply #154 on: January 08, 2011, 08:35:28 PM »
Well this beta version fixed this strange problem I had with programs on my USB...........why or how I've no idea.

But they occurred as soon as I installed the last problematic update.

http://www.dslreports.com/forum/r25274785-This-is-a-strange-problem

Any reasons?

Offline Jack 1000

  • Poster
  • *
  • Posts: 618
Re: ** HAVING ANY ISSUES WITH V5.1.864? Try a new pre-release build 5.1.874 **
« Reply #155 on: January 08, 2011, 09:21:04 PM »
Will this release fix the bug in 5.0.677 where, when you right-click to open up the sub-menu, the sub-menu does not go away unless you select an action from it?

Jack
Avast 2014 -Windows XP (SP-3) and Malware Bytes Anti-Malware (Free Version)
1GB RAM

Offline Silk0

  • Poster
  • *
  • Posts: 482
  • Octo Live
Re: ** HAVING ANY ISSUES WITH V5.1.864? Try a new pre-release build 5.1.874 **
« Reply #156 on: January 08, 2011, 09:43:09 PM »
Will this release fix the bug in 5.0.677 where, when you right-click to open up the sub-menu, the sub-menu does not go away unless you select an action from it?

Jack

It's all OK for me.
But you can download and install to have a try..
~ Silk0
Avast! Free 6.0.1367

Offline BobxT

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
Re: ** HAVING ANY ISSUES WITH V5.1.864? Try a new pre-release build 5.1.874 **
« Reply #157 on: January 08, 2011, 10:03:53 PM »
I am having a problem with both the 5.1.864 and the current 5.1.874.

In 5.1.874 while the long delays before the Programs menu and QuickLaunch becomes available to use has been fixed a Network issue still exists.

I have a home network and my email program resides on the other machine at the front of the house.  I access this email program (PmMail 2000, ok I know it is old) across the gigabit network from the second computer.  Both computers are running Windows 7 x86 Ultimate.

When I click on the Email icon for PmMail, the system freezes, only the mouse is able to move, nothing can be run, not even Task Manager, nor Sysinternals Process Explorer.. NOTHING.

I have to hold the power button for 4 seconds until the computer shuts off completely.

On reading some of the preceding messages in this forum, I tried removing the Behaviour component of Avast Free 5.1.874.  Now I can access the email program again.

As far as I know, this is the only issue remaining on this 5.1.874 release, at least on my systems and so far.

HTH,
Regards,
BobxT
8 January 2011   14:16


Another Network issue appeared on the other computer.  
I have VirtualBox installed on another Win7 x86 computer and had updated VirtualBox before trying the new Avast Free.  When I installed either of the Avast betas, the network worked and worked through several and frequent reboots. UNTIL the next day.!

On the following day when rebooted no network was available.  Uninstalling the Avast beta fixed the networking problem.

So, I initially was blaming Avast Free, but I have since come to realise that Avast did NOT cause the problem but instead, Avast TRIGGERED the problem.

In the Device Manager, I noticed that there was TWO network interfaces for VirtualBox. One was "working" and the other was indicating a failure with a yellow mark and was a slightly different name. I assume that the prior VirtualBox update had changed the networking in some way.

I removed the duplicate VirtualBox network entry and rebooted.  Result - Networking is now fully working.  I have yet to try the Avast betas again, but I am confident that this particular network issue is likely to be gone.


Addition:-
Another day has flown by and the Networking stopped again.  This time I have uninstalled Avast Free and rebooted then reinstalled but without the Behaviour component of Avast Free 5.1.874. So far so good. What a dog..!

I have rebooted 3 times and still working.
I wonder what happens tomorrow..?

HTH,
Regards,
BobxT
9 January 2011   8:01
« Last Edit: January 10, 2011, 03:24:07 AM by BobxT »

Offline burleymr07

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 49
Re: ** HAVING ANY ISSUES WITH V5.1.864? Try a new pre-release build 5.1.874 **
« Reply #158 on: January 09, 2011, 06:25:03 AM »
updated from 5.1.864 to this build to see if there were any improvements and overall web browsing is a lot quicker :) i was hoping for start up and other performance improvements tho they seem to be the same or a little worse than the previous build :-\
« Last Edit: January 09, 2011, 06:27:24 AM by burleymr07 »

Offline artisticmind

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 22
Re: ** HAVING ANY ISSUES WITH V5.1.864? Try a new pre-release build 5.1.874 **
« Reply #159 on: January 09, 2011, 05:21:09 PM »
just wanted to chip in my 2cents worth. I haven't updated my siggy but I'm running on a gateway LT series netbook from verizon. Windows SP3, IE 8, avast! (can't get to the version as i'm currently running in safe mode) and a non current version of MBAM (which i need to update). Reason i'm running in safemode is because in normal my mouse and keyboard are no longer functionable. Last night approx 10pm CST my avast! alert popped up stating that an update for the program was available and to click to update. So i did. Ran the update and got the request to restart. I clicked no, finished my browsing and shut the PC down for the evening. Hubby turned the netbook on this morning, goes through all the start up procedures and opens to a blank desktop screen. no icons, no start bar/menu. we powered down the netbook, i restarted in safemode, which came up fine, and backed up pics as we recently had a hard drive failure. Restarted the pc in normal, icons and everything come up as normal. got clicked on IE8 to bring it up and nothing happens, just the icon was selected. Mouse wasn't functioning and find out keyboard is not either. powered down again, rebooted in safemode, did a system restore to 1/5/11, returned to normal mode. same issue. no keyboard or mouse function. rebooted to safe mode and here i am. I'm noticing though that in safemode my avast! is in a disabled status, and that once the pc is turned on, until opens and shows in the system tray, my mouse and keyboard work, once avast is running in the background it stops. So my next step is to disable avast! on startup and see if that helps. I'll be back in a bit to update.
OS/Browser: windows XP home edition SP3/ IE 8
Antivirus: Avast Free
Other: MBAM and Online Armor firewall

Offline artisticmind

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 22
Re: ** HAVING ANY ISSUES WITH V5.1.864? Try a new pre-release build 5.1.874 **
« Reply #160 on: January 09, 2011, 05:35:21 PM »
okay back...disabling avast! fixed the functionality issue of the keyboard and mouse. will the updated link at the beginning of the thread fix that? i feel naked running with avast! working :D
OS/Browser: windows XP home edition SP3/ IE 8
Antivirus: Avast Free
Other: MBAM and Online Armor firewall

Offline Silk0

  • Poster
  • *
  • Posts: 482
  • Octo Live
Re: ** HAVING ANY ISSUES WITH V5.1.864? Try a new pre-release build 5.1.874 **
« Reply #161 on: January 09, 2011, 05:43:49 PM »
If you have version 5.1.864, I strongly recommend to try this new version with various problems fixed. Links on 1st page.
~ Silk0
Avast! Free 6.0.1367

Offline penshooter

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
Re: ** HAVING ANY ISSUES WITH V5.1.864? Try a new pre-release build 5.1.874 **
« Reply #162 on: January 09, 2011, 05:46:08 PM »
I got some hang problems after updating to 5.1.864
First, on GOM Player and Media Player Classic
2nd, just several minutes ago on Photoshop  :-\
These issues never happend before.

I'll try the 874 ASAP  ;D

thanks

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67247
Re: ** HAVING ANY ISSUES WITH V5.1.864? Try a new pre-release build 5.1.874 **
« Reply #163 on: January 09, 2011, 07:35:58 PM »
penshooter, which are the problems.
I use GOM and WMP without problems here on Win7 32bits.
The best things in life are free.

Offline g0dsends

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 86
Re: ** HAVING ANY ISSUES WITH V5.1.864? Try a new pre-release build 5.1.874 **
« Reply #164 on: January 09, 2011, 09:13:48 PM »
start up performances would be nice too :) :) can you add the option too change the colour of interface and avasts ball too colours :) ?
Windows Xp Pro Service Pack 3  Avast Free 9.0
Super anti spyware Pro 5.6 
Malwarebytes Pro 1.75