Author Topic: No UNP99999.tmp files in _avast5_ folder whilst browsing.  (Read 8779 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline DavidR

  • Avast √úberevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 83760
  • No support PMs thanks
Re: No UNP99999.tmp files in _avast5_ folder whilst browsing.
« Reply #30 on: January 09, 2011, 07:30:02 PM »
Well, what if you browse to an infected file?

Well that is how I first noticed this in the first place, checking out a site someone considered was giving a false positive detection. I usually use the firefox virustotal add on and send the unp99999.tmp file to VT for analysis. I also open it in notepad looking for suspect ,Script or <iframe tags. But the corresponding (or any) unp99999.tmp file wasn't present.

WinXP ProSP3/ Core2Duo E8300/ 4GB Ram/ avast! free 18.5.2342/ Firefox ESR, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro7.11.0/ DropMyRights/ WinPatrol+/ Drive Image 7.1/ SnagIt 10.0/ avast! mobile security
Windows 10 Home 2004 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 20.7.2425 (build 20.7.5568.595) UI-1.0.558/ WinPatrol+/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro

Offline DavidR

  • Avast √úberevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 83760
  • No support PMs thanks
Re: No UNP99999.tmp files in _avast5_ folder whilst browsing.
« Reply #31 on: January 09, 2011, 07:43:30 PM »
Well a test at the second eicar link to the eicar.com file alerts, but not an Ask but direct abort.

http://www.eicar.org/anti_virus_test_file.htm
Web Shield Test - http://www.eicar.org/download/eicar.com.

So I went checking my avast settings and I don't know why but my Web Shield is no longer set to Ask. So that would account for a lot of my issues. But I would have though I would still be seeing the unp99999.tmp files whilst normal browsing.

I have no idea why this setting was left at abort connection, I did a clean install after the beta but I went round the shields setting them to Ask, so I don't know if I missed this one or didn't OK my way out of the Expert Settings.

On changing the settings back to ask, I can see the offending unp99999.tmp file again, but during this not a single other unp file was displayed however shortly.
WinXP ProSP3/ Core2Duo E8300/ 4GB Ram/ avast! free 18.5.2342/ Firefox ESR, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro7.11.0/ DropMyRights/ WinPatrol+/ Drive Image 7.1/ SnagIt 10.0/ avast! mobile security
Windows 10 Home 2004 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 20.7.2425 (build 20.7.5568.595) UI-1.0.558/ WinPatrol+/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro