Author Topic: High CPU usage for AvastSvc.exe  (Read 24601 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Shodan816

  • Guest
Re: High CPU usage for AvastSvc.exe
« Reply #30 on: February 01, 2011, 05:03:29 PM »
As of this morning, Feb 1, the problem persists. Will you please post a note here when it has been fixed? Thanks ! ! !

Shodan816

  • Guest
Re: High CPU usage for AvastSvc.exe
« Reply #31 on: February 02, 2011, 07:36:55 PM »
Would someone at least tell us whether or not the folks at avast! are even aware of this problem yet, and whether or not they intend to fix it?  Thanks.

Online CraigB

  • Avast √úberevangelist
  • Serious Graphoman
  • *****
  • Posts: 11151
  • No support PM's thanks
Re: High CPU usage for AvastSvc.exe
« Reply #32 on: February 02, 2011, 07:48:31 PM »
Would someone at least tell us whether or not the folks at avast! are even aware of this problem yet, and whether or not they intend to fix it?  Thanks.
I read somewhere on the forum a post by pk that change's (fixes) has stoped on the 5.1 version, all effort's are being directed to the BETA 6 i believe, so your best bet would be a clean install of the new 6 version to see if that fixes your issue.

Offline pk

  • Avast team
  • Super Poster
  • *
  • Posts: 2085
Re: High CPU usage for AvastSvc.exe
« Reply #33 on: February 02, 2011, 08:50:55 PM »
Yes, next program update for 5.1 will be 6.0
You can test beta version, I think this bug should be already fixed there.

Shodan816

  • Guest
Re: High CPU usage for AvastSvc.exe
« Reply #34 on: February 02, 2011, 09:23:19 PM »
VERY much appreciated. Thank you ! !

TheSecurityFreak

  • Guest
Re: High CPU usage for AvastSvc.exe
« Reply #35 on: February 02, 2011, 11:29:33 PM »
That's weird, cause I have Avast! Internet Security with all real-time shields (sandbox will be activated on reboot, Firewall won't turn on for some reason.

Maybe it's the firewall/sandbox that's causing high CPU usage?

FOG

  • Guest
Re: High CPU usage for AvastSvc.exe
« Reply #36 on: July 05, 2011, 01:25:08 AM »
As up to now problem with high CPU utilisation isn't resolved. I have it now with version 6.0.1203 version and latest definitions (on W7Ultimate 64-bit).
Currently I have uninstalled Behaviour shield and need to reboot a PC. If this will not help, I'll  remove avast, as I have not time to play with this...

So there still is same bug, and it have to be resolved...
Regards,

jwall

  • Guest
Re: High CPU usage for AvastSvc.exe
« Reply #37 on: July 18, 2011, 11:25:49 PM »
Same here with win xp.  I've tried EVERYTHING, clean install/uninstall, etc.  This only happens with avast.  Start a scan and instantly, cpu goes to 100% and the mouse is intermittent.  After running the scan for a while, cpu goes to normal and the mouse works and everything is ok.  The icon does not revolve during the 100% usage.

If this is a bug, I wish avast would admit it or offer a solution.
« Last Edit: July 18, 2011, 11:29:18 PM by jwall »