Author Topic: Bug in AV x64 Windows 7 Version 5.1.889 Shield Log blijft leeg  (Read 6625 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline brommer1

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
Bug in AV x64 Windows 7 Version 5.1.889 Shield Log blijft leeg
« on: January 17, 2011, 12:01:16 AM »
Betreft Avast AV: Version 5.1.889
Als ik Shield Log wilt in kijken krijg ik een leeg veld.
Als ik in kladblok kijk: avast! Real-time Schild Scan Rapport krijg ik wel alles tezien, vraag waarom werkt het niet in Shield Log.

Ligt het aan Windows 7 x64 of is het een bug?
« Last Edit: January 17, 2011, 12:03:05 AM by brommer1 »

Offline Rednose

  • Pirate Party Member
  • Avast Überevangelist
  • Massive Poster
  • *****
  • Posts: 3624
  • Bits of Freedom : https://www.bof.nl
    • Nederlandstalig Avast! forum
Re: Bug in AV x64 Windows 7 Version 5.1.889 Shield Log blijft leeg
« Reply #1 on: January 20, 2011, 01:08:09 PM »
Hoi brommer1, welkom op het forum :)

Allereerst mijn excuses voor de late reactie. Blijkbaar moet ik dit forum gedeelte beter in de gaten houden.

Maar goed, je haalt hier twee dingen door elkaar, namelijk een Shild Log en een Rapport Bestand. Een Schild Log is bedoeld voor de gebruiker en bevat enkel en aleen infecties/bedreigingen die door het betreffende Schild gevonden zijn ( zie screenshot hieronder ). Een Rapport Bestand is meer bedoeld voor experts zoals de Avast! Developers om meer informatie over het betreffende Schild te verkrijgen als dat nodig is, in het geval van een probleem bijvoorbeeld. Een Rapport Bestand is dus eigenlijk niet van belang voor de gebruiker, tenzij er om gevraagd wordt.

Ik hoop dat het nu een beetje duidelijk voor je is.

Groetjes, Red.
OS: Win 7 x64 SP1 / Ubuntu / Qubes OS / iOS
Real Time: Avast Premier Beta + AMS for iOS Beta WinPatrol Plus Unchecky MCShield  HOSTS File: MVPS + MDL
On Demand: MBAM SUMo
Backup: Win 7 Image
Proxy: ASL VPN's Socks 5 Tor

Offline brommer1

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
Re: Bug in AV x64 Windows 7 Version 5.1.889 Shield Log blijft leeg
« Reply #2 on: January 21, 2011, 11:25:40 PM »
Onder Windows 7 x32 werkte Avast Av 5.0 wel de Shield logs, nu ik met windows 7 x64 werk en Version 5.1 werkt het niet meer.

Kan het zijn dat de shield logs onder Windows 7 x64 niet werkt en alleen onder kladblok(rapport bestand)?

Offline Rednose

  • Pirate Party Member
  • Avast Überevangelist
  • Massive Poster
  • *****
  • Posts: 3624
  • Bits of Freedom : https://www.bof.nl
    • Nederlandstalig Avast! forum
Re: Bug in AV x64 Windows 7 Version 5.1.889 Shield Log blijft leeg
« Reply #3 on: January 22, 2011, 03:41:54 AM »
Heb je het al eens getest met bv Eicar of Spycar ?

http://www.eicar.org/anti_virus_test_file.htm

http://www.spycar.org

Die zouden in de Schild log van het Web Schild terug te vinden moeten zijn.

Groetjes, Red.
OS: Win 7 x64 SP1 / Ubuntu / Qubes OS / iOS
Real Time: Avast Premier Beta + AMS for iOS Beta WinPatrol Plus Unchecky MCShield  HOSTS File: MVPS + MDL
On Demand: MBAM SUMo
Backup: Win 7 Image
Proxy: ASL VPN's Socks 5 Tor