Author Topic: AIS Update from 5.1 to 6.0.1000: WebRep plugin does not install  (Read 11808 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline wagnermdsab

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
Re: AIS Update from 5.1 to 6.0.1000: WebRep plugin does not install
« Reply #15 on: February 24, 2011, 02:53:07 AM »
I'm having the same problem with my Avast Free, my computer was installed the version 5.1.889, or fixed the update to version 6.0.1000, and the plugin WebRep was installed in Internet Explorer 8, but in the interface of Avast speaks that the plugin was not installed in internet Explorer, I have Mozilla Firefox and the plugin for firefox apparently isn't installed Avast interface and talks that Firefox is not installed, both Mozilla and Internet Explorer are installed.


Windows 7 Ultimate x 64
Mozilla Firefox 3.5.6
Internet Explorer 8.7600.16385 0.
 :-[ :'( ???

Offline wagnermdsab

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
Re: AIS Update from 5.1 to 6.0.1000: WebRep plugin does not install
« Reply #16 on: February 24, 2011, 03:04:11 AM »
SR. VLK I have Avast Free,my computer was installed the version 5.1.889, or fixed the update to version 6.0.1000, and the plugin WebRep was installed in Internet Explorer 8, but in the interface of Avast speaks that the plugin was not installed in internet Explorer, I have Mozilla Firefox and the plugin for firefox apparently isn't installed Avast interface and talks that Firefox is not installed, both Mozilla and Internet Explorer are installed and the plugin is active only in Internet Explorer 8.


Windows 7 Ultimate x 64
Mozilla Firefox 3.5.6
Internet Explorer 8.7600.16385 0.
Avast 6.0.1000 in Portuguese of Brazil ::) :-[ :-\ :'( ???

Offline gshillitani

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
Re: AIS Update from 5.1 to 6.0.1000: WebRep plugin does not install
« Reply #17 on: February 24, 2011, 03:06:29 AM »
thesilentman, for reference, please also send me the export from the reg key mentioned above...

Generally speaking, can everyone who's having the problem please confirm that he's using 64-bit version of Windows?


I am having the same problem, IE WebRep is installed but it says Firefox (browser) is not installed and it is grayed out, same as the other replies here. I am using Vista 64-bit, Firefox 3.6.13. I also cannot find an Avast6 folder in the Program Files. Avast5 is there but not 6.

Offline L00N3R

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
Re: AIS Update from 5.1 to 6.0.1000: WebRep plugin does not install
« Reply #18 on: February 24, 2011, 04:04:39 PM »
I have the same problem. Both IE and Firefox is grayed out even though both is installed.

Windows 7 64bit
Firefox 3.6.13
IE 9.0.8080.16413

Offline lordpuffer

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
Re: AIS Update from 5.1 to 6.0.1000: WebRep plugin does not install
« Reply #19 on: February 24, 2011, 04:47:57 PM »
Hi Vlk....I posted what I had to do to get WebRep to work:
http://forum.avast.com/index.php?topic=72090.0

Offline SauDepp

  • Newbie
  • *
  • Posts: 15
Re: AIS Update from 5.1 to 6.0.1000: WebRep plugin does not install
« Reply #20 on: February 24, 2011, 06:47:07 PM »
..any other solution in sight or under construction?!

Greets
S@uDepp

Offline Bart5

  • Newbie
  • *
  • Posts: 15
Re: AIS Update from 5.1 to 6.0.1000: WebRep plugin does not install
« Reply #21 on: February 24, 2011, 08:17:08 PM »
Same problem. Win XP SP3.

Offline lebag335

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
Re: AIS Update from 5.1 to 6.0.1000: WebRep plugin does not install
« Reply #22 on: February 25, 2011, 05:53:31 AM »
Hey!  I just fixed this issue on my Windows 7 X64 machine.  I went to the computer control panel, uninstall programs, avast.  I clicked on it and then selected the "repair" option.  It did it's thing and rebooted.  Now, the WebRep add-on works just fine.  I mean I can install it and uninstall it at will from within the program GUI.  Hope this helps!

Robert

Offline Spulci

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 97
  • Avast Internet Security user
Re: AIS Update from 5.1 to 6.0.1000: WebRep plugin does not install
« Reply #23 on: February 25, 2011, 08:54:43 AM »
Hey!  I just fixed this issue on my Windows 7 X64 machine.  I went to the computer control panel, uninstall programs, avast.  I clicked on it and then selected the "repair" option.  It did it's thing and rebooted.  Now, the WebRep add-on works just fine.  I mean I can install it and uninstall it at will from within the program GUI.  Hope this helps!

Robert

I did the same in the first post of this thread under Vista Ultimate 64bit but issue is still there for Firefox; btw now it works properly for IE8

Offline Bart5

  • Newbie
  • *
  • Posts: 15
Re: AIS Update from 5.1 to 6.0.1000: WebRep plugin does not install
« Reply #24 on: February 25, 2011, 09:12:02 AM »
Hey!  I just fixed this issue on my Windows 7 X64 machine.  I went to the computer control panel, uninstall programs, avast.  I clicked on it and then selected the "repair" option.  It did it's thing and rebooted.  Now, the WebRep add-on works just fine.  I mean I can install it and uninstall it at will from within the program GUI.  Hope this helps!

Robert

Tried your fix with my XP SP3, but doesn't solve the problem. I've still : Internet Explorer plud-in not installed.

Offline wagnermdsab

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
Re: AIS Update from 5.1 to 6.0.1000: WebRep plugin does not install
« Reply #25 on: February 26, 2011, 03:46:27 AM »
thesilentman, for reference, please also send me the export from the reg key mentioned above...

Generally speaking, can everyone who's having the problem please confirm that he's using 64-bit version of Windows?

Thanks
Vlk
I'm having the same problem and I have Windows 7 Ultimate 64 bit.

Offline SafeSurf

  • Avast Evangelist
  • Ultra Poster
  • ***
  • Posts: 5202
Re: AIS Update from 5.1 to 6.0.1000: WebRep plugin does not install
« Reply #26 on: February 26, 2011, 07:09:08 AM »
It may help to know that Avast is working on a repair of the WebRep http://forum.avast.com/index.php?topic=72297.0.
Mac 10.9.4 /Safari and Firefox (NoScript/AdBlockPlus/BetterPrivacy/Ghostey)/
Vista Home Prem (same add-on's)/Avast Free/Online Armor Premium Firewall/MBAM Premium)/ Mobile MBAM.

Offline Spulci

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 97
  • Avast Internet Security user
Re: AIS Update from 5.1 to 6.0.1000: WebRep plugin does not install
« Reply #27 on: February 26, 2011, 08:19:40 PM »
It may help to know that Avast is working on a repair of the WebRep http://forum.avast.com/index.php?topic=72297.0.
In that thread VLK is talking about backend webrep server problem. We're talking about a different issue related to local WebRep installation on 64 bit system under Firefox. This problem has nothing to do with the backend infrastructure issue; btw this problem confirm that WebRep has a great success and all of us with this issue really want to use on our 64 bit systems with Firefox.

Offline Vlk

  • Avast CEO
  • Serious Graphoman
  • *
  • Posts: 11665
  • Please don't send me IM's. Email only. Thx.
    • ALWIL Software
Re: AIS Update from 5.1 to 6.0.1000: WebRep plugin does not install
« Reply #28 on: February 26, 2011, 11:11:19 PM »
By the way, we have found the problem and it will be fixed in the next program update, possibly by the end of next week.

Thanks
Vlk
If at first you don't succeed, then skydiving's not for you.

Offline Spulci

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 97
  • Avast Internet Security user
Re: AIS Update from 5.1 to 6.0.1000: WebRep plugin does not install
« Reply #29 on: February 27, 2011, 09:36:30 AM »
By the way, we have found the problem and it will be fixed in the next program update, possibly by the end of next week.


Thanks for keeping us informed  :)

Simon