Author Topic: Avast! slow down system start up considerably  (Read 5764 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Staind

  • Guest
Avast! slow down system start up considerably
« on: September 11, 2004, 07:03:12 PM »
Hi, just wondering if anyone else has experienced this. I decided to uninstall Avast! yesterday to see if it could be causing conflicts on my A: (doubtful but definitely something to check out - avast! was not the problem) so I reinstalled it.  Generally, without Avast! my system start up took 15-20 seconds, but now with Avast it takes anywhere from 40 seconds - 1 minute.  Just wondering why this might be since that is quite long.

Thanks,
-Staind

Staind

  • Guest
Re:Avast! slow down system start up considerably
« Reply #1 on: September 11, 2004, 09:21:39 PM »
Fixed with help from bob, thanks.

Delta

  • Guest
Re:Avast! slow down system start up considerably
« Reply #2 on: September 11, 2004, 09:54:48 PM »
Hi Staind, I have this same problem but decided to live with it rather than loose Avast, could you please say how you fixed this problem.
Thanks,
Delta

Offline bob3160

  • Avast √úberevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 47850
  • 63 Years of Happiness
    • bob3160 Protecting Yourself, Your Computer and, Your Identity
Re:Avast! slow down system start up considerably
« Reply #3 on: September 11, 2004, 10:34:29 PM »
Delta
I had him do a complete uninstall Of Avast and then a re-install.
Click on the link in my signature and get the Complete Uninstall file.
Hope it helps.
 
Free avast! Security Seminar: http://bit.ly/2N1eaR2  -  Important: http://www.organdonor.gov/ -- My Web Site: http://bob3160.strikingly.com/ - Win 11 Pro v22H2 64bit, 16 Gig Ram, 1TB SSD, Avast Free 22.12, How to Successfully Install Avast http://goo.gl/VLXdeRepair & Clean Install https://goo.gl/t7aJGq -- My Online Activity https://bit.ly/BobGInternet

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67212
Re:Avast! slow down system start up considerably
« Reply #4 on: September 11, 2004, 10:51:30 PM »
Fixed with help from bob, thanks.

What was the mistery?
Startup of firewall and antivirus togheter?
The best things in life are free.

Offline bob3160

  • Avast √úberevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 47850
  • 63 Years of Happiness
    • bob3160 Protecting Yourself, Your Computer and, Your Identity
Re:Avast! slow down system start up considerably
« Reply #5 on: September 11, 2004, 10:59:31 PM »
Technical
He didn't say just said he had a long delay after a normal un-install and the a re-install. So I said to either try a repair or complete unintall and re-install. The re-install method was chosen.
Free avast! Security Seminar: http://bit.ly/2N1eaR2  -  Important: http://www.organdonor.gov/ -- My Web Site: http://bob3160.strikingly.com/ - Win 11 Pro v22H2 64bit, 16 Gig Ram, 1TB SSD, Avast Free 22.12, How to Successfully Install Avast http://goo.gl/VLXdeRepair & Clean Install https://goo.gl/t7aJGq -- My Online Activity https://bit.ly/BobGInternet

Staind

  • Guest
Re:Avast! slow down system start up considerably
« Reply #6 on: September 12, 2004, 03:49:38 AM »
Actually, it seems to have come back. Which is weird.  It seems ok then after a few times I restart (I had to restart after iTunes froze) it took the usual time again.  Also, another thing I noticed, is that the "connect to ISP" icon always has the windows blue rather than gray which they should be when you're not connected. Has anyone else noticed this?

Delta

  • Guest
Re:Avast! slow down system start up considerably
« Reply #7 on: September 12, 2004, 09:36:51 AM »
Thanks all I will try a repair first.

Staind do you mean the icon next to the clock in the system tray?

Delta

Staind

  • Guest
Re:Avast! slow down system start up considerably
« Reply #8 on: September 12, 2004, 09:55:38 AM »
No, on the desktop.

Staind

  • Guest
Re:Avast! slow down system start up considerably
« Reply #9 on: September 14, 2004, 04:17:18 AM »
Bump to see if the problem can be solved.
-Staind