Author Topic: WMP 11 black to red after upgrade from Avast 5 to 6  (Read 66790 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline avragorn

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 136
Re: WMP 11 black to red after upgrade from Avast 5 to 6
« Reply #75 on: April 18, 2011, 01:14:05 PM »
Well, I am in France, all my windows components are in french - XP Home SP3 & Windows Media Player 11.0.5721.5280.

Thank you very much for working on this issue :)

(edit: I have to go all the afternoon - it is 13:34 in France - so if you need informations again, I will answer tonight).
« Last Edit: April 18, 2011, 01:34:29 PM by avragorn »
My configuration : Windows 7 Premium - INTEL I5 2500K - NVIDIA/MSI GTX 1050 TI 4gb - AVAST FREE EDITION 17.9.2322

YoKenny

  • Guest
Re: WMP 11 black to red after upgrade from Avast 5 to 6
« Reply #76 on: April 18, 2011, 02:34:59 PM »
To help with this situation:
I have WMP 11.0.5721.5280
My Windows locals is US English.

Offline Asyn

  • Avast √úberevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 75517
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: WMP 11 black to red after upgrade from Avast 5 to 6
« Reply #77 on: April 18, 2011, 02:38:57 PM »
To help with this situation:
I have WMP 11.0.5721.5280
My Windows locals is US English.

WMP 11.0.5721.5280
Everything in German.
No problems.
W8.1 [x64] - Avast PremSec 22.5.7253.B [UI.706] - Firefox ESR 91.9.1 [NS/uBO/PB] - Thunderbird 91.9.1
Avast-Tools: Secure Browser 101.0 - Cleanup 22.2 - SecureLine 5.18 - Driver Updater 22.2 - CCleaner 6.0
Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0

Offline Gopher John

  • Avast Evangelist
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 2098
Re: WMP 11 black to red after upgrade from Avast 5 to 6
« Reply #78 on: April 18, 2011, 02:50:45 PM »
WMP 11.0.5721.5145
US English
No problems.
AMD A6-5350M APU with Radeon HD Graphics, 8.0GB RAM, Win7 Pro SP1 64bit, IE11
i7-3610QM 2.3GHZ, 8.0GB Ram,  Nvidia GeForce GT 630M 2GB, Win7 Pro SP1 64bit, IE 11
Common to both: Avast Premium Security 19.7.2388, WinPatrol Plus, SpywareBlaster 5.5, Opera 12.18, Firefox 68.0.2, MBam Free, CCleaner

LorenzoC

  • Guest
Re: WMP 11 black to red after upgrade from Avast 5 to 6
« Reply #79 on: April 18, 2011, 08:12:25 PM »
Italian here, WMP red.

Offline avragorn

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 136
Re: WMP 11 black to red after upgrade from Avast 5 to 6
« Reply #80 on: April 18, 2011, 08:14:29 PM »
Italian here, WMP red.

Which build of WMP ?

It will help the AVAST staff if you write it :)
My configuration : Windows 7 Premium - INTEL I5 2500K - NVIDIA/MSI GTX 1050 TI 4gb - AVAST FREE EDITION 17.9.2322

LorenzoC

  • Guest
Re: WMP 11 black to red after upgrade from Avast 5 to 6
« Reply #81 on: April 18, 2011, 08:21:54 PM »
11.0.5721.5280

On XP SP3 Home - italian.

It was installed from Windows Update.
I tried to uninstall, rolled back to WMP9, no problem with 9, re-installed 11, red again.

About AVAST guys, I am not much confident.
Besides, not their fault but it is rather annoying being either ignored or answered like "change your OS with Win7" or "use VLC".

Also because it takes time to understand an issue with Media Player is related to the antivirus.
« Last Edit: April 18, 2011, 08:25:24 PM by LorenzoC »

Offline igor

  • Avast team
  • Serious Graphoman
  • *
  • Posts: 11811
    • AVAST Software
Re: WMP 11 black to red after upgrade from Avast 5 to 6
« Reply #82 on: April 18, 2011, 08:29:08 PM »
only reason I suggested to try deactivating the script shield is because it does interfere with WMP activity...

Well, it crossed my mind too, though it's quite a wild guess - but even if script shield was the cause, it might be necessary to uninstall the shield; stopping probably wouldn't be enough.

Offline avragorn

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 136
Re: WMP 11 black to red after upgrade from Avast 5 to 6
« Reply #83 on: April 18, 2011, 09:31:03 PM »
Well, it crossed my mind too, though it's quite a wild guess - but even if script shield was the cause, it might be necessary to uninstall the shield; stopping probably wouldn't be enough.

Yes, if the script schield was the cause, stopping it is not enough, I tried yesterday.
But it comes certainly from it, because on a french site, some people wrote they have resolved the problem with "FixIt" from Microsoft for WMP and they wrote that "FixIt" fixed scripts in WMP 11. Unfortunately for me, FixIt doesn't want to work on my computer :(
But well, I am not a computer specialist, it comes maybe from somewhere else.


My configuration : Windows 7 Premium - INTEL I5 2500K - NVIDIA/MSI GTX 1050 TI 4gb - AVAST FREE EDITION 17.9.2322

LorenzoC

  • Guest
Re: WMP 11 black to red after upgrade from Avast 5 to 6
« Reply #84 on: April 18, 2011, 09:32:09 PM »
Updated AVAST to 6.0.1091 and as expected the issue with WMP is still present.

Offline igor

  • Avast team
  • Serious Graphoman
  • *
  • Posts: 11811
    • AVAST Software
Re: WMP 11 black to red after upgrade from Avast 5 to 6
« Reply #85 on: April 18, 2011, 09:36:07 PM »
avragorn, how about uninstalling avast! script shield? (Control Panel / Add/Remove Programs / avast! Antivirus / Change/Remove / Change - and uncheck the Script Shield)

LorenzoC

  • Guest
Re: WMP 11 black to red after upgrade from Avast 5 to 6
« Reply #86 on: April 18, 2011, 09:53:02 PM »
Sorry for insisting but reading the forum it seems also people with US locale are having the said issue with WMP, which makes it improbable to be depending on the language.
It would be interesting to know what "FixIt" actually fixes on those computers where it fixes WMP.

xtinguish

  • Guest
Re: WMP 11 black to red after upgrade from Avast 5 to 6
« Reply #87 on: April 18, 2011, 09:55:33 PM »
I too have updated to 6.0.1091 but Windows media player still red on Windows XP Home SP3.

Offline pk

  • Avast team
  • Super Poster
  • *
  • Posts: 2085
Re: WMP 11 black to red after upgrade from Avast 5 to 6
« Reply #88 on: April 18, 2011, 10:01:43 PM »
so, could anyone try to uninstall Script Blocker, reboot and let us know if it's fixed or not? thanks

if someone can use FixIt, I'd recommend to save registry content (regedit.exe -> click on "Computer" -> File / Export), apply FixIt and then export registry again.

Offline avragorn

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 136
Re: WMP 11 black to red after upgrade from Avast 5 to 6
« Reply #89 on: April 18, 2011, 10:02:12 PM »
avragorn, how about uninstalling avast! script shield? (Control Panel / Add/Remove Programs / avast! Antivirus / Change/Remove / Change - and uncheck the Script Shield)


I tried, but the Script Shield is not uninstalled after this :(
Or maybe should I make it in safe mode ?

« Last Edit: April 18, 2011, 10:04:22 PM by avragorn »
My configuration : Windows 7 Premium - INTEL I5 2500K - NVIDIA/MSI GTX 1050 TI 4gb - AVAST FREE EDITION 17.9.2322