Author Topic: Avast 6 take long-time boot...  (Read 35086 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Dieselman

  • Poster
  • *
  • Posts: 621
Re: Avast 6 take long-time boot...
« Reply #75 on: April 16, 2011, 04:31:36 PM »
Thats just why Drak has PM'd me. I have taught him more in a couple pf PM's then most. Its called trying to educate people to use the tools built into there OS. Also just Google 'How to speed up my pc" and you will find links telling you about mscnfig and services. WinPatrol is not a cure all nor a vital tool. If you learn something everyday then you will be a more informed pc user. So bob.............You would rather tell everyone to use WinPatrol rather then teaching them about there OS? Whatever. I guess a math teacher should tell all her students to use calculators also.
« Last Edit: April 16, 2011, 04:34:10 PM by Dieselman »

Offline Umbra Corp.

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 40
    • Umbra Corp's Computer Security
Re: Avast 6 take long-time boot...
« Reply #76 on: April 16, 2011, 04:33:48 PM »
Quote from: bob3160
Your still trying to impose your geek cures to non geek users.

and then they becomes geeks ! not a bad way  :P (but dont teach them too much, i need my job ^^)



« Last Edit: April 16, 2011, 04:40:50 PM by umbrapolaris »

Offline wonderwrench

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 226
Re: Avast 6 take long-time boot...
« Reply #77 on: April 16, 2011, 04:38:23 PM »
I looked and Soluto says avast takes 128 seconds on my computer.  That is a long time.  Wonder why it's taking so long?

I would guess Avast is conflicting with something on your PC which causes Avast to load slowly on boot up. I see you use Acronis TrueImage. From personal experience TI is a pig and its very possible TI and Avast do not like each other. I use TI 2010 but backup and restore using TI bootable media only. TI is never installed on my PC's. If you can backup and restore from TI bootable media I suggest making a backup and then uninstall TI and see if it has any affect on Avast's slow load speed. Malwarebytes Pro, RollbackRx are also possible suspects so I would try uninstalling them one at a time and see what affect they have on boot  times. If SugarSync (free) loads on startup and or loads a filter driver I would uninstall it also to see if it affects boot up. Any program that loads on startup and or loads a filter driver could cause slow boot up so uninstall any that come to mind one at a time and see how boot speed is affected. I would also investigate the OEM Toshiba software as most of it is not needed and is most likely a pig anyway. Once you are done testing restore back to the image made before testing and make any changes you found beneficial during your testing.  

I installed Soluto on the rig in my sig and Avast IS 6.0.1044 takes about 4 seconds to load. Keep in mind I'm using an SSD as a boot drive on a overclocked i7 930 so its not a fare comparison.

Bill
Main Box*i7 930*GB X58A-UD3R*3x4 gig Patriot DDR3 1600 EL*EVGA GTX 460 1 gig*Intel X25-M G2 80 gig*WD 2TB Green*ASUS DRW-24B3LT*Samsung SH-S223L*LG WH14NS40*Corsair AX750*Rosewill Challenger case*Windows 8 Pro 64 bit*Avast 8 Free 8.0.1482*MBAM Pro*Firefox 19.0.1*NoScript

Offline Umbra Corp.

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 40
    • Umbra Corp's Computer Security
Re: Avast 6 take long-time boot...
« Reply #78 on: April 16, 2011, 06:09:34 PM »
MBAM pro slow down a lot the boot, specially with the real-time module. and it is not so vital to have it.

i used true image (and set to manual somes services)and i dont saw it take too much time on boot.

Offline YoKenny

  • Serious Graphoman
  • **
  • Posts: 8784
Re: Avast 6 take long-time boot...
« Reply #79 on: April 16, 2011, 07:12:22 PM »
MBAM pro slow down a lot the boot, specially with the real-time module. and it is not so vital to have it.

i used true image (and set to manual somes services)and i dont saw it take too much time on boot.
I gave up on True Image as it crashed my XP Pro system!

You do not indicate in your signature if you are running XP, Vista or Windows 7 32 or 64bit. ???
E5200 2.5GHZ, 4GB RAM, 320GB HD, Windows 7 Home Premium 64bit, avast! V9.0 Free, IE10
P4 2.8GHZ, 1.5GB RAM, 40GB HD, XP Pro SP3 32bit, avast! V9.0 Free, Google Chrome
with hpHosts, MVPS HOSTS files, SpeedFan, WinPatrol PLUS

Offline Umbra Corp.

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 40
    • Umbra Corp's Computer Security
Re: Avast 6 take long-time boot...
« Reply #80 on: April 16, 2011, 07:17:16 PM »
done, w7 x64

why?

Offline bob3160

  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 45955
  • 61 Years of Happiness
    • bob3160 Protecting Yourself, Your Computer and, Your Identity
Re: Avast 6 take long-time boot...
« Reply #81 on: April 16, 2011, 07:20:19 PM »
done, w7 x64

why?
Should you have a problem, that information makes it easier to correctly answer your question.
Free avast! Security Seminar: http://bit.ly/2N1eaR2  -  Important: http://www.organdonor.gov/ -- My Web Site: http://bob3160.strikingly.com/ - Win 11 Pro v21H2 64bit, 16 Gig Ram, 1TB SSD, AvastOmni 21.6, How to Successfully Install Avast http://goo.gl/VLXdeRepair & Clean Install https://goo.gl/t7aJGq

Offline Umbra Corp.

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 40
    • Umbra Corp's Computer Security
Re: Avast 6 take long-time boot...
« Reply #82 on: April 16, 2011, 07:22:35 PM »
ah ok ^^

for info i used a small software (more a script than a SW) to calculate my restart-time:  result : 93 sec.

the sw is named "restart time"... ^^

true image 2011 has many tools that i found usefull. so i stick with it, i like the speed and compression level.
« Last Edit: April 16, 2011, 07:25:17 PM by umbrapolaris »

Offline bob3160

  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 45955
  • 61 Years of Happiness
    • bob3160 Protecting Yourself, Your Computer and, Your Identity
Re: Avast 6 take long-time boot...
« Reply #83 on: April 16, 2011, 09:01:52 PM »
@ umbrapolaris,
I think that one of the top ten image hosting sites would be much better
suited than the one hidden in your signature :
Code: [Select]
http://www.bild.me/regeln.php
Free avast! Security Seminar: http://bit.ly/2N1eaR2  -  Important: http://www.organdonor.gov/ -- My Web Site: http://bob3160.strikingly.com/ - Win 11 Pro v21H2 64bit, 16 Gig Ram, 1TB SSD, AvastOmni 21.6, How to Successfully Install Avast http://goo.gl/VLXdeRepair & Clean Install https://goo.gl/t7aJGq

Offline DavidR

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 85573
  • No support PMs thanks
Re: Avast 6 take long-time boot...
« Reply #84 on: April 16, 2011, 09:19:44 PM »
Not hidden, completely gone if you add it to adblock plus, which I do with mist images in signatures, just takes up extra screen space. ;D
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 21.8.2487 (build 21.8.6586.691) UI 1.0.666/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security

Offline Umbra Corp.

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 40
    • Umbra Corp's Computer Security
Re: Avast 6 take long-time boot...
« Reply #85 on: April 17, 2011, 03:32:35 PM »
@ umbrapolaris,
I think that one of the top ten image hosting sites would be much better

some suggestions? i used imageshack before but it dont work like before.

Offline Dieselman

  • Poster
  • *
  • Posts: 621
Re: Avast 6 take long-time boot...
« Reply #86 on: April 17, 2011, 03:36:53 PM »
ImageShack and TinyPic are very good.

Offline Asyn

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 71765
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: Avast 6 take long-time boot...
« Reply #87 on: April 17, 2011, 03:53:19 PM »
ImageShack and TinyPic are very good.

Guys, please just drop these annoying graphical signatures...!!!! ::)
That's not comodo forum. :P
Thanks,
asyn
Win 8.1 [x64] - Avast PremSec 21.8.6586.IBC [UI.666] - EEK - Firefox ESR 78.14 [NS/uBO/PB] - TB 91.1
Avast-Tools: Secure Browser 93.0 - Cleanup 21.3 - SecureLine 5.13 - Driver Updater 21.3 - CCleaner 5.84
Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0

Offline bob3160

  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 45955
  • 61 Years of Happiness
    • bob3160 Protecting Yourself, Your Computer and, Your Identity
Re: Avast 6 take long-time boot...
« Reply #88 on: April 17, 2011, 03:55:11 PM »
ImageShack and TinyPic are very good.
Actually ImaeShack is not.
http://forum.avast.com/index.php?topic=19387.msg607564#msg607564
Since this is an international forum using a service which blocks certain countries is not acceptable.
Photobucket is an alternative that isn't blocked anywhere.
Free avast! Security Seminar: http://bit.ly/2N1eaR2  -  Important: http://www.organdonor.gov/ -- My Web Site: http://bob3160.strikingly.com/ - Win 11 Pro v21H2 64bit, 16 Gig Ram, 1TB SSD, AvastOmni 21.6, How to Successfully Install Avast http://goo.gl/VLXdeRepair & Clean Install https://goo.gl/t7aJGq

Offline Asyn

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 71765
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: Avast 6 take long-time boot...
« Reply #89 on: April 17, 2011, 03:58:36 PM »
Not hidden, completely gone if you add it to adblock plus, which I do with mist images in signatures, just takes up extra screen space. ;D

You, me and some around can do that, others may have a problem.
Again, drop these graphical sigs..!!
Win 8.1 [x64] - Avast PremSec 21.8.6586.IBC [UI.666] - EEK - Firefox ESR 78.14 [NS/uBO/PB] - TB 91.1
Avast-Tools: Secure Browser 93.0 - Cleanup 21.3 - SecureLine 5.13 - Driver Updater 21.3 - CCleaner 5.84
Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0