Author Topic: Avast 6 take long-time boot...  (Read 35089 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Zyndstoff (aka Steven Gail)

  • Avast Evangelist
  • Massive Poster
  • ***
  • Posts: 2610
  • I can resist anything except temptation.
    • tex62
Re: Avast 6 take long-time boot...
« Reply #30 on: April 15, 2011, 08:18:23 PM »
Paragon Home Backup and Recovery Free is a great replacement.
7 x64 SP1, FF 8a Aurora, TB6, 6.0.1203 Free
Free MBAM Clear

Offline Dieselman

  • Poster
  • *
  • Posts: 621
Re: Avast 6 take long-time boot...
« Reply #31 on: April 15, 2011, 08:30:24 PM »
Thanks.............Typo. Backup & Recovery 2011 (Advanced) Free

http://www.paragon-software.com/home/br-free/

Offline dagrev

  • Poster
  • *
  • Posts: 424
Re: Avast 6 take long-time boot...
« Reply #32 on: April 15, 2011, 08:35:36 PM »
I'm downloading it now, but how is it better than Acronis and why switch?  I've tried some before and they didn't always work.  Thanks for the info.

« Last Edit: April 15, 2011, 08:39:13 PM by dagrev »
Toshiba P870 Intel i7 2.30 GHz, 8GB Ram / Win7 (x64) SP1 | AIS 8 | MBAM Pro | AX64 Time Machine | Acronis TI | iDrive (free) | Pale Moon Browser
Naturalism postulates a non-rational source for man’s rationality. (K.Samples)
Would any one trust in the convictions of a monkey’s mind...? (Darwin)

Offline Dieselman

  • Poster
  • *
  • Posts: 621
Re: Avast 6 take long-time boot...
« Reply #33 on: April 15, 2011, 08:43:28 PM »
Well its FREE for starters like Avast. It is also a million times less bloated. I tried Acronis 2010/2011. They run about 5 processes and 3 of them are services. No need for that. I back up when I want to. Plug my external HDD in and launch Paragon. When its done close it out.

Offline Zyndstoff (aka Steven Gail)

  • Avast Evangelist
  • Massive Poster
  • ***
  • Posts: 2610
  • I can resist anything except temptation.
    • tex62
Re: Avast 6 take long-time boot...
« Reply #34 on: April 15, 2011, 09:11:54 PM »
I use it too. IT's light, it works perfectly, it's rather quick and when you close the program, it's closed...  ;D
7 x64 SP1, FF 8a Aurora, TB6, 6.0.1203 Free
Free MBAM Clear

Offline Dieselman

  • Poster
  • *
  • Posts: 621
Re: Avast 6 take long-time boot...
« Reply #35 on: April 15, 2011, 09:40:16 PM »
I use it too. IT's light, it works perfectly, it's rather quick and when you close the program, it's closed...  ;D

+1................Aconris is very bloated and a big culprit when it comes to system slow downs.

Offline YoKenny

  • Serious Graphoman
  • **
  • Posts: 8784
Re: Avast 6 take long-time boot...
« Reply #36 on: April 15, 2011, 10:32:01 PM »
I use it too. IT's light, it works perfectly, it's rather quick and when you close the program, it's closed...  ;D

+1................Aconris is very bloated and a big culprit when it comes to system slow downs.
I got rid of Acronis and switched to Macrium Reflect Free and its only 31.4MB vs 98.1MB for Backup & Recovery 2011 (Advanced) Free

I tried Backup & Recovery 2011 (Advanced) Free and it wants Registration information so that they can spam me. ::)
Quote
Please note:
We send our exclusive offers 1-2 times a month.
http://www.paragon-software.com/registration/brf-advanced.html

Its history!  ;)

Product Ranking:#2 in Backup Software
http://download.cnet.com/Macrium-Reflect-Free/3000-2242_4-10845728.html?part=dl-6288502&subj=dl&tag=button


« Last Edit: April 15, 2011, 10:43:48 PM by YoKenny »
E5200 2.5GHZ, 4GB RAM, 320GB HD, Windows 7 Home Premium 64bit, avast! V9.0 Free, IE10
P4 2.8GHZ, 1.5GB RAM, 40GB HD, XP Pro SP3 32bit, avast! V9.0 Free, Google Chrome
with hpHosts, MVPS HOSTS files, SpeedFan, WinPatrol PLUS

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67249
Re: Avast 6 take long-time boot...
« Reply #37 on: April 15, 2011, 10:37:56 PM »
I've tried Acronis long ago. A very restrictive upgrade model: you need to pay for everything. Not for me.
It became a bloatware full of services and processes running.
I've moved to free Macrium.
The best things in life are free.

Offline YoKenny

  • Serious Graphoman
  • **
  • Posts: 8784
Re: Avast 6 take long-time boot...
« Reply #38 on: April 15, 2011, 10:46:29 PM »
I've tried Acronis long ago. A very restrictive upgrade model: you need to pay for everything. Not for me.
It became a bloatware full of services and processes running.
I've moved to free Macrium.
You gave up on Comodo Time Machine. ???
E5200 2.5GHZ, 4GB RAM, 320GB HD, Windows 7 Home Premium 64bit, avast! V9.0 Free, IE10
P4 2.8GHZ, 1.5GB RAM, 40GB HD, XP Pro SP3 32bit, avast! V9.0 Free, Google Chrome
with hpHosts, MVPS HOSTS files, SpeedFan, WinPatrol PLUS

Offline Zyndstoff (aka Steven Gail)

  • Avast Evangelist
  • Massive Poster
  • ***
  • Posts: 2610
  • I can resist anything except temptation.
    • tex62
Re: Avast 6 take long-time boot...
« Reply #39 on: April 15, 2011, 11:16:53 PM »

I tried Backup & Recovery 2011 (Advanced) Free and it wants Registration information so that they can spam me. ::) Please note:
We send our exclusive offers 1-2 times a month.

It says on that page also: "If you don’t like our messages, you’ll be able to remove your address from the subscribers list at any time."
and this is an opt-in option. If you don't mark it, you won't get messages.
I don't get any, and the product is great.
7 x64 SP1, FF 8a Aurora, TB6, 6.0.1203 Free
Free MBAM Clear

Offline dagrev

  • Poster
  • *
  • Posts: 424
Re: Avast 6 take long-time boot...
« Reply #40 on: April 15, 2011, 11:20:44 PM »
Macrium let me down once so I'm not going there.
Toshiba P870 Intel i7 2.30 GHz, 8GB Ram / Win7 (x64) SP1 | AIS 8 | MBAM Pro | AX64 Time Machine | Acronis TI | iDrive (free) | Pale Moon Browser
Naturalism postulates a non-rational source for man’s rationality. (K.Samples)
Would any one trust in the convictions of a monkey’s mind...? (Darwin)

area51

  • Guest
Re: Avast 6 take long-time boot...
« Reply #41 on: April 15, 2011, 11:25:48 PM »
in settings, you have the option to tell avast to load its components only after the system has finished to boot.

Offline Dieselman

  • Poster
  • *
  • Posts: 621
Re: Avast 6 take long-time boot...
« Reply #42 on: April 15, 2011, 11:25:56 PM »
The size of the program doesn't matter. How effective it is does. I have successfully mounted at least 10 images with Paragon. I use the bootable cd and within an hour I'm all set. Why worry about the size of the program. What do you have a 20GB HDD.

Offline bob3160

  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 45955
  • 61 Years of Happiness
    • bob3160 Protecting Yourself, Your Computer and, Your Identity
Re: Avast 6 take long-time boot...
« Reply #43 on: April 15, 2011, 11:31:37 PM »
If your using Windows 7 why not use the built in backup. It does an excellent job
and it's already on your system.  :)
Free avast! Security Seminar: http://bit.ly/2N1eaR2  -  Important: http://www.organdonor.gov/ -- My Web Site: http://bob3160.strikingly.com/ - Win 11 Pro v21H2 64bit, 16 Gig Ram, 1TB SSD, AvastOmni 21.6, How to Successfully Install Avast http://goo.gl/VLXdeRepair & Clean Install https://goo.gl/t7aJGq

Offline Dieselman

  • Poster
  • *
  • Posts: 621
Re: Avast 6 take long-time boot...
« Reply #44 on: April 15, 2011, 11:34:36 PM »
Exactly. Why not use both. I do. Windows backup is known not to replace all files.