Author Topic: I have a Virus !  (Read 6126 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

rlndsgrb

  • Guest
I have a Virus !
« on: July 17, 2003, 07:10:55 PM »

I've got the "VBS: REDLOF" virus.
Avast! 4 signals some  _RESTORE/TEMP/A00....
files infected (i have WINME).
What I see is the screen hardly to read .Mainly there
is the red color . What can I DO ? THanks a lot
Rolando

Offline raman

  • Avast Evangelist
  • Advanced Poster
  • ***
  • Posts: 1062
Re:I have a Virus !
« Reply #1 on: July 17, 2003, 07:19:58 PM »
It could be a false alarm, but anyway you can disable and enable the Systemrestore of ME and the "Virus" is gone. Here a link how to do it:
http://vil.nai.com/vil/SystemHelpDocs/DisableSysRestore.htm
Some infos on Redlof: http://www.virusbtn.com/resources/vgrep/vgrep.cgi?terms=REDLOF&product=1


FMI: Do you update your Windows regular by using the Windows update funktion?( There is a bug with the Systemrestore if i remember correctly)
« Last Edit: July 17, 2003, 07:21:54 PM by raman »
MfG Ralf

rlndsgrb

  • Guest
Re:I have a Virus !
« Reply #2 on: July 17, 2003, 07:35:02 PM »

I cannot select The " AWIL VBS:REDLOF" !!!

How can I do ?
Thanks a lot,rolando

rlndsgrb

  • Guest
Re:I have a Virus !
« Reply #3 on: July 17, 2003, 08:24:49 PM »


I cannot write msg to Microsoft NG for help.
I've read your suggests,I can disable the system Restore and reboot (can reboot creates problems ?).

But I cannot read the solution "ALWIL VBS:REDLOF",
because is not selectable... Why ?
Thanks in advance,regards rolando.

rlndsgrb

  • Guest
Re:I have a Virus !
« Reply #4 on: July 17, 2003, 08:48:52 PM »

I have Disabled SR and reboot. Everything seems OK. I have been able to write a post to MS NG.
Now I wait the MS answer.
Thanks a lot for your assistence.
Regards,rolando.

Offline raman

  • Avast Evangelist
  • Advanced Poster
  • ***
  • Posts: 1062
Re:I have a Virus !
« Reply #5 on: July 17, 2003, 09:03:55 PM »
I cannot select The " AWIL VBS:REDLOF" !!!

Ah, now i understand what you asking.
Vgrep is a fantastik "tool"  to see what kind of name different AV-Firms give the same Malware. And it offers you to redirect you to a Description of that Malware  AV-Firm write for it, *but* only if the Company offers one. So Avast does not have a (hugh) virusencyclopaedia so there is nothing to direct to. If you want a description, choose one of the other Firms. Trend/Sophos/Mcafee often offer such things.
« Last Edit: July 17, 2003, 09:05:09 PM by raman »
MfG Ralf

Offline raman

  • Avast Evangelist
  • Advanced Poster
  • ***
  • Posts: 1062
Re:I have a Virus !
« Reply #6 on: July 17, 2003, 09:06:16 PM »
I have Disabled SR and reboot.

Please enable it again, sometimes it can solve trouble instead of producing it!:)
BTW: Update your Windows.
MfG Ralf

rlndsgrb

  • Guest
Re:I have a Virus !
« Reply #7 on: July 17, 2003, 09:42:27 PM »

My English is not so good. I could read only red characters then I couldn't get everything.
Now I understand "why" Alwil was not selectable.
Maybe my problem is related to a try of Sysclean AV.
Maybe this AV leave a "pattern" in SR files if it isn't
disabled. Avast!4 Resident Protection alerted me for
this virus (yesterday).I thought it was a false alarm.
I hope it's everything finished .
Thanks a lot,rolando.

rlndsgrb

  • Guest
Re:I have a Virus !
« Reply #8 on: July 18, 2003, 09:51:33 AM »

Hi,
 I'm still fine. Again thanks for your help.
 I write to inform that I could not read the answers on a white background I read only these RED (!) lines >>>
 http://vil.nai.com/vil/SystemHelpDocs/DisableSysRestore.htm
 http://www.virusbtn.com/resources/vgrep/vgrep.cgi?terms=REDLOF&product=1

But It was enough !

Thanks a lot,regards ,Rolando