Author Topic: XP and Zonealarm  (Read 7468 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline whitty

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 21
Re: XP and Zonealarm
« Reply #15 on: March 17, 2011, 11:48:46 PM »
I haven't had any problems at all. I have used avast and ZA for at least four years without a problem.
Dell E310 with Windows XP Service Pack 3. Avast 6.0,ZA free, malwarebytes free,SAS free, and spywareblaster.  Toshiba laptop with Windows 7, Service Pack 1 ZA free, SAS, and malwarebytes free. Avast 6.0 Spywareblaster.

Offline Hairbender1950

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 38
Re: XP and Zonealarm
« Reply #16 on: March 18, 2011, 08:01:39 PM »
Thank you to everyone that gave me advice.  Today I did some checking and decided to uninstall ZA(free) and I installed online Armor firewall(free).
I had scanned my computer with SAS and Malwarebytes(both free) and Avast 5.0 yesterday.  All came back clean.  In a few days I will install Avast 6.0, just making sure my new firewall is working without problems.

Avast forum is the best!  Thank you everyone!  Becky
I will report back after I update to Avast 6.0.   :)
Dell desktop:Windows XP home,sp3,Avast 2014(free), ZA(free),MAB(free),SAS (free),SpywareBlaster.
Dell Netbook: Windows XP home, sp3, Avast 2014(free) ,Win.firewall,MAB(free), SAS ,SpywareBlaster.
Mom's Emachine,WinXP(home)x64,sp2,Avast 8.0.1497(free),SAS,MAB,WinFirewall,spywareblaster

Offline cynderella28

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 58
Re: XP and Zonealarm
« Reply #17 on: March 18, 2011, 11:02:41 PM »
I've got Windows XP SP3 and an older version of Zone Alarm (8.0.298.000)
I use IE8 and have Avast 6.0.1000 installed and I'm having no problems.

(I didn't install the Web Rep and I have the Auto Sandbox turned off.)

  LOL! I'm scared to death to install the 1021 or 1027 versions of avast.  :o  
Windows 7 | IE9  | Firefox | avast! 2014.9.0.2021| CCleaner | Malwarebytes | Spywareblaster 5.0

Offline Hairbender1950

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 38
Re: XP and Zonealarm
« Reply #18 on: March 19, 2011, 07:05:03 PM »
OMG  what a morning.
(On my Dell Desktop, win xp, sp3)This morning I got brave, first I turned off online armor firewall and clicked to update to 6.0.1000.  When I restarted after the Avast install, I was locked out. Online Armor had stopped everything.  About this time I was wishing I had stayed in bed. :'(
I went in, safe mode and tried last good configuration, no success.  restarted it a few times but no help.  so went back in safe mode and chose to restore to earlier date. Thank goodness it gave me back so control.
Now I have uninstalled online armor after Avast 6.0.1000 put messages up that it was installed, refused the Web Rep and re-registered it.
Right now Avast 6.0.1000 seems to be working fine and Windows firewall is on.
I'd like to install the latest ZoneAlarm free firewall, because I understand it.  But... I am afraid to do that at this time.  Afraid the Avast 6.0 will mess up.
Any suggestions.
Dell desktop:Windows XP home,sp3,Avast 2014(free), ZA(free),MAB(free),SAS (free),SpywareBlaster.
Dell Netbook: Windows XP home, sp3, Avast 2014(free) ,Win.firewall,MAB(free), SAS ,SpywareBlaster.
Mom's Emachine,WinXP(home)x64,sp2,Avast 8.0.1497(free),SAS,MAB,WinFirewall,spywareblaster

doktornotor

  • Guest
Re: XP and Zonealarm
« Reply #19 on: March 19, 2011, 07:07:00 PM »
Quote
I'd like to install the latest ZoneAlarm free firewall, because I understand it.  But... I am afraid to do that at this time.  Afraid the Avast 6.0 will mess up.
Any suggestions.

Will not mess it with 6.0.1035 - http://forum.avast.com/index.php?topic=74149.0

Offline Hairbender1950

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 38
Re: XP and Zonealarm
« Reply #20 on: March 19, 2011, 07:14:46 PM »
When I muster up some nerve, I will install 6.0.1035.
Please tell what to do to install 6.0.1035.  Can I just install it over 6.0.1000, of do I need to do a clean install?
When I install the new ZA(free).  Do I turn off Avast briefly, until ZA is installed?  Or can I just leave Avast 6.0.1035 up and running?

I don't want another scare.
Nobody here to help me get out of situations, just me, a grandma.  :)
Dell desktop:Windows XP home,sp3,Avast 2014(free), ZA(free),MAB(free),SAS (free),SpywareBlaster.
Dell Netbook: Windows XP home, sp3, Avast 2014(free) ,Win.firewall,MAB(free), SAS ,SpywareBlaster.
Mom's Emachine,WinXP(home)x64,sp2,Avast 8.0.1497(free),SAS,MAB,WinFirewall,spywareblaster

doktornotor

  • Guest
Re: XP and Zonealarm
« Reply #21 on: March 19, 2011, 07:19:25 PM »
Please tell what to do to install 6.0.1035.  Can I just install it over 6.0.1000, of do I need to do a clean install?

It's described right in the post I have already linked. Please read things more carefully.

Quote
You can either install from scratch, or over an existing installation of avast (any version). Users of the previous pre-release builds (6.0.1021, 6.0.1027) can also use the built-in program updater.

When I install the new ZA(free).  Do I turn off Avast briefly, until ZA is installed?  Or can I just leave Avast 6.0.1035 up and running?

Don't think it matters either way.

Offline Hairbender1950

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 38
Re: XP and Zonealarm
« Reply #22 on: March 19, 2011, 07:22:33 PM »
Sorry, I didn't open the link.  I thought it was where I download 1035.  I will go and read it , very carefully.  Thank you so much for your help.
Dell desktop:Windows XP home,sp3,Avast 2014(free), ZA(free),MAB(free),SAS (free),SpywareBlaster.
Dell Netbook: Windows XP home, sp3, Avast 2014(free) ,Win.firewall,MAB(free), SAS ,SpywareBlaster.
Mom's Emachine,WinXP(home)x64,sp2,Avast 8.0.1497(free),SAS,MAB,WinFirewall,spywareblaster

Offline whitty

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 21
Re: XP and Zonealarm
« Reply #23 on: March 20, 2011, 04:15:16 AM »
I updated both my computers tonight to v.6.0.1035 and there have been no problems with ZA at all.
Dell E310 with Windows XP Service Pack 3. Avast 6.0,ZA free, malwarebytes free,SAS free, and spywareblaster.  Toshiba laptop with Windows 7, Service Pack 1 ZA free, SAS, and malwarebytes free. Avast 6.0 Spywareblaster.