Author Topic: Installation error: usiGetSkin failed!  (Read 19910 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Eddy

  • Avast Evangelist
  • Maybe Bot
  • ***
  • Posts: 31344
  • Watching (over?) you
    • Malware removal, Biljart and other things.
Re:Installation error: usiGetSkin failed!
« Reply #30 on: October 01, 2004, 06:02:48 PM »
Just a thought. But mentioning this on the faq page of Avast may help people.

Offline BanziBaby

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 138
  • Zeppelin Fanatic
Re:Installation error: usiGetSkin failed!
« Reply #31 on: October 01, 2004, 07:56:19 PM »
Quote
Yes, these are (perfectly legal) ActiveSkin entries. I have no idea why SD is detecting is as malware but I've sent them a note, asking for their opinion.

thanks
Vlk

Cheers Vlk, lets hope they get back to U soon as :)

BaNzI ;D

S.Z.Craftec

  • Guest
Re:Installation error: usiGetSkin failed!
« Reply #32 on: October 01, 2004, 11:35:08 PM »
BanziBaby - sorry I didn't see those activeskin entries... But still, I run Spybot for so long time and it has never reported any of those files on my system. I don't know why, but here everything works great. Spybot is regularly updated, so no problems with that. I also have Ad-Aware Personal SE, Bazooka Scanner, and neither of those 3 ever reported something like that... I don't know, maybe it's something configuration related. Anyway, it should be checked with designers of Spybot which is already done I believe.

In the mean time, how can we help to VOLANS guys ? Alwil ? Is there any chance he can get those files needed for GUI to run properly ? I guess the easiest way is to uninstall avast! completely, and reinstal it again from the scratch... but, the problem is here - I think he already done that many times and it didn't help him at all... Any thoughts on this one ?

Cheers !
« Last Edit: October 01, 2004, 11:39:25 PM by Craftec »

Offline Volans

  • Newbie
  • *
  • Posts: 14
Re:Installation error: usiGetSkin failed!
« Reply #33 on: October 07, 2004, 11:52:22 PM »
I'm still here...  ;D

But I see that are no news for me... you don't have received replies from Alwil or others?

Thanks a lot for all the efforts  :)

Volans
« Last Edit: October 07, 2004, 11:53:07 PM by Volans »

S.Z.Craftec

  • Guest
Re:Installation error: usiGetSkin failed!
« Reply #34 on: October 08, 2004, 12:00:38 AM »
It looks like no one responded to my requests yet...  ::)

For now, Volans, let's start with this:

1.) completely uninstall avast! (no matter you already tried it)
2.) reboot your system
3.) clean all registry keys regarding avast!
4.) reboot again
5.) perform clean install of avast! one more time.

See what happens.

By the way, post your PC configuration in here... all details, video card as well. Maybe we can find what's causing those problems. Also, it would be great if you can list all your security applications you run on your computer... like, avast!, what firewal are you using, antispyware programs like Spybot, Ad-Aware, Bazooka etc. Do not forget to add something, try to give us as detailed lists as you can... We can help you, but also, we need help from you. As much inforamtion we have that much it will be easier to solve your problem.

Cheers !
« Last Edit: October 08, 2004, 12:02:31 AM by S.Z.C »

Offline mfenech

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
  • I'm a llama!
Re:Installation error: usiGetSkin failed!
« Reply #35 on: October 11, 2004, 09:58:22 AM »
I had the same problem as Volans.  I use Win2000 and had deleted the Brainbot items after using Spybot S&D.  I found the FAQ entry saying to run C:\WINNT\SYSTEM32\REGSVR32.EXE ACTSKIN4.OCX.  After I let that run, and the main application window was able to come right up.  I didn't even have to restart Avast.  Apparantly this didn't work for Volans, but it did for me.

This happened before (the last time I ran Spybot, I'm guessing), and my solution then was to uninstall and reinstall Avast.  I had no idea of the tie-in to Spybot until I read this thread.  I'll just set Spybot to ignore those specific registry references in the future.


Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67274
Re:Installation error: usiGetSkin failed!
« Reply #36 on: October 13, 2004, 05:03:14 AM »
Thanks for posting...
Now I discovered that I had the same problem  :-\
The best things in life are free.

Offline Volans

  • Newbie
  • *
  • Posts: 14
Re:Installation error: usiGetSkin failed!
« Reply #37 on: October 13, 2004, 10:35:43 AM »
I check my PC with Spybot every week, but Spybot don't have found those keys....

My configuration:
AMD Athlon 500 MHz
256 MB RAM (at 133 MHz)
Matrox Millennium G400 Dual Head
Sound Blaster PCI 128
----
Windows 98 SE
Office 2000
----
Firewall Kerio 2.1.5 (I've tried the 4.1 but it don't run properly, after 20 mins block all the connections and crashes)
----
Adaware SE
Spybot 1.3
Spywareblaster 3.2
Hijack this 1.98.2

I think that's all...  ;)

Offline tao

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
Re:Installation error: usiGetSkin failed!
« Reply #38 on: October 31, 2004, 06:15:23 PM »
I have just experienced the same problem as Volans with a fresh installation off Windows Millenium on a Pentium3 computer.

I have another computer with Millenium with Avast working fine.
The problem with the P3 computer resolved itself when i install Internet Explorer 6 SP1 and I upgrade Millenium with Windows Update.

Is possible some software is missing in the original CDRom of Millenium.

I show Volans has Windows 98. Try to install IE6 SP1 and upgrade Windows 98.

I am very satisfied with Avast.

Offline Mazhurg

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
Re: Installation error: usiGetSkin failed!
« Reply #39 on: October 01, 2005, 12:51:45 AM »
Did get that skin load error earlier. This was after I ran Micro-trend anti spyware.

I was able to recover with the re-registering of the file. Seems that Micro-trend also thinks that Active Skin is poison. False positive? I don't know as Symantec also pings it at http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/spyware.realspy.html.

More accuratly, it seems that some spywares out there are using Activeskin and somehow those keys are the ones picked on by the product to identify.

Just in case, will turn the active skin off and quarrantine the regkeys and associated files until this can be proven safe (or not) one way or another.

Here is the anti-spyware log (and they are still detected as of the last update):

--------------------------------- Anti-Spyware session started ---------------------------------
Machine=LINGUA-CONFUSED
Time=Fri Sep 30 05:52:49 2005
Product Version=3, 0, 1, 22
OS Version=Microsoft Windows XP Home Edition Service Pack 2 (Build 2600)

Machine=LINGUA-CONFUSED
Time=Fri Sep 30 05:52:49 2005
Product Version=3, 0, 1, 22
OS Version=Microsoft Windows XP Home Edition Service Pack 2 (Build 2600)

      Started Scanning
      Internet Cookies
         Internet Cookies: Found '2o7.net' in 'Internet Explorer Cache'
         Internet Cookies: Found 'server.iad.liveperson.net' in 'Internet Explorer Cache'
         Internet Cookies: Found 'server.iad.liveperson.net' in 'Internet Explorer Cache'
      CoolWebSearch Variants (CWShredder)
      Programs in Memory
      Windows Registry
         Windows Registry: Found '' in 'ActiveSkin4.Skin'
         Windows Registry: Found '' in 'ActiveSkin4.Skin.1'
         Windows Registry: Found '' in 'Component Categories\{010E0B1F-1A47-4D07-A83F-43A819E39CCF}'
         Windows Registry: Found '' in 'SOFTWARE\Classes\ActiveSkin4.Skin'
         Windows Registry: Found '' in 'SOFTWARE\Classes\ActiveSkin4.Skin.1'
         Windows Registry: Found '' in 'SOFTWARE\Classes\Component Categories\{010E0B1F-1A47-4D07-A83F-43A819E39CCF}'
         Windows Registry: Found '' in 'CLSID\{0944D16C-D0F4-4389-982A-A085595A9EB3}'
         Windows Registry: Found '' in 'SOFTWARE\Classes\CLSID\{0944D16C-D0F4-4389-982A-A085595A9EB3}'
         Windows Registry: Found '' in 'CLSID\{A5704C37-40DA-49EF-904B-97E5F5F9B1C5}'
         Windows Registry: Found '' in 'SOFTWARE\Classes\CLSID\{A5704C37-40DA-49EF-904B-97E5F5F9B1C5}'
         Windows Registry: Found '' in 'CLSID\{52C01A76-19E2-4A50-AE8A-38FFBCCF9182}'
         Windows Registry: Found '' in 'CLSID\{EC22770D-3343-4C56-8A8D-3E560475F655}'
         Windows Registry: Found '' in 'SOFTWARE\Classes\CLSID\{52C01A76-19E2-4A50-AE8A-38FFBCCF9182}'
         Windows Registry: Found '' in 'SOFTWARE\Classes\CLSID\{C406F816-318D-4F7D-81CB-BA93CA7B70D5}'
         Windows Registry: Found '' in 'SOFTWARE\Classes\CLSID\{EC22770D-3343-4C56-8A8D-3E560475F655}'
         Windows Registry: Found '' in 'CLSID\{3DCD2BC5-8489-48AE-891F-90C8B2F19F56}'
         Windows Registry: Found '' in 'CLSID\{A506EF88-9EFC-4522-BFE1-A8E886A64D80}'
         Windows Registry: Found '' in 'SOFTWARE\Classes\CLSID\{3DCD2BC5-8489-48AE-891F-90C8B2F19F56}'
         Windows Registry: Found '' in 'SOFTWARE\Classes\CLSID\{A506EF88-9EFC-4522-BFE1-A8E886A64D80}'
         Windows Registry: Found '' in 'CLSID\{3831331E-0D11-4716-871D-68F3B11D23C9}'
         Windows Registry: Found '' in 'CLSID\{D502D4A3-03E6-4EAE-A14E-69606CA63430}'
         Windows Registry: Found '' in 'SOFTWARE\Classes\CLSID\{3831331E-0D11-4716-871D-68F3B11D23C9}'
         Windows Registry: Found '' in 'SOFTWARE\Classes\CLSID\{D502D4A3-03E6-4EAE-A14E-69606CA63430}'
         Windows Registry: Found '' in 'CLSID\{762EC429-1A5D-4AB8-844A-9A552E1241DA}'
         Windows Registry: Found '' in 'CLSID\{BBC73C94-337C-43CC-B52C-31EB9FA34013}'
         Windows Registry: Found '' in 'ActiveSkin4.SkinLabel'
      Internet URL Shortcuts
      Files and Directories
      Finished Scanning
--------------------------------- Anti-Spyware session ended ---------------------------------
« Last Edit: October 01, 2005, 12:54:57 AM by Mazhurg »

Offline roro

  • Avast Evangelist
  • Poster
  • ***
  • Posts: 437
Re: Installation error: usiGetSkin failed!
« Reply #40 on: October 01, 2005, 08:47:45 AM »
I haven't had this problem yet and I just updated and ran Spybot!!  But if Spybot S&D does turn up these files, do we not have Spybot fix them or do we uncheck the files that have Activeskin in them and leave the other entries checked for deletion ???
« Last Edit: October 01, 2005, 09:11:19 AM by roro »
2003 Win XP SP3, Pent4 2.4 GHz, OE, 1 GB RAM, 80GB HD, comodo firewall
2008 Windows 7 32 bit, 1,8 GHZ, 4 GB RAM,,Windows Defender, windows firewall
(all Machines Avast 8.01483, MBAM, SAS, Firefox 20.01 and IE 8

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67274
Re: Installation error: usiGetSkin failed!
« Reply #41 on: October 01, 2005, 01:56:33 PM »
Seems that Micro-trend also thinks that Active Skin is poison. False positive? I don't know as Symantec also pings it at http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/spyware.realspy.html.
More accuratly, it seems that some spywares out there are using Activeskin and somehow those keys are the ones picked on by the product to identify.
Thanks for the info.
Did you inform the false positive to Micro Trend company?
The best things in life are free.

Offline Mazhurg

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
Re: Installation error: usiGetSkin failed!
« Reply #42 on: October 01, 2005, 08:14:42 PM »
Quote
Thanks for the info.
Did you inform the false positive to Micro Trend company?

I did leave a support mail. No reply from them yet.

Offline edeniac

  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
  • I'm a llama!
Re: Installation error: usiGetSkin failed!
« Reply #43 on: October 02, 2005, 11:13:39 AM »
Hello,   ;)

A suggestion made on a French forum (that does not solve the problem
but circumvents it):
- Right-click on the Avast icon (the blue ball @) in the systray.
- Go in "avast settings"
- Strip the box "Activate the themes for the simplified user
interface" (I don't know if the translation is good for this option in the English interface)

The error message " usiGetSkin failed" should disappear, but you couldn't apply other skins to your Avast interface (except a very basic skin)