Author Topic: [Happened Again!] Avast Internet Security Stoped working  (Read 17164 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline essexboy

  • Malware removal instructor
  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 40631
  • Dragons by Sasha
    • Malware fixes
Re: [Happened Again!] Avast Internet Security Stoped working
« Reply #45 on: April 16, 2011, 08:23:17 PM »
Ah OK it was just that you had a great deals of files dated last month

From the log I can see no reason why Avast is behaving this way

I would suggest that you see what the dump files reveal

Offline EdisnaecoIMVU

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 73
Re: [Happened Again!] Avast Internet Security Stoped working
« Reply #46 on: April 16, 2011, 08:39:15 PM »
I tried the dump file procedure, but it did not work for me. Enless i am doing it wrong. Avira is working perfectly fine on my system only avast is not working on this system for some reason.
avast IS V6, Firefox 6 & IE9 (i never use IE), Malwarebytes (PRO), Emsisoft Anti-Mal,

CCleaner, Auslogics Disk

Offline Dieselman

  • Poster
  • *
  • Posts: 621
Re: [Happened Again!] Avast Internet Security Stoped working
« Reply #47 on: April 16, 2011, 08:52:13 PM »
I tried the dump file procedure, but it did not work for me. Enless i am doing it wrong. Avira is working perfectly fine on my system only avast is not working on this system for some reason.

Do you mean to tell me you are running two real time anti viruses? You cannot do that.

Offline EdisnaecoIMVU

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 73
Re: [Happened Again!] Avast Internet Security Stoped working
« Reply #48 on: April 16, 2011, 09:06:48 PM »
I tried the dump file procedure, but it did not work for me. Enless i am doing it wrong. Avira is working perfectly fine on my system only avast is not working on this system for some reason.

Do you mean to tell me you are running two real time anti viruses? You cannot do that.

No.. i uninstalled avast for the time being sense it is not working.. i installed avira for temporary use. I only have 1 anti-virus installed. And i know i 'cannot do that'.

And it was not directed to you. It was to anyone that is willing to help :)
avast IS V6, Firefox 6 & IE9 (i never use IE), Malwarebytes (PRO), Emsisoft Anti-Mal,

CCleaner, Auslogics Disk

Offline Para-Noid

  • Avast Evangelist
  • Starting Graphoman
  • ***
  • Posts: 6712
  • Trust only what you test yourself!
Re: Avast Internet Security Stoped working (Contacted iYogi for help also)
« Reply #49 on: April 16, 2011, 09:07:11 PM »
This mite be off topic a bit, but i tried replying to Adam's PM like you said in the previous post. And i got this error:
An Error Has Occurred!
You are not allowed to send personal messages.

You need 20 posts first.

Uh...he does. He also has a signature. ;D
Dell Inspiron, Win10x64--HP Envy Win10x64--Both systems Avast Free v17.9.2322, Comodo Firewall v8.2 w/D+, MalwareBytes v3.0, OpenDNS, Super Anti-Spyware, Spyware Blaster, MCShield, Unchecky, Vivaldi Browser and, various browser security tools.

"Look before you leap!" Use online scanners before you click on any link.

Offline SafeSurf

  • Avast Evangelist
  • Ultra Poster
  • ***
  • Posts: 5202
Re: [Happened Again!] Avast Internet Security Stoped working
« Reply #50 on: April 17, 2011, 01:36:38 AM »
@ EdisnaecoIMVU,

You may want to uninstall ASC by IObit then reboot to see if this helps you produce a dump file.  Others have had problems with ASC and uninstalling this software did help resolve the problem.  I wasn't aware you had this software until I saw your OTS log.

@ Dieselman,

Please read my previous post to see that I asked the OP to produce the MBAM and OTS logs so I could rule out malware and see what exactly was on his system.  The OP also mentions that he installed a different AV temporarily while Avast was not working for him so that he has protection until we resolve this problem.

@ Essexboy,

Do you see a reason why the OP is unable to produce a mini-dump file?  You may have to go back a few pages in this thread to see what happened in his attempts to produce one.  Thank you.
Mac 10.9.4 /Safari and Firefox (NoScript/AdBlockPlus/BetterPrivacy/Ghostey)/
Vista Home Prem (same add-on's)/Avast Free/Online Armor Premium Firewall/MBAM Premium)/ Mobile MBAM.

Offline EdisnaecoIMVU

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 73
Re: [Happened Again!] Avast Internet Security Stoped working
« Reply #51 on: April 17, 2011, 02:49:08 AM »
@ EdisnaecoIMVU,

You may want to uninstall ASC by IObit then reboot to see if this helps you produce a dump file.  Others have had problems with ASC and uninstalling this software did help resolve the problem.  I wasn't aware you had this software until I saw your OTS log.



Ah i see i will try that. Thanks.
avast IS V6, Firefox 6 & IE9 (i never use IE), Malwarebytes (PRO), Emsisoft Anti-Mal,

CCleaner, Auslogics Disk

Offline EdisnaecoIMVU

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 73
Re: [Happened Again!] Avast Internet Security Stoped working
« Reply #52 on: April 17, 2011, 06:32:50 PM »
I got the Dump file now, but, http://ftp.avast.com/incoming site shows 'problem loading page' in Firefox.
avast IS V6, Firefox 6 & IE9 (i never use IE), Malwarebytes (PRO), Emsisoft Anti-Mal,

CCleaner, Auslogics Disk

Offline essexboy

  • Malware removal instructor
  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 40631
  • Dragons by Sasha
    • Malware fixes
Re: [Happened Again!] Avast Internet Security Stoped working
« Reply #53 on: April 17, 2011, 06:38:08 PM »
As you have windows 7 - open windows explorer - type into the address bar incoming on ftp.avast.com then press the blue arrow on the bar
 
A folder will be created on your computer - see pic.
Drag and drop the dump file there

Offline EdisnaecoIMVU

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 73
Re: [Happened Again!] Avast Internet Security Stoped working
« Reply #54 on: April 17, 2011, 10:44:42 PM »
I tried as you said, and it just says not found.
avast IS V6, Firefox 6 & IE9 (i never use IE), Malwarebytes (PRO), Emsisoft Anti-Mal,

CCleaner, Auslogics Disk

Offline essexboy

  • Malware removal instructor
  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 40631
  • Dragons by Sasha
    • Malware fixes
Re: [Happened Again!] Avast Internet Security Stoped working
« Reply #55 on: April 17, 2011, 10:50:08 PM »
Weird - as that is how I upload files to Avast

Could you upload the dump using IE

Offline EdisnaecoIMVU

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 73
Re: [Happened Again!] Avast Internet Security Stoped working
« Reply #56 on: April 18, 2011, 03:36:24 AM »
It said something like.. to open ftp open windows explorer press alt and view. I have no idea how to do that.
avast IS V6, Firefox 6 & IE9 (i never use IE), Malwarebytes (PRO), Emsisoft Anti-Mal,

CCleaner, Auslogics Disk

Offline DavidR

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 83916
  • No support PMs thanks
Re: [Happened Again!] Avast Internet Security Stoped working
« Reply #57 on: April 18, 2011, 04:33:03 AM »
All you should need to do is copy and paste the ftp link into the windows explorer Address window and click enter. Note that is windows explorer 'not' internet explorer.

If you are trying to use the link you pasted in Reply #52 is it is a mishmash of an http and ftp address, copy and paste this ftp://ftp.avast.com/incoming into windows explorer and click enter.

It will give an FTP Folder error, don't worry, just click the OK button, you will now have a blank right half to the window (that is the avast ftp incoming folder.

Now open another windows explorer window, navigate to where the dump file is and drag it into the blank right half of the other explorer window.
Windows 10 Home 2004 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 20.8.2432 (build 20.8.5684.602) UI-1.0.564/ WinPatrol+/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security

Offline EdisnaecoIMVU

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 73
Re: [Happened Again!] Avast Internet Security Stoped working
« Reply #58 on: April 18, 2011, 07:29:10 AM »
It is not working for me either way  ???

Screenshot below:
avast IS V6, Firefox 6 & IE9 (i never use IE), Malwarebytes (PRO), Emsisoft Anti-Mal,

CCleaner, Auslogics Disk

Offline Zyndstoff (aka Steven Gail)

  • Avast Evangelist
  • Massive Poster
  • ***
  • Posts: 2613
  • I can resist anything except temptation.
    • tex62
Re: [Happened Again!] Avast Internet Security Stoped working
« Reply #59 on: April 18, 2011, 07:41:20 AM »
Don't paste it in the search box... in the adress box.
7 x64 SP1, FF 8a Aurora, TB6, 6.0.1203 Free
Free MBAM Clear