Author Topic: A.I.S. 5.0.545 - BSOD when plugging in external hard drive  (Read 2146 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

charliegolf

  • Guest
A.I.S. 5.0.545 - BSOD when plugging in external hard drive
« on: June 10, 2010, 12:07:25 AM »
I have been using Avast paid products for three years now and have become familiar with them.  When my license ran out for v4.8, I thought I'd give this v5 a try.  Went through the normal uninstall procedure and then installed the Internet Security Suite.  I use two different USB->SATA adapters for backups on this workstation (one I've been using for a year, the other for six months).  I started my normal backup routine today and just after I plugged in one of my adapters, BSOD.  I restarted, checked the windows logs and couldn't find anything.  I thought my SATA adapter could be going bad so I plugged in the other one, BSOD.  So, after another restart I disabled Avast and plugged in the original adapter, no BSOD.  I plugged the other adapter in, no BSOD.  I don't want to chance another crash, so I've unplugged my adapters and restarted Avast. 
I can't rule out a non-Avast problem, but that's what it is looking like to me.  The bugcheck info:
Quote
The bugcheck was: 0x00000019 (0x0000000000000020, 0xfffff8a012123a10, 0xfffff8a012123b30, 0x0000000005120105).


I built this machine myself and it has never had a BSOD.  Here are some generic specs from this machine:
Win 7 x64
Asus KFN5-D SLI
16 GB DDR2, ECC
Stuff
More stuff
A kitchen sink

I'm working on getting the minidump processed.  I thought I'd post this for now to see if anyone had an idea.



Offline pk

  • Avast team
  • Super Poster
  • *
  • Posts: 2085
Re: A.I.S. 5.0.545 - BSOD when plugging in external hard drive
« Reply #1 on: June 10, 2010, 12:38:31 AM »
Could you please send me a couple of latest minidump files from \Windows\Minidump folder to kurtin@avast.com?
Thanks.

Offline psyfer9983

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
Re: A.I.S. 5.0.545 - BSOD when plugging in external hard drive
« Reply #2 on: April 12, 2011, 12:08:39 PM »
I know this is a little old, but I am have the same problem. This started to happen yesterday on my laptop and now on my desktop. The almost have identical blue screens. The "aswSnx.sys" is whats causing it. Its the same file on both machines. I fixed the problem on my laptop for an hour or two, but it came back and was not able to fix it again. What I did to fix it was have the hard drives plugged in at power on, then use the safely remove hardware in widows. Then I could plug them back in and they would work for a bit. I don't know the reason this is just doing this now. I have had version 5 installed ever since it came out and installed it on my Windows 7 x64. As of now I am going to a different virus scanner until I hear from Avast on this matter. I hate doing this, but these hard drives must work on one or the other machines.

Version of Avast installed - 6.0.1000
Def version installed - up to date as of 4/12/2011
OS - Windows 7 x64 up to date as of 4/12/2011

Hermite15

  • Guest
Re: A.I.S. 5.0.545 - BSOD when plugging in external hard drive
« Reply #3 on: April 12, 2011, 12:32:36 PM »
start a new thread ;)